Een voetmassage is superontspannend en voetreflexologie een doeltreffende manier om meer te leren voelen. Jezelf een voetmassage geven en daarmee je reflexpunten stimuleren is een ultieme selfcare practice die zorgt voor ontspanning. Wist je trouwens dat Ayurveda een dagelijkse voetmassage ook aanbeveelt voor iedereen die moeite heeft met slapen? 

De gezondheidsvoordelen van een voetmassage

De drie grootste gezondheidsvoordelen van een dagelijkse of wekelijkse voetmassage zijn:

Beter slapen

Minder stress

Stimuleren bloedcirculatie

Een voetmassage vermindert koude voeten

Vooral vrouwen die last hebben van koude handen en voeten, pms, onderrug klachten en 's nachts wakker worden kunnen baat hebben bij een voetmassage. Volgens Ayurveda helpt het masseren van de voeten je om de energie van je hoofd naar je voeten te krijgen. Doordat we vaak meer in ons hoofd leven en veel denken, gaat er minder energie naar de rest van ons lijf. In de voeten bevinden zich energiebanen die verbonden zijn met onze organen en andere lichaamsdelen. Doordat je met een massage drukpunten op je voeten stimuleert, help je spanning uit corresponderende lichaamsdelen te verminderen. 

Goede combi: essentiële olie en voetmassage

Door je voeten te masseren met een lekker geurende olie  haal je nog meer ontspanning uit een voetmassage. Bovendien helpt lavendelolie ook voetschimmel en wratjes te verminderen. 

Bijvoorbeeld, onze bestselling Calming Body & Bath Oil, helpt met doorslapen en ontspannen.

Ayurveda Weetje: de dosha's en de voeten

Leuk weetje voor als je al bekend met Ayurveda: de vorm van je voet vertelt iets over het Ayurvedische energie type dat bij jou overheerst.

Vata voeten zijn dun en hebben een hoge wreef en zijn gevoelig voor droge voeten

Pitta voeten zijn van gemiddelde grootte, gevoelig voor zweetvoeten en voetschimmel

Kapha voeten zijn breed met ronde hielen

Meer weten? Maak kennis met Ayurveda in The Journal en in Summer Reset 

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Waarom lavendelolie de oplossing is voor de slaapproblemen van je kind

Goed slapen is belangrijk voor iedereen, maar vooral voor kinderen. Net als dat bij volwassenen beïnvloedt slaapgebrek ook het humeur en de gezondh...

10 tips om beter te slapen in de hitte

Prachtig zomerweer de komende dagen! Hitte is helaas niet bevorderlijk voor onze nachtrust. We hebben de beste selfcare tips om, ondanks het warme...