Astrologie

Volle Maan in Vissen: wat betekent deze emotionele maan voor jou?

De volgende volle maan is op 21 september en staat in vissen, het teken wat geassocieerd wordt met het element water, emoties, dromen en ons onderbewuste. Lees verder en ontdek wat deze volle maan in vissen voor jou en je emoties betekent.

Volle maan in vissen geeft de energie van rust

Vissen is het twaalfde en laatste teken van de dierenriem. Daarmee staat volle maan in vissen symbool voor het einde van een cyclus. Maak hier deze volle maan handig gebruik van door bewust stil te staan bij wat je wilt afsluiten en voltooien om een cyclus vol voldoening af te ronden. Dit geeft rust en ruimte in onze overvolle levens en hoofden.

volle maan en cyclisch leven

De verschillende maanfases bieden ons een prachtige kans om symbolisch stil te staan bij wat we willen los laten. Helemaal in de herfst, het seizoen wat symbool staat voor loslaten,  is het geen gek idee om je mentale gezondheid ook op te ruimen door te reflecteren op een periode die geweest is. Het idee achter cyclisch leven, waarbinnen de maanfases opereren, is dat je verbonden blijft aan het natuurlijke ritme van de natuur. Hoe meer verbonden jij ook bent met dit ritme, hoe fijner je lijf en geest dit vinden en hoe makkelijker loslaten wordt.

Lees ook: Jezelf energiek voelen in de Herfst? Probeer aromatherapie

volle maan in vissen

volle maan in vissen en focus

Door stil te staan bij de maanfases gaat cyclisch leven automatisch. Het voordeel van cyclisch leven is dat je de kans krijgt om je bewust te worden van dat wat je niet wilt zodat je meer focus kunt leggen op dat wat je écht wilt. Uiteindelijk worden we allemaal wijzer als we de tijd nemen om te luisteren naar wat onze intuïtie zegt, maar in een wereld vol prikkels is juist dat luisteren lastig. Het inplannen van tijd met jezelf rondom een volle maan kan die stok achter de deur zijn om die tijd wél te pakken en in te checken op wat er binnen in je speelt.

volle maan in vissen en emoties

Vissen is verwant aan water, het element wat staat voor emoties. Tijdens volle maan in vissen kan het zijn dat je je emotioneler voelt. Dit is positief want emoties zijn onze richtingaanwijzers. Ze geven aan of we op de goede weg zijn of waar we iets los mogen laten zodat er meer ruimte ontstaat voor groei.

volle maan in vissen: tips, tools en selfcare practices

volle maan in vissen – tip: omring je met water

Om je emoties te laten stromen en die weerstand die je er wellicht tegen voelt te doorbreken, kun je letterlijk gebruik maken van het element water door een wandeling op het strand te maken, te douchen of meer water te drinken dan je gewend bent.

volle maan in vissen

volle maan in vissen – tool: Be calm spray

Volle maan in vissen biedt een prachtige kans om contact te maken met je onderbewuste. Zet aromatherapie als hulpmiddel. Onze Be Calm spray bevat een zorgvuldig samengestelde blend van essentiële oliën die het je makkelijker maakt om contact te maken met je intuïtie en binnenwereld.

volle maan in vissen

volle maan in vissen – selfcare practice: schrijf je dromen op

Vissen staat niet alleen in verband met het afsluiten van een cyclus, maar ook met Neptunus, de planeet van dromen. Daarnaast staat vissen ook voor huis 12, het levensgebied wat in jouw geboortehoroscoop iets vertelt over de verlangens die je bewust of onbewust hebt. Wist je dat je dromen veel vertellen over je diepere verlangens? En ook over welke angsten je nog in de weg staan om deze verlangens waar te maken? Voer rondom volle maan in vissen deze makkelijke selfcare practice uit om contact te maken met je droomwereld.

Selfcare practice voor volle maan in vissen:

Ga rond 22:00 uur naar bed en zorg voor een opgeruimde slaapkamer. Volgens Feng Shui staat een opgeruimde slaapkamer garant voor een opgeruimd hoofd. Hoe opgeruimder jouw hoofd, hoe helderder jouw dromen zijn. 

Plaats pen en papier naast je bed. 

Spray voor het slapen gaan de Be Calm Spray in je slaapkamer. 

Luister naar een yoga nidra of begeleide meditatie om in slaap te vallen.  Deze yoga nidra is bijvoorbeeld speciaal opgenomen om je te helpen met het onthouden van je dromen. 

Val in slaap met de intentie contact te maken met je dromen.

Pak, zodra je wakker wordt, direct pen en papier en schrijf intuïtief over wat je hebt gedroomd. Bekijk later wat je hebt opgeschreven: welke betekenis heeft deze droom voor jou? 

Eventueel kun je deze practice afsluiten met het trekken van een inzichtkaart. Inzichtkaarten zijn een tool om verbinding te maken met je intuïtie. Shop onze favoriete kaarten hier. 

Volle maan in vissen is er vooral om beperkende overtuigingen los te laten zodat je nog meer durf voelt om volledig te gaan voor jouw passie en missie. Na deze tips nog extra begeleiding nodig? In dit artikel lees je meer over de 1 op 1 sessies met Hanneke en hoe deze je kunnen helpen met persoonlijke groei. Happy Full Moon!

LEES OOK