How to

Jezelf energiek voelen in de herfst? Probeer aromatherapie!

Zoek jij naar manieren om je energie te managen? Dan kan aromatherapie een handig hulpmiddel zijn. Helemaal in de herfst, het seizoen van verandering en jezelf voorbereiden op de winter is het belangrijk om genoeg rust in je dagen te brengen. Juist die rust is een efficiënte (en goedkope!) tool voor het optimaliseren van onze energie. In dit artikel lees je hoe aromatherapie helpt om meer rust te nemen, hoe dit je energie verhoogt én welke blends goed bij de herfst passen.

de energie van de herfst

De herfst is het seizoen dat we meer naar binnen keren. De warme kleuren en geuren van de herfst geven ons een gevoel van warmte en gezelligheid op de dagen dat de zon aan kracht verliest. In de herfst gaat onze energie automatisch een standje lager. Deze verandering helpt ons om meer rust te nemen en onze reserves aan te vullen na een drukke zomer. De herfst is, alvast ter voorbereiding op het afsluiten van het jaar, het seizoen van loslaten en opruimen.

jouw energie in de herfst

Je energie is in de herfst vaak wat lager. Ga wat vroeger naar bed te gaan en maak van selfcare een prioriteit. Heb je daar geen tijd voor? Maak er dan tijd voor en bedenk vooral wat goed voor jezelf zorgen je oplevert. Meer hormonale balans, meer energie, minder stress, meer focus, meer plezier, minder korte lontjes, beter slapen etc. etc. Selfcare is een breed begrip. Zoek vooral wat werkt voor jou en laat de rest lekker links liggen. Als jij oplaadt van breien ga je lekker breien. Als je energie krijgt van een avondje uit met vriendinnen, ga je lekker uit met vriendinnen. En alles daartussen is natuurlijk ook prima!

de herfst en aromatherapie

Naast die grotere selfcare momenten, dragen kleine pauzes gedurende de dag ook bij aan het managen van jouw energie. Juist door rust te nemen kun je daarna weer knallen. Aromatherapie is hierbij een handig hulpmiddel want de geur van essentiële oliën triggert jouw emoties en staat van zijn. Zo geeft een lavendelgeur een gevoel van ontspanning en heeft citroen meer een stimulerend effect. Daarnaast sluit je bij het inademen van een geur vaak automatisch je ogen en zakt je ademhaling als vanzelf. FYI: onderschat nooit de kracht van het sluiten van je ogen. Je ogen zijn de hele dag zó actief en dat vreet energie. Door ze te sluiten vul je verbruikte energie weer aan. Hetzelfde geldt voor ademen. Een optimale ademhaling zorgt voor zuurstof. Zuurstof is energie. Ben je altijd moe? Ga dan een dag bewust aan de slag met je ademhaling en check of je einde dag verschil merkt.

De beste geuren voor de herfst

Omdat de herfst in Nederland koud, nat en winderig kan zijn zijn de beste geuren voor de herfst vooral verwarmend. Kies geuren die je een comfortabel gevoel geven zodat je stress, al is het maar voor even, los kunt laten. Voorbeelden van geuren voor de herfst: essentiële olie van mandarijn, lavendel, kruidnagel, den, bergamot en rozemarijn.

kies voor aromatherapie essentiële olien van de allerbeste kwaliteit

Kies altijd voor 100% natuurlijke essentiële oliën van de allerbeste kwaliteit die je kunt vinden. Aromatherapie werkt omdat het lekker ruikt én omdat een essentiële olie al het goede van een plant, bloem of kruid in jouw lijf brengt. Synthetische geuren (a.k.a. nagemaakt in de fabriek) ruiken misschien lekker, maar hebben niet hetzelfde effect omdat ze simpelweg niet die superpowers uit de natuur hebben.Ze hebben daardoor een ander energetisch effect.  Simpele vergelijking: een vaas met nepbloemen in huis, voelt anders dan een vaas met echte bloemen. Bovendien belast je met synthetische stoffen je leverfunctie en juist die lever staat in onze drukke levens al zoveel onder druk. En wist je dat een goede hormonale balans en een gezonde lever hand in hand gaan? #justsayin’

HOW TO: aromatherapie in de praktijk

Er zijn verschillende manieren om aromatherapie toe te passen. Je kunt bijvoorbeeld een diffuser gebruiken om de geur en kracht van essentiële oliën te verspreiden in huis. Andere manieren om essentiële olie te gebruiken: in een badolie, bodyolie, parfumolie of massage olie. Mix essentiële olie met wat alcohol en je hebt een formule om de superpowers van essentiële oliën handig en snel in een ruimte te verspreiden.

HOW TO: AROMATHERAPIE op drukke dagen

Een makkelijke manier om aromatherapie te integreren in drukke dagen is om vooraf gemixte blends te gebruiken in de vorm van een spray, roller of badolie. Stem deze af op je behoefte en op welk moment van de dag je ‘m wilt gebruiken et voilà: you’re ready to rock!

onze herfst suggesties op een rij

‘s Ochtends wakker worden – een activerende blend met rozemarijn en salie.

Spray onze Energizing Spray na het tandenpoetsen om je heen of in de ruimte waar je gaat werken.

aromatherapie
aromatherapie

Lage onderrugpijn en droge huid verminderen – een voedende blend met amandelolie en lavendel

Smeer je na het douchen in met onze Calming Body & Bath oil voor extra verzorging en voeding. Het masseren van je onderrug met olie stimuleert de bloedcirculatie en vermindert spanning in de onderrug

Na een meeting weer op adem komen – een grondende blend met tea tree

Ga na de toilet en rol wat van onze Instant Recharge Blend op je polsen en adem dan een paar keer diep in en uit

Op regenachtige zondagen de zon binnenhalen – een blend vol positiviteit van citroen en grapefruit 

Gebruik onze New Moon Diffuser blend en verspreid de energie van de zon in huis

Na een koude dag warm worden in bad – een verwarmende blend met lavendel en palo santo

Voeg de Let’s Get Zen Body & Bath Oil toe voor een ontspannend bad

Om lekker in slaap te vallen na een dag vol verantwoordelijkheden – een kalmerende blend met kamille

Spray de Calming Pillow Spray op je kussen om de dag af te sluiten en je voor te bereiden op een goede nachtrust

LEES OOK