Astrologie

De Volle Maan in Waterman van Augustus 2021: wat betekent die voor jouw zelfvertrouwen?

Er komt weer een volle maan aan! Deze volle maan staat, voor de tweede keer deze zomer, weer in Waterman, het teken wat verwant is aan het element lucht. Benieuwd wat deze volle maan in petto heeft en wat deze kan betekenen voor jouw zelfvertrouwen? Je leest het in dit artikel!

HOE ZIT HET MET DIE VOLLE MAAN IN WATERMAN?

Lang verhaal kort: deze volle maan gaat over het begrijpen van energie. En dan met name hoe je energie in jezelf kunt sturen. In een wereld die bomvol prikkels is en die behoorlijk uitdagend kan zijn, is het respecteren én managen van je energie key. Maar hoe leer je energie te begrijpen? En wat heeft de maan en astrologie hier nou mee te maken?

volle maan in waterman
volle maan in waterman

Energie, Astrologie en de (volle) maan

Het bestuderen van Astrologie en de maanfases is in feite niks anders dan het onderzoeken van energie. Doordat iedere maanfase én ieder sterrenbeeld een bepaalde energie vertegenwoordigen ga jij, door het lezen van die symboliek, als vanzelf vragen aan jezelf stellen. Denk maar aan het lezen van dit artikel: waarschijnlijk check je, zij het onbewust, of iets klopt voor jou. Je gaat na over je er iets in herkent waardoor je je eigen waarheid vormt en je perspectief verruimt. Dat is werken met energie.

volle maan en cyclisch leven

De volle maan staat deze keer in Waterman, een lucht teken. Lucht is een element wat staat voor beweging en verandering. Beweging voelt vaak spannend, avontuurlijk en soms ook verwarrend. Al deze emoties en gevoelens kunnen én mogen naast elkaar bestaan. Het idee van het bestuderen van energie is dat je bewust wordt van de wisselwerking van energie en, héél belangrijk, dat energie fluctueert. De fluctuatie van energie is de basis van cyclisch leven: iets komt en iets gaat. Net als de volle maan komt en gaat. De volle maan fase staat symbool voor de energie van loslaten en het onbewuste bewust maken. In beweging komen en zijn is sterk verbonden met loslaten, denk maar aan het maken van een wandeling: je voeten laten steeds de grond even los zodat je vooruit kunt komen.

you are stronger than you think you are

Dat klinkt logisch, toch? Zie loslaten als een kunst, iets waar je actief aan kunt werken, misschien wel je hele leven lang. Gebruik het bestuderen + het leren sturen van energie als tool om te leren loslaten zodat je als vanzelf meer met een natuurlijke cycli en in een flow mee kunt bewegen. Resultaat: jij gaat voelen én geloven dat je veel sterker bent dan je zelf denkt zodat je zelfvertrouwen groeit.

Drie tips: zo werk je met energie en word je bedreven in loslaten

volle maan in waterman

TIP 1 – bepaal jouw EIGEN waarheid

iedereen heeft een eigen energie en ziet iets vanuit een ander perspectief dan jij, het leren respecteren en herkennen van die energie creëert de ruimte om een ander te begrijpen. Zelfvertrouwen betekent dat je vertrouwt op je eigen waarheid en niet de goedkeuring van een ander nodig hebt.

TIP 2 – onderzoek jezelf 

Waar krijg jij energie van? Hoe zorg je dat je energie die je neemt in balans is met de energie die je geeft? Het leren kennen van jezelf is een avontuur wat waarschijnlijk ons hele leven aan de gang blijft omdat er steeds nieuwe uitdagingen op ons pad komen die weer een ander deel van onszelf aanspreken, een deel wat we nog niet kennen.

Heb jij handvaten nodig om jezelf beter te leren kennen omdat je geen idee hebt waar je kunt beginnen? Check onze retreats voor begeleiding.

TIP 3 – EEN OCHTENDROUTINE MAKES YOU FEEL GOOD

Een ochtendroutine maakt deel uit van cyclisch leven en helpt je met managen van je energie. De handelingen in een ochtendroutine zijn er op gericht je energie te versterken. Twee supermakkelijke tools om te starten met een ochtendroutine zijn de Energizing Spray en de Tongue Cleaner.  In dit artikel lees je meer over ochtendroutines en cyclisch leven.

LEES OOK