How to

Een Summer Solstice Ritueel om jouw authentieke power te rocken

Summer Solstice markeert de langste dag van het jaar, wanneer het zonlicht op het hoogtepunt van haar kracht is. Verschillende culturen vieren deze bijzondere dag, welke staat voor de kracht en vruchtbaarheid van Moeder Aarde, met speciale rituelen. 

rituelen & maximale gezondheid

De oorsprong van deze rituelen liggen in het bewust stilstaan bij het ritme van de natuur, dit zorgt voor niet alleen voor een leven met intentie en purpose, maar versterkt ook de connectie die je met jezelf hebt. Deze verbinding draagt bij aan jouw gezondheid, want volgens Ayurveda is leven met en stilstaan bij de seizoenen een kernwaarde voor een optimale gezondheid, vrouwelijke cyclus en helderheid van geest.

Onderstaand ritueel balanceert je mannelijke en vrouwelijke energie en helpt je te connecten met jouw authentieke power om vanuit die kracht via flow en intentie je dromen werkelijkheid te maken.

gebruik deze ritual tools:

kruiden: verse lavendel, gedroogde kamille, tijm, salie..kies wat je het meest aanspreekt en leg ze in een schaaltje

kristallen: gebruik kristallen die jou kracht geven – voorbeelden ~ tijgeroog, citrien, bergkristal, carneool, oranje calciet. Shop onze kristallen hier. 

kleding: draag een kleur die past bij je intentie van de zomer – rood ~ sex, passie en moed, geel ~ zelfvertrouwen, wijsheid en helderheid, oranje ~ seksualiteit, joy en creativiteit.

geuren: gebruik Ylang Ylang voor sensualiteit, Geranium voor bescherming, Lavendel voor heldere communicatie of Citroen voor zelfvertrouwen.

bloemen: al jouw favoriete bloemen werken hier 🙂

food: een lepeltje honing of een stuk van jouw favoriete zomerfruit

kaars: de kleur oranje van deze himalaya zout lamp past goed bij de creatieve en pure energie van de zomer

pen en papier of je Selfcare Journal

Zo voer je het ritueel uit

maak een cirkel van de bloemen en kristallen (als je maar 1 kristal hebt plaats je die voor je)

zit in het midden van de cirkel, spray je favo spray, sluit je ogen, plaats 1 hand op je hart en laat jezelf zakken door je ademhaling te vertragen

visualiseer de zon, voel hoe de zonnestralen op je huid je kracht en energie geven. De zon staat symbool voor jouw wilskracht, zelfvertrouwen, authentieke power en mannelijke energie. De plek waar jouw Zon in staat (sterrenbeeld en huis) vertelt hoe en waar jij in je leven je het beste straalt. Leer hier meer over in Ontcijfer je geboortehoroscoop.

Ruik aan de kruiden in het schaaltje en voel hoe de geur van deze kruiden je kracht geven

Sluit weer je ogen en beeld je in welke positieve veranderingen jij in de wereld zou willen zien. Zie voor je welke rol jij hierin speelt. See it. Feel it. Be it.

Spray nogmaals met je favo spray om dit gevoel kracht bij te zetten en invloed uit te oefenen op je hersengolven

Pak je favoriete kristal, sluit je ogen en adem de kracht van de zon en aarde in. Vraag in stilte om de support die jij op dit moment nodig hebt. Maak een commitment met jezelf dat jij jouw authenticiteit en kracht gebruikt om op een productieve manier de verandering voor de wereld te worden die je zo graag ziet.

Beschrijf je gedachten en gevoelens in je journal

Steek het kaarsje aan als symbool voor jouw commitment

Eet het stuk fruit of neem dat lepeltje honing als oefening om jezelf écht te voeden met de energie die je wilt om te bereiken wat je wilt

Maak een foto van jezelf als herinnering aan de kracht die je op dit moment voelt

Ruim de cirkel op en plaats de items op een speciale plek in jouw huis waar je dagelijks even langs loopt om zo, door deze herinnering, jouw geloof in je authentieke kracht te laten groeien.

Ben je deelneemster aan Meer Selfcare in 21 dagen? We gaan dit ritueel samen op de dag van Summer Solstice, 21 juni, uit voeren! Nog geen lid? Jouw ticket voor deze insta course (met een schat aan informatieve posts en filmpjes) koop je hier.

 

LEES OOK