Ayurveda

Ayurveda, 10 tips om makkelijk te starten

Ayurveda is een holistische gezondheidsleer die je helpt lekker in je vel te voelen en in balans te blijven. 

Nieuwsgierig wat het voor jou kan betekenen? Lees alvast deze tips!

1. Eet fruit zoveel mogelijk los.

Fruit verteert snel en wanneer je fruit mixt met andere voedingsgroepen kan je verteringsproblemen krijgen. Eet fruit daarom het liefst op de nuchtere maag of rond 16 uur. Overigens is dit de uitzondering: een klein beetje verwarmd fruit in havermoutpap of cake.

In Meer Selfcare in 21 dagen leer je stap voor stap over Ayurveda en krijg je inspiratie en praktische tips. 

2. Leef en eet volgens het seizoen.

De natuur is intelligent, net als ons lijf. Door per seizoen je eten en leefstijl aan te passen op de energie van het seizoen help je jezelf mee te bewegen met de flow van uit de natuur. Zo is ons spijsverteringsvuur in de zomer lager dan in de winter.

3. Leer je vrouwelijke cyclus kennen.

LEES OOK