Astrologie

Volle Maan in Weegschaal: versterk je (liefdes)relaties

Volle Maan in Weegschaal staat voor balans binnen je relaties. Je maanteken vertelt over je emotionele behoeftes en hoe je je relateert tot een ander. Iedere relatie weerspiegelt jouw binnenwereld. De moeite waard voor een onderzoek dus! Volg onderstaande stappen om achter je maanteken te komen. P.S. Heb je onze Astrology Art al gezien? Klik hier. 

Stappenplan

 • Ga naar https://astro-charts.com en vul daar je geboortegegevens in (tip: doe dit nauwkeurig en let vooral op de datum en tijd!).
 • Nu heb je je geboortehoroscoop vol met spannende informatie! In het rondje (met de zwarte rand eromheen)wat je dan ziet, zoek je het symbool van een half maantje op. Noteer in welk teken van de dierenriem deze staat. Dit kan zijn: Aries (ram), Taurus (stier), Gemini (tweeling), Cancer (kreeft), Leo (leeuw), Virgo (maagd), Libra (weegschaal), Scorpio (schorpioen), Sagittarius (boogschutter), Capricorn (steenbok), Aquarius (waterman) en Pisces (vissen).
 • Nu weet je je MAANTEKEN!

HOE REAGEER JIJ OP EEN ANDER?

Je maanteken zegt veel over hoe je reageert op een ander. De maan staat namelijk symbool voor emoties. Nu we minder afleiding van buitenaf hebben, worden we meer met onszelf en de relaties die we hebben geconfronteerd. Deze Volle Maan staat in het teken van Weegschaal en deze staat symbool voor relaties, ons hart, balans, harmonie en schoonheid. Deze Volle Maan is intens en biedt heel veel mooie kansen!

Of jouw relatie het afgelopen jaar juist sterker is geworden of juist voor een uitdaging staat, een moment nemen om met elkaar te verbinden is altijd een goed idee. Het is altijd makkelijker om te verbinden als je jezelf meer in balans voelt. En, hoe moeilijk het in de heat of the moment ook voelt, emoties zijn een richtingaanwijzer en geven je de mogelijkheid om bij jezelf in te checken en je af te vragen waarom hij of zij je boos maakt. Wat is de trigger?  Staat deze symbool voor een andere pijn in je leven?

Wanneer je je niet in een relatie bevindt, ga dan de wisselwerking na in vorige relaties: waar liep je tegen aan en wat ging juist goed? Richt dit onderzoek met name op je eigen emoties: wat voelde veilig en wat voelde onveilig? Wanneer was je blij en wanneer verdrietig?

Volle Maan is een moment van loslaten EN dankbaarheid. Weet dat als je op dit moment in je leven tijd neemt om jezelf en de relaties die je hebt te onderzoeken, je een verandering maakt die je de rest van je leven mee neemt. Neem de tijd om onderstaande tekst te lezen EN los te laten wat je in de weg zit. Alleen door het creëren van ruimte maak je nieuwe herinneringen.

 JOURNAL OPDRACHT – schrijf op (of sta stil bij) hoe je je op DIT moment voelt. Voel je je in balans? Zo nee, hoe zou je meer in balans kunnen komen?

Je Maanteken zegt ook veel over je emotionele behoefte en hoe je op een natuurlijke manier in balans komt. Dit heeft o.a. te maken met het element wat verwant is aan jouw maanteken. Er zijn 4 elementen: water, vuur, aarde en lucht. Hieronder vind je in welk element jouw maanteken staat en welke selfcare jou het meest in balans brengt.

MAANTEKENS MET HET ELEMENT VUUR: ram, leeuw en boogschutter. Belangrijk is dat jouw vurigheid in balans blijft en een teveel aan vuur uit je systeem kan. Teveel vuur binnenin veroorzaakt een ontploffing in de vorm van woede richting een ander of naar jezelf: hoge druk, verwachtingen, weinig zelfliefde en/ of hoofdpijn, onrustige huid, controledrang, slapeloosheid en niet meer kunnen stoppen met denken.

Selfcare om in balans te komen: in bad gaan, douchen, naar muziek met watergeluiden luisteren, pittig eten vermijden, rozenkwarts, zachte yoga oefeningen, wandelen en lichte geuren zoals in de Be Love Spray. Ga schilderen, zingen, (zachtjes) hardlopen. Spreek op tijd uit waar je behoefte ligt!

MAANTEKENS MET HET ELEMENT AARDE: stier, maagd en steenbok. Misschien voel jij je op dit moment zwaar, voel je het verdriet of zorgen van de hele wereld op je schouders drukken. Aarde tekens voelen zich snel verantwoordelijk en zijn over het algemeen serieus. Niet nodig! Breng muziek, kleur en beweging in je leven.

Selfcare om in balans te komen: ga naar buiten, liefst zo snel mogelijk nadat je wakker wordt. Start de dag met beweging. Doe bijvoorbeeld wat zonnegroeten, een 7minute workout of ga dansen. Beweging helpt de zwaarte van je af te schudden. Voeg pit toe aan je voeding en eet vooral niet te zwaar (geen zuivel, vlees, suiker, teveel koolhydraten etc…). Ga voor lichte kleuren en geuren. Bloemen, oranje + gele kristallen en etherische olie blends met citrusvruchten. Deze vind je bijvoorbeeld in Let it Flow roller en Be Happy Spray. Het opruimen van je huis kan ook helpen met het loslaten van de zwaarte en ruimte maken in je hoofd.

MAANTEKENS MET HET ELEMENT LUCHT: tweeling, weegschaal, waterman. Alles is anders en je hebt waarschijnlijk minder gesprekken + beweegruimte + afwisseling dan anders. Probeer deze onrust allereerst toe te laten. Jouw emoties zijn verwant aan het element lucht, dit element staat voor beweging. Jij hebt beweging en onverwachte leuke dingen nodig om je goed te blijven voelen. Zoek naar wat wél kan. Droom alvast weg bij een vakantie die je volgend jaar wilt boeken.  Zorg ook dat je emoties in flow blijven. Krop niks op, maar blijf in verbinding! Bel of facetime je collega, ouders, tante, vriendin…als je maar gehoord wordt. Schenk een wijntje voor jezelf in en schrijf gevoelens van je af. Drink niet teveel wijn, want dan wordt je wiebelig 🙂

Selfcare om in balans te komen: schrijven, grondingsmeditaties, (virtueel) knuffelen, (voor)lezen. Be Zen Spray kan je helpen met gronden wanneer je een gebrek aan focus ervaart.

MAANTEKENS MET HET ELEMENT WATER: kreeft, schorpioen en vissen. Misschien voel je je op dit moment supergoed, emotioneel of juist vermoeid. alle watertekens hebben de meeste verbinding met de maan. Jouw emoties zijn empathisch: dat is je grootste kracht en uitdaging. Je hebt het talent om de ander te voelen en te kunnen geven wat hij/zij nodig heeft. Zorg dat je eigen kern sterk is zodat je jezelf niet verliest.

Selfcare om in balans te komen: meditatie, poezie, dingen doen zonder doel, leunen op een ander, praten met een ander, inzichtkaarten, je energieveld reinigen door een bad te nemen met himalayazout en Calming Body & Bath Oil. Al je energie mag je steeds naar jezelf centreren om jezelf te voeden, pas dan kun je er weer zijn voor een ander.

OPDRACHT – nu je hebt gelezen hoe je in balans kan komen: welke actie uit bovenstaande opties ga je daadwerkelijk uitvoeren? Schrijf ‘m in je agenda, google calendar of plak ‘m op een memo: maak ‘m concreet!

Hieronder vind je in per maanteken een boodschap voor jezelf + je relatie, vaak heb je, over hetgeen je je het meest druk maakt bij een ander, zelf iets te leren. Het is dan ook superinteressant om op te zoeken in welk teken de maan staat van je partner (of je moeder, zus, vriendin….). Bespreek het ook met diegene! Weegschaal gaat over het uitspreken van onze emoties, dit is een manier om ons hart te verlichten. De uitdrukking is niet voor niets: dat is een pak van mijn hart.

Maan in Ram – VRIJHEID + AVONTUUR. Deze twee zijn inmens belangrijk voor je. Hoe kun je deze twee kernwaardes op dit moment in je leven brengen of vermeerderen zodat je happy blijft? Ook in je relatie is dit een belangrijk ingredient voor slagen. Je hebt een partner nodig die je de ruimte geeft, op elkaars lip zitten is niets voor jou. Check in bij jezelf: hoe is dat nu op dit moment? Heb je genoeg ruimte voor jezefl? Je zoekt in een partner ook iemand met dezelfde hang naar avontuur en vrijheid heeft die je zelf hebt. Besluiteloosheid kost je veel energie, iemand die weet wat hij/zij wilt: dat is een goede match voor jou!

Weegschaal is het teken wat het meest tegenovergesteld is aan Ram. Wat kan jij leren van de kwaliteiten van Weegschaal? Lees de omschrijving van Maan in Weegschaal!

Maan in Stier – VREDE. Jouw hart verlangt naar stabiliteit, zowel intern als extern. Aanraking is voor jou de key om toegang te krijgen tot je emoties. Masseer jezelf of laat een partner je masseren (tip: Love Oil is jouw oil!). Knuffel je kids en/of snuif hun geur op. Verwen jezelf de komende dagen met lekker eten, fijne geuren, muziek, kleuren. Alles wat je zintuigen prikkelt en op AAN zet. Dit brengt je in het hier en nu en geeft gronding, die stabiliteit die je zo nodig hebt en waar je het beste op vaart. In een relatie houd je niet van spelletjes, je wilt tegen elkaar kunnen zeggen waar het op staat, elkaar in de ogen kijken. Wanneer je niet in balans bent kun je je hakken in het zand zetten en je gedragen als een koppig kind. Vraag je partner om op dat moment met humor je op te vrolijken, in beweging te krijgen. Ga deze dagen echt voor aanrakingen met je partner, ga op date binnenshuis: wees creatief en daag elkaar uit! Je bent sensueel en je hebt het nodig om deze sensualiteit uit te dragen.

Schorpioen is het teken wat het meest tegenovergesteld is aan Stier. Wat kan jij leren van de kwaliteiten van een Schorpioen? Lees de omschrijving van Maan in Schorpioen!

Maan in Tweelingen – BEGRIP. Jij zult niet rusten tot alles wat op je hart ligt is uitgesproken. Communicatie is jouw grootste goed. Schrijven, praten, luisteren à blijf in beweging door beweging toe te laten. Zoek manieren om te communiceren. Denk out of the box. Misschien mis je iemand heel erg: neem een videoboodschap op. Ligt je business stil? Ga aan de slag met Instagram, communicatie is echt jouw grootste talent en daar zul je zelf enorm van opknappen. Denk terug aan de betekenis van maanteken: deze gaat over emoties. Communiceren gaat ook over luisteren naar jezelf: wat heb JIJ nodig en hoe kun jij jezelf dit geven? Je hebt het partner nodig die jouw liefde voor communiceren begrijpt, je kan flirterig overkomen, zoek daarom een partner die stevig in zijn.haar schoenen staat zodat hij/zij niet twijfelt aan zichzelf. Liever ziet jouw partner jouw open en nieuwsgierige blik als je grootste kwaliteit.

Boogschutter is het meest tegenovergesteld aan Tweelingen. Wat kun je leren van dit teken? Lees het Maanteken van Boogschutter!

Maan in Kreeft – JE HART. Meer dan elk ander teken van de dierenriem hebt de behoefte om te voelen, jij hebt verzorging nodig. Ook of JUIST van jezelf. Je hebt veel tijd nodig voor jezelf, om op te laden, in te checken bij jezelf en je eigen stem en hart te horen. Je hebt een partner nodig die jouw fluctuerende emoties begrijpt en respecteert. Want je kunt nogal een rollercoaster zijn qua emoties 😉 Geef jezelf steeds de ruimte om te voelen. HET IS OK! Schrijf ze op! Zoek in een relatie naar een oprechte connectie zodat jij je veilig genoeg voelt om je kwetsbaar op te stellen.

Steenbok is het meest tegenovergesteld aan Kreeft. Wat kun je leren van dit teken? Lees het Maanteken van Steenbok!

Maan in Leeuw – EIGENWAARDE. Je hebt een partner die je aanmoedigt je talenten te ontwikkelen en te laten zien. Lieve Maan in Leeuw, weet dat de wereld WEL op jou zit te wachten. Wacht niet met het perfecte moment. Leef nu! Laat je hart spreken zodat je vuur blijft branden en jij gelukkig blijft. In relaties heb jij het nodig om jezelf te zijn. Zodra je het gevoel hebt je te moeten aanpassen, verlies je je eigen identiteit, je roots, je hart. Humor, spel en lichtheid zijn heel belangrijk in jouw leven en relaties. Een partner die je beoordeelt of bekritiseert? Bedenk goed of jouw hart dat verdient.

Waterman is het meest tegenovergsteld aan Leeuw. Wat kun je leren van dit teken? Lees het Maanteken van Waterman!

Maan in Maagd – ORDE & STRUCTUUR. Daar vaar jij wel bij. Je hebt een partner nodig die jouw behoefte aan organisatie begrijpt en ondersteunt. Een partner met dezelfde organisatie skills is een goede match. Onthoud lieve Maagd dat perfectionisme je kan tegenhouden om juist datgene te doen waar je talent ligt: anderen helpen te helen. Zoe keen partner waarbij je volledig jezelf kunt zijn en waar er geen valse verwachtingen (van jezelf of van een ander) onder zitten. Een relatie is een aanvulling in je leven, geen test of jij wel of niet goed bent.

Vissen is het meest tegenovergesteld aan Maagd. Wat kun jij leren van dit teken? Lees het Maanteken van Vissen!

Maan in Weegschaal – HARMONIE. Eerst balans in je eigen hart en daarna kun je een ander supporten. Kies voor een relatie die jouw hang naar vrede, harmonie en schoonheid supporten zodat je samen kunt genieten van hetgeen jullie harten raakt. Zowel in als buitenshuis. In een realtie zoek je naar gelijkwaardigheid. Een partner kan een gewelidige aanvulling zijn als jij twijfelt hebt over bepaalde stappen. Laat jezelf dragen! Blijf weg van een partner die je kleiner houdt dan je bent. DON”T PLAY SMALL!

Ram is het meest tegenovergesteld aan Weegschaal. Wat kun jij leren van dit teken? Lees het Maanteken van Weegschaal!

Maan in Schorpioen – BEGRIP. Jouw emoties zijn diep en mysterieus. Jij voelt intens. Om een relatie in balans te hebben en te houden moet jij op zoek gaan naar jezelf, jezelf begrijpen zodat het veilig voelt om jezelf te zijn en je vertrouwen hebt in jezelf. Wat is er nodig voor dit onderzoek? Wie of wat kan je daarbij helpen? Kom in beweging! Schorpioen is het teken van transformatie en we zitten nu in zo’n transformerende tijd. Pak die kans! Wanneer jij je relationele match gevonden hebt, ben jij de meest loyale en trouwe partner die er bestaat. Jij bent intens, dus jullie relatie zal ook intens zijn. Vertrouwen is het allerbelangrijkste voor jou. Zonder vertrouwen zal het niet veilig voelen voor je in een relatie. Wanneer het onveilig voelt zal je op zoek gaan naar (valse) houvast buiten jezelf.

Stier is het meest tegenovergetseld aan Schorpioen. Wat kun jij leren van dit teken? Lees het Maanteken van Stier!

Maan in Boogschutter – WAARHEID. Jij bent op zoek naar het grotere plaatje. Boogschutter is het teken van avontuur en filosofie. Je wilt alles uit het leven halen en hebt een partner nodig die dit begrijpt en respecteert. Haal herinneringen van avontuur in huis in de vorm van reisfoto’s, landkaarten en andere schatten die je herinneren aan je reizen. Jij bent zeer spontaan en optimistisch. Je zoekt in een relatie ook naar een partner die optimistisch is. Jij brengt lichtheid en humor. Zoek een partner die het niet vervelend vindt dat jij vaak aandacht krijgt, mensen trekken op een natuurlijke manier naar je toe. Dat is je sterkte.

Tweelingen is het meest tegenovergesteld aan Boogschutter. Wat kun jij leren van dit teken? Lees het Maanteken van Tweelingen!

Maan in Steenbok – VEILIGHEID. Jij voelt intens, maar je laat je emoties niet snel aan een ander zien. Maar weinig mensne zullen je echt kennen. Je hebt ruimte en tijd voor jezelf nodig zodat je je innerlijke stem kunt horen. Werk speelt een belangrijke rol in je leven. Om je emotioneel tevreden te voelen heb je werk nodig wat je het gevoel geeft van waarde te zijn. Jij hebt een doel nodig,wellicht  een levensmissie. Je hebt een partner nodig met wie je de drive om te werken kunt delen. Heb je de nieuwe instacourse Astro & Ayurveda in Business al gezien? Die is echt iets voor jou!

Kreeft is het meest tegenovergestelde teken aan Steenbok. Wat kun jij leren van dit teken? Lees het Maanteken van Kreeft!

Maan in Waterman – VRIJHEID. Jij bent op een missie je meest authentieke zelf te vinden. Wat betekent authenticiteit voor jou? Schrijf het op! Schrijf ook op wat bijdraagt aan jouw authenticiteit en wat afbreuk doet. Je houdt van uitproberen, verschillende manieren van leven te onderzoeken. Je hebt ruimte nodig om jezelf te zijn. Zoe keen partner die dit begrijpt en ondersteunt. Zoek een partner die intelligent is en net zo van intense gesprekken houdt als jij zelf. Een partner die teveel aan je hangt (misschien in emotioneel opzicht), kost je teveel energie.

Leeuw is het meest tegenovergestelde teken aan Waterman. Wat kun jij leren van dit teken? Lees het Maanteken van Leeuw!

Maan in Vissen – HARTENERGIE. Heel veel meditatie, poezie, romantische films en andere mooie beelden + woorden heb jij nodig op dit moment. Kijk niet meer naar het journal en stop met het obsessief checken van je telefoon. Zoek de rust in jezelf en pas op voor verslaving. Een partner met wie je je echt kunt verbinden helpt je om je op alle gebieden in je leven gevoed te voelen. Je hebt een partner nodig die begrijpt dat jij heel veel voelt en die je kan helpen ontrafelen welke gevoelens van jou zijn en van een ander. Zorg dat je stress, onrust, andermans energie van je afwast door in bad te gaan, onze Energizing Spray te gebruiken en genoeg tijd voor jezelf te maken voor stilte en rust zodat je je eigen kern kunt blijven voelen.

Maagd is het meest tegenovergstelde teken aan Vissen. Wat kun jij leren van dit teken? Lees het Maanteken van Maagd!

TOT SLOT: CHECK HET LEVENSGEBIED WAAR JE BALANS MAG BRENGEN

Tot slot: als laatste kun je kijken naar welk levensgebied dit moment bij jou om het meeste aandacht/ balans vraagt door naar de binnenste ring in je geboortehoroscoop te kijken. Dit is de ring waar cijfers op staan. Dit noemt men huizen en ieder huis staat voor een stukje van je leven.

Stappen:

 • Zoek in de buitenste zwarte ring naar het woord Libra. Libra betekent Weegschaal en dat is het teken waar de maan nu in staat. Kijk dan met welk vakje uit de binnenste ring (die met de cijfers) erop Libra matcht. Dit kunnen er ook twee zijn, maar kies het nummer wat het grootste oppervlakte heeft.
 • Zoek hieronder op wat dit cijfer vertelt over het levensgebied waar jij nu balans mag aanbrengen.
 1. Identiteit – wie ben je, wat straal je uit, wat vind jij belangrijk?
 2. Eigenwaarde – je bent goed zoals je bent en je hebt niks buiten jezelf nodig als bevestiging
 3. Communicatie – zijn er bepaalde woorden die je wilt uitspreken maar niet doet?
 4. Huis – zorg dat je je thuis veilig voelt zodat je kunt ontspannen
 5. Zelfexpressie – ontplooi je creativiteit, je eigen stem
 6. Dagelijks leven en gezondheid – wat kan je doen om je gezondheid te uplevellen?
 7. Relaties – hoe is de relatie met jezelf en hoe reflecteert deze op de relatie met een ander?
 8. Transformatie – klamp je vast of laat je los? Vertrouw op jezelf
 9. Avontuur + reizen – ga op avontuur in jezelf en leer jezelf (nog) beter kennen
 10. Carriere – laat je werk een weerspiegeling/ verlengde zijn van je identiteit en kwaliteiten en niet een doel op zich. Is work/life in balans?
 11. Netwerk + vrienden – spreek je uit naar vrienden, laat wat van je horen, zoek verbinding!
 12. Spiritualiteit – zoek houvast binnen je zelf

LEES OOK