Astrologie

Lente- Equinox: 3 x kleine lente rituelen voor een nieuwe start

21 maart markeert de start van de lente + zijn dag en nacht ongeveer even lang, dit noemen we lente – equinox en deze staat voor balans tussen licht en donker. Na deze datum krijgen we steeds meer licht te zien, dit is positief nieuws voor diegene die verlangen naar meer lichtheid, een nieuw begin en motivatie om in actie te komen.

Ram, hét teken wat staat voor verandering

We vieren dit bijzondere weekend niet alleen de start van de lente, maar ook de start van een (vanuit een Astrologisch perspectief) nieuw jaar. De Zon wisselt van teken: van Vissen naar Ram. Ram, markeert het eerste teken van de in totaal twaalf tekens. Daarom wordt dit vurige teken gezien als de baby van de dierenriem en symboliseert Ram kans op verandering, wedergeboorte en groei. Daarnaast staat dit teken voor identiteit en de relatie die we met onszelf hebben.

EEN NIEUW SEIZOEN, NIEUWE RONDE, NIEUWE KANSEn!

De wisseling van het seizoen biedt de potentie om een nieuwe intentie te zetten en je focus opnieuw scherp te stellen: wat maakt je blij en energiek en hoe vergroot je deze aan vuur gelinkte kwaliteiten in je eigen leven? De lente staat voor het planten van nieuwe zaadjes. Zie die zaadjes als dé brandstof die maakt dat jij ‘s ochtends met zin in de dag uit je bed stapt. En is zin in het leven (in tegenstelling tot stress) niet het recept voor een gezond immuunsysteem?

Rozemarijn is een essentiële olie die uitstekend past bij de energie van Ram, deze stimulerende plant heeft een positief effect op je humeur en geeft focus aan je geest. In deze spray vind je Rozemarijn. 

feel the fear and do it anyway. welk risico ga jij nemen?

Ram staat ook voor het overwinnen van obstakels. Er zullen altijd struikelblokken zijn, maar dit betekent niet dat je iets niet hoeft te doen. Dé slogan van Ram: Feel the fear and do it anyway. Het overwinnen van angst geeft een boost aan je zelfvertrouwen waardoor er een enorme kracht in je vrij komt. En sporen we onze kinderen ook niet aan om, ondanks dat iets spannend is, het toch te proberen? Dat zouden we ook wat vaker tegen onszelf mogen zeggen! De beloning hiervoor is zó groot en is een goed recept tegen sleur.

kleine rituelen Om te connecten met de avontuurlijke energie van Ram & de Lente

Bewegen, bewegen en nog eens bewegen: onderschat nooit de kracht van een goede workout. Op zowel mentaal als fysiek niveau is sport dé manier om je vuur element te verhogen en je mind en lijf sterker te maken. Sluit je ogen en voel de afterglow die een goede workout geeft. Het geeft zin en kleur aan je leven. Denk bij bewegen niet alleen aan een workout, maar ook aan een stevige wandeling in de buitenlucht. Daglicht is versterkt ons interne vuur, het element wat ons motivatie en kracht geeft voor transformatie.

Geen idee hoe je kunt starten met sporten? Volg de 20 minuten workouts en adviezen in Meer Selfcare in 21 dagen. 

Astrology Art collection by Cate Adriana & RYW

Journal over nieuwe intenties en creëer een visie voor jouw toekomst. De lente-equinox biedt kans voor evaluatie en persoonlijke groei: waar sta je nu en waar wil je heen? Hoe overwin je de obstakels die je tegenhouden om dat te doen wat je zo graag doet? In de online class Ignite your spark doorloop je samen met Hanneke en Florine oefeningen die inzicht en helderheid creëren én zetten we krachtige intenties voor het nieuwe seizoen. Ook de vragen in de Selfcare Journal geven een inkijk in jouw dromen. Volg de vragen en gebruik daarnaast de Selfcare Journal om terugkerende patronen te leren herkennen. Denk hierbij aan onrust voor je menstrueert of juist een energy boost in de tweede week van je cyclus.

Shop jouw ticket voor deze class hier. Of download de opname na afloop van de live sessie. De Selfcare Journal shop je nu met een flinke korting zodat je de resterende 9 maanden van 2021 hulp krijgt bij het ontdekken van jouw persoonlijke ritme. 

Ruim op. Zowel je huis, make up tasje als je innerlijk. Weet dat alles wat je vasthoudt je zwaarder kan laten voelen dan nodig is. En om nieuwe plannen te maken en uit te voeren heb je nu juist lichtheid en energie nodig!

Shop de nieuwe Astrology Art collectie (zie foto’s) by RYW & Cate Adriana hier. 

LEES OOK