Astrologie

Zo overleef jij Mercury Retrograde met gemak

Mercury Retrograde heeft nogal een slechte naam, ik kreeg al wat paniekerige DM’s 😉 Not to worry, een Retrograde periode kun je juist heel handig inzetten. Hoe? Dat lees je in dit artikel!

First things first: wat betekent Mercury Retrograde?

Mercurius is de communicatieplaneet. Alles wat je denkt + opschrijft en hoe je praat + luistert + informatie opneemt behoort tot communicatie. Retrograde is een ogenschijnlijke beweging waarin een planeet ‘achteruit’ lijkt te bewegen: het is een optische illusie. Symbolisch gezien is er sprake van een ‘pauze’ en in dit geval, omdat Mercurius te maken heeft met onze mind, is het een kans om onze mind op adem te laten komen.

Heb jij onze Astrology Art collectie al ontdekt? Bekijk jouw sterrenbeeld hier.

Hoe weet je of je deze pauze nodig hebt?

Heb je moeite met slapen? Pieker je veel en kun je niet stoppen met denken? Is stil zitten en niets doen moeilijk voor je? Of heb je regelmatig hoofdpijn en voel je je vermoeid? Dikke kans dat je mind overuren heeft gedraaid met het bedenken van oplossingen, best en worst case scenario’s en continu schakelen. Het is heel gemakkelijk om te denken, vaak makkelijker dan voelen. We vertrouwen ook meer op ons verstand dan ons gevoel. Toch heeft ook onze geest rust nodig.

Maar hoe kom je uit je hoofd en creëer je die innerlijke rust?

Dat is voor iedereen anders. De één komt tot rust tijdens het hardlopen, de ander bij het bakken van een taart en weer een ander door het nemen van een douche. Het maakt eigenlijk niet uit wat en hoe je het doet – als je het maar doet. Op het moment dat het je lukt om je bewust te worden van je gedachtes, komt er meestal ruimte voor inzichten en (lichamelijke) signalen: de communicatie van je lichaam met jou. Die communicatie is de mogelijkheid om antwoord te vinden op je eigen vragen. Het zijn die antwoorden die je rust geven. Onzekerheid, twijfel en verwarring geven onrust en vragen veel van je energie.

Terug naar Mercury Retrograde

Mercurius is de planeet van de communicatie en regeert hoe we denken. Een retrograde markeert een periode waarin we stil kunnen staan bij hoe we eigenlijk communiceren: met onszelf en met een ander. Het vraagt ons om niet te impulsief te handelen, maar om tijd te maken om na te gaan of we, dat wat we communiceren, wel willen communiceren. Denk aan de woorden die je uitspreekt, opschrijft en de lichaamstaal die je gebruikt: passen die bij de intentie(s) die je hebt? Reflectie is hier key. Gebruik de Journal (de nieuwe journal komt vanaf 20 oktober in de pré order) als hulpmiddel.

Afsluiten en meer tijd nemen

Mercury Retrograde is ook een periode om meer tijd voor jezelf te nemen, niet gehaast een to do lijst afwerken (haastige spoed is zelden goed) en projecten af te maken i.p.v. op te starten. Vraag jezelf ook af of je energetisch nog iets af te sluiten hebt zodat het uit je systeem kan en er nieuwe ruimte ontstaat. Denk aan iets wat je nog bezig houdt, misschien iets op werk, een onuitgesproken kwestie met een ex… Het kan vanalles zijn. Weet dat de dingen die je niet hebt afgerond kostbare energie vreten.

Vertrouw en luister

Maak meer ruimte voor stilte en reflectie zodat je contact kunt maken met je intuïtie en hart, vanuit daar vergroot je je vertrouwen en creëer je helderheid. In de Moon Classes van de Moon Club XL begeleid ik je in het contact maken en stel ik specifieke vragen die je helpen. Dit zijn ook de momenten van gronding en terugkeren in het nu. Dit vermindert zorgen over de toekomst of piekeren in het verleden en geeft je mind de rust die het zo hard nodig heeft.  Rookkwarts is een steen die je tijdens Mercury Retrograde gegrond houdt en gebruik de Be Love Spray als hartopener en moment van rust.

Benieuwd wat deze Mercury Retrograde specifiek voor jou in petto heeft?

Gebruik dan je geboortehoroscoop voor meer duidelijkheid. Dat doe je door te achterhalen in welk teken en huis Mercurius zich in jouw geboortehoroscoop bevindt. Hier vind je ook of je  tijdens een Mercury Retrograde geboren bent, doorgaans ervaar je dan een retrograde als prettig, mits je de tijd neemt om te vertragen. Over het algemeen heb je sowieso meer tijd nodig om je iets eigen te maken en beslissingen te nemen. In de eerstvolgende Moon Class leer je hier meer over.

mercurius in WEEGSCHAAL

Deze retrograde staat Mercurius in Weegschaal, dit teken is verbonden aan Venus, de planeet van de liefde. Ben je onrustig in je liefdesleven? Dan kan het zijn dat deze onrust de komende weken uitvergroot wordt. Leer hier meer over de energie van Weegschaal en hoe astrologie je meer inzicht geeft in je liefdesleven.

 

LEES OOK