Selfcare

Wat is jouw Totemdier?

In mijn coachings gesprekken (die ik houd n.a.v. je geboortehoroscoop) maakte ik afgelopen week gebruik van een extra informatiebron: Totemdieren.

Bij ieder sterrenbeeld hoort een Totemdier en deze heeft een speciale boodschap voor jou. De theorie erachter? Geen idee, maar tot nu toe zijn alle boodschappen prachtig en raak.

Om je extra houvast te geven en om te gaan werken met de boodschap heb ik een Selfcare Tool aan de betekenis van het totemdier gekoppeld.

Ram & Valk

De Valk is de boodschapper van het dierenrijk, zijn kreet kondigt altijd een bijzondere gebeurtenis aan. De Valk is ook een scherpe waarnemer aan wie het kleinste detail niet ontgaat terwijl hij toch het overzicht houdt. Het is belangrijk je huidige situatie van alle kanten te bekijken en dapper tegemoet te treden.

Tool: New Moon Spray & schilderen

Stier & Bever

De bever is een van de meest daadkrachtige dieren, hij is ijverig en bezit gemeenschapszin. Met zijn scherpe tandjes kan hij als het moet hele bomen vellen. Hij voelt de noodzaak om datgene wat tot stand is gebracht te behouden en te beschermen. Bevers vertellen ons dat er soms gewoonweg niets anders opzit dan een plan te maken, de fundering te leggen en te werken naar de volgende stap.

Tool: Energizing Spray 

Tweelingen & Edelhert

De boodschap die het hert ons brengt is er een van liefde en vriendelijkheid. Zijn gevlekte vacht laat ons zien dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen licht en donker of goed en slecht. De kracht van de liefde geneest de wonden van anderen. Wanneer het hert verschijnt wordt je gevraagd van anderen te houden omwille van henzelf en daarmee ook hun zwakheden te respecteren. Laat alle verwachtingen varen, alleen de ware liefde kan wonden helen.

Tool: Be Love Spray en Full Moon Spray 

Kreeft & Specht

De specht pikt en pikt en pikt, net zo lang tot er iemand op zijn kloppen reageert. Het is nu tijd om wakker te worden, om te luisteren naar het bericht wat je gebracht wordt. Je hebt al meerdere malen een antwoord gekregen op die belangrijke vraag, en nu wordt het tijd er ook naar te handelen.

Tool: New Moon, Energizing of Be Fresh Spray

Leeuw & Zalm

De Zalm maakt lange reizen en al moet hij daarvoor tegen de stroom ingaan, hij keert altijd weer terug naar huis. Wanneer je de Zalm ontmoet is het tijd om stil te staan bij je wortels, om je bewust te zijn waar je vandaan komt.

Tool: Be Zen Spray

Maagd & Bruine Beer

Elke winter trekt de beer zich terug in zijn hol om alle ervaringen van het afgelopen jaar op zijn gemak te verteren. Hij begeeft zich in de Grote Stilte waarin alle antwoorden zijn te vinden. De beer verschijnt vaak in je leven in tijden van verwarring en onrust. Kruip in je hol, stel je vragen, neem de tijd en luister.

Tool: Be Calm Spray

Weegschaal & Kraai

Met veel kabaal waarschuwen kraaien elkaar als er onraad dreigt, en er ontgaat maar weinig aan zijn scherpe blik. In veel culturen wordt de kraai gezien als de hoeder van Kennis, van de Heilige Wetten. Als de kraai verschijnt moet je opmerkzaam zijn, weet je zeker dat je begrijpt wat er om je heen plaatsvindt?

Tool: Be Calm Spray

Schorpioen & Slang

De slang symboliseert de transformatie, de wedergeboorte. Wanneer de slang uit zijn eigen vel is gegroeid laat hij het achter. Hoe zit dat met jou, ben je bereid je oude huid achter je te laten? Ben je bereid om mensen, relaties en andere zaken die geen plaats meer hebben in je leven los te laten?

Tool: Full Moon Spray

Boogschutter & Uil

De uil symboliseert wijsheid en helderziendheid en wordt in veel culturen ook de ‘nachtarend’ genoemd. Naast zijn buitengewoon goede zicht in het donker kan een uil ook uitzonderlijk goed horen, terwijl hij zelf geruisloos vliegt, en is daarom een van de weinigen die de geesten kan waarnemen. Als de uil stilletjes in je leven vliegt wil hij je helpen om bepaalde dingen onder ogen te zien.

Tool: Be Calm Spray

Steenbok & Sneeuwgans

De gans is de hoeder van de aardegebonden, persoonlijke droom. De geest van een gans kan een hoge vlucht nemen en grote afstanden afleggen. Wanneer we de Sneeuwgans tegenkomen is het tijd bewuster om te gaan met onze dromen. Om ons af te vragen wat we willen bereiken op de langere termijn, om onze dromen helder te krijgen en gestalte te geven.

Tool: Be Calm Spray

Waterman & Otter

De elementen waarin de otter, aarde en water, leeft zijn vrouwelijke elementen. Nooit zal een otter een gevecht beginnen, want agressie en heftigheid zijn hem wezensvreemd. De otter is nieuwsgierig en stapt onbevooroordeeld op anderen af, of brengt de dag vrolijk spelend met zijn jongen door. Zo zou het voor jou ook moeten zijn: speels en ontspannen.

Tool: Be Joy ketting

Vissen & Wolf

De wolf is een roedeldier, maar hij is ook heel goed in staat zichzelf te redden. Wanneer de wolf verschijnt zou je aandacht moeten schenken aan de manier waarop jij deel uitmaakt van jouw ‘roedel’. Met andere woorden: het evenwicht tussen de behoeften van anderen en die van jezelf is verstoord, en daar moet je wat aan doen.

Tool: Be Happy en New Moon Spray

Foto: kaartendek Animal Spirit Deck

Bronvermelding: www.totemdieren.nl

LEES OOK