Astrologie

Volle Maan in Sexy Schorpioen: transformatie, power + controle

WAAROM DE MAAN

De Maan en haar fases representeert het natuurlijke ritme van het leven. Iedere 29 dagen legt ze een zelfde cyclus af en gaat ze van Nieuw naar Vol en weer naar Nieuw en dat al eeuwen lang. De Maan staat voor vrouwelijkheid en beïnvloedt, net als ze doet met de zee, onze emoties. Emoties zijn namelijk gelinkt aan het element water en zoals je waarschijnlijk wel weet bestaan wij voor 70% uit water. Niet zo gek idee dan toch dat de Maan ook aan ons “trekt”?

DE VOLLE MAAN

Wanneer de Zon en de Maan tegenover elkaar staan, zien wij vanaf de aarde de Maan op haar volst.  Dit noemen we Volle Maan. In deze fase is er ‘s nachts meer licht, dit is onder andere de reden dat de Volle Maan als meer actief dan de Nieuwe Maan wordt gezien. Bij Nieuwe Maan schijnt er namelijk helemaal geen licht en is de lucht donker. Die activerende energie geeft ons de mogelijkheid licht te schijnen op alle plekken in onszelf, ook op die we wellicht liever in het donker willen houden en nu naar boven komen. In plaats van deze weg te stoppen biedt dat wat aan de oppervlakte komt  een geweldige kans voor onze persoonlijke groei. Door bewust te zijn van hetgeen je onbewust dwars zit (en dat merk je door slapeloosheid, onrust, irritatie), kun je er iets mee doen. Je kunt bijvoorbeeld iets uitspreken naar een ander of naar jezelf, woorden die je al een tijdje dwars zaten. Vergeven en loslaten zijn daarmee een logisch gevolg.

DE INVLOED VAN DE TEKENS VAN DE DIERENRIEM

Maar hoe weet je nou wat je dwars zit? Want dat zit toch in je onderbewuste? Dit is het moment waarop de energie van het teken waar de Maan in staat van toepassing is. Er zijn 12 tekens, je kent deze als sterrenbeeld. Iedere Volle Maan staat in een ander teken van de dierenriem en deze hebben ieder een eigen symboliek en een ander effect op onze emoties. Deze energie kun je omzetten in vragen welke je jezelf kunt stellen waardoor je inzicht krijgt in wat je dwarszit. Zo maak je van een Volle Maan Ritueel een Selfcare moment waarin je jezelf coacht naar meer helderheid in je leven. De aankomende Volle Maan staat ze in Schorpioen.

DE ROL VAN DE ZON

Niet alleen de Maan staat in een teken, ook de Zon staat in een sterrenbeeld en waar de Maan rond de 2,5 dag nodig heeft om te verplaatsen naar een ander teken, staat de Zon 30 dagen in hetzelfde teken. Zo weten wij welk sterrenbeeld wij zijn. Op dit moment (2 mei) staat de Zon tot en met 21 mei in Stier. De energie van beiden tekens is tijdens de Volle Maan voor ons voelbaar, de Maan reflecteert namelijk op ons en haar energie wordt beïnvloedt door de Zon die tegenover haar staat. Dit kan voor ons aanvoelen als twee tegenstellingen die aan ons trekken en deze kan ons onrustig maken. Echter, zoals je al eerder las, dit geeft ons juist de mogelijkheid in onszelf te duiken en lichaam en geest op te ruimen.

VOLLE MAAN IN SCHORPIOEN

Schorpioen staat, net als Stier, voor vrouwelijkheid. Maar waar Stier een aarde teken is, is Schorpioen verwant aan het element water. Ken je het gezegde stille wateren hebben diepe gronden? Dat is waar Schorpioen omdraait: mysterie, diep voelen, sexy. Haar superpowers geven ons de kracht om in onszelf op onderzoek uit te gaan en onze angsten onder ogen te komen en er zo sterker uit te komen. We hebben allemaal angsten, dat is normaal en een natuurlijk beschermingsmechanisme, de truc is om ze kritisch te bekijken: zijn ze realistisch, waar komen ze vandaan en zijn ze nodig? Deze Volle Maan heb je de grondende en verzorgende kracht van Stier waardoor je het aandurft om bij jezelf naar binnen te kijken: welke angst mag ik los laten om een diep verlangen waar te kunnen maken? Wanneer we een angst overwinnen vergroot dat ons zelfvertrouwen: transformatie!

SELFCARE TOOLS VOOR DEZE VOLLE MAAN

Kristallen die de energie van Schorpioen representeren zijn onder andere Rookkwarts (deze vormt ook de basis van de Be Zen Spray), Hematiet, Shungiet, Onyx en Obsidiaan.

Kristallen die de energie van Stier vertegenwoordigen zijn onder andere Pink Opaal, Versteend Hout en Lepidoliet.

EEN STAP VERDER: LEER WAT DEZE MAAN SPECIFIEK VOOR JOU BETEKENT

De Maan heeft een effect op onze emoties, het teken waar de Maan in stond op het moment van onze geboorte heet ons Maanteken. Deze vertelt ons waar onze emotionele behoeftes liggen en helpt ons ontdekken hoe we op een dieper niveau tevredenheid in onszelf vinden. Wanneer je zoekt naar verklaringen waarom je je voelt zoals je je voelt, geeft je Maanteken heel veel inzichten. In deze Full Moon Masterclass leer ik je o.a. wat deze Volle Maan voor jouw Maanteken in petto heeft.

 

LEES OOK