Astrologie

Chiron in jouw geboortehoroscoop: de sleutel tot het begrijpen van je angst

Volgens de Griekse mythologie was Chiron een healer, een filosoof en een leraar die zichzelf (ironisch genoeg) niet kon helen. In jouw geboortehoroscoop (= jouw energetische handtekening vanaf je geboorte) geeft de plek waar Chiron staat informatie over zowel jouw grootste angst als kracht.

Chiron is geen planeet (zoals bijvoorbeeld Mars, Jupiter en Venus wel zijn) maar een hemellichaam en je vindt ‘m in je geboortehoroscoop door te zoeken naar het tekentje met een rondje en een soort K erbovenop (kijk op stories van @rockyourworld.ryw voor meer uitleg). Dit symbool lijkt op een sleutel. De symboliek hierachter vind ik prachtig: vaak vormt het kennen van jouw angst, de sleutel tot (meer) ruimte vinden in jou. In plaats van namelijk krampachtig angst te vermijden (spanning), kun je namelijk door bewust naar je angst te kijken ‘m verminderen (ontspanning). Ontspanning is de basis van ruimte. Ruimte kan je hier op velen vlakken invullen, maar een hele belangrijke is: DE RUIMTE VOELEN OM JEZELF TE ZIJN. Dat is ook precies de reden waarom ik zo’n ontzettende fan ben van astrologie: het is een tool die je inzicht geeft in jezelf. En hoe beter je jezelf kent, hoe minder angst en hoe meer plezier, flow, geluk, tevredenheid je ervaart.

Check de astrologie cursus voor beginners om te leren hoe en waar je jouw geboortehoroscoop maakt.

Chiron in Ram (Aries)

Angst om assertief te zijn en achter datgene je wilt aan te gaan (kan op ALLE vlakken in je leven zijn). Kom jij op voor jezelf. Belangrijk is dat je grenzen stelt door je grens heel sterk te maken. Dit doe je door het versterken van je derde chakra. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld New Moon Spray, hierin vind je o.a. een elixir van Citrien en etherische olie van Citroen. Beiden verhogen je vuurelement. Mocht je zwakke grenzen hebben (bijvoorbeeld snel prikkels van anderen oppikken, moeite hebben met verteren, vermoeid voelen, aan 100 dingen beginnen maar niet afmaken) versterk dan dit element. Doe bijvoorbeeld Ashtanga yoga, krachttraining en ga aan de slag met je identiteit: wie ben je en wat vind JIJ leuk? Kristallen om je vuurelement te verhogen vind je in deze set. Als jij in je element bent is je grootste kracht om anderen te helpen in hun kracht te komen en op eigen benen te staan.

Chiron in Stier (Taurus)

Je grootste angst om te vragen naar wat je wilt of nodig hebt. Voornamelijk omdat je denkt dat je het toch niet krijgt. Waarschijnlijk omdat je onbewust denkt dat je het niet verdiend, je er geen recht op hebt. Het is belangrijk om je gevoel van eigenwaarde te versterken. Hiervoor ga je aan de slag met zowel gronding (met behulp van grondende kristallen, bewuste ademhaling + meditatie en bijvoorbeeld de Be Zen Spray) als zelfliefde (gebruik bv deze kaarten of de GET LOVE KIT). Als je gronding en zelfliefde sterk(er)zijn kun je pas aan de slag gaan met manifesteren (aantrekken) wat je WERKELIJK wilt. In de liefde, werk, uiterlijk of in het moederschap… In deze volgorde manifesteer je vanuit je hart en dit is vele malen krachtiger dan manifesteren vanuit het verlangen iets op te vullen wat je niet hebt. Waarschijnlijk heb je ook angst voor verandering en ben je nogal koppig. Zorg voor voldoende beweging en creëer een veilige omgeving voor jezelf (thuis, mensen, geuren, kleuren etc.). Wanneer jij in je (aarde) element bent, bied jij stabiliteit, gronding voor anderen. Jij bent die rots in de branding in onrustige tijden.

Chiron in Tweelingen (Gemini)

Jij vindt het spannend om kenbaar te maken wat je weet, om het uit te spreken. Misschien vraag je je af: wie ben ik om te delen? Waarschijnlijk heb je angst om gekwetst te worden. Wellicht helpen de volgende regels uit het prachtige gedicht van Marianne Williamson je.

Our deepest fear is not that we are inadequate.
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness
That most frightens us.

We ask ourselves
Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?
Actually, who are you not to be?
You are a child of God.

Your playing small
Does not serve the world.
There’s nothing enlightened about shrinking
So that other people won’t feel insecure around you.

We are all meant to shine,
As children do.
We were born to make manifest
The glory of God that is within us.

It’s not just in some of us;
It’s in everyone.

And as we let our own light shine,
We unconsciously give other people permission to do the same.
As we’re liberated from our own fear,
Our presence automatically liberates others.

Kristallen die je kunnen helpen met uitspreken zijn: Blauwe Calciet, Chrysocolla en Blauwe Chalcedoon. In je element (lucht) heb jij het vermogen om lichtheid, bijvoorbeeld in de vorm van humor & nieuwsgierigheid, toe te voegen aan iemands leven.

[mailmunch-form id=”615805″]

Chiron in Kreeft (Cancer)

Jouw angst ligt rondom veiligheid. Voel je je veilig in jezelf? Voelt het veilig om jezelf te zijn? Voel je je thuis veilig? Weet dat een onveilig gevoel effect kan hebben om bijna alle vlakken in je leven, je kunt je als het ware altijd op scherp voelen waardoor ontspannen lastig is. Kreeft is het teken van thuis en familie. Als jouw Chiron hier staat, zorg dan voor veiligheid op deze vlakken. In de breedste zin van het woord: jouw lichaam is ook een THUIS. Zorg dat het thuis veilig en comfortabel voelt zodat je de rust voelt om echt te ontladen/ rust te nemen. Is het nodig om issues rondom familie/ geliefdes op te lossen/ Kom ze onder ogen, ga ermee aan de slag! Een hele kleine, maar simpele stap zet je door in contact te komen met je intuitie, jezelf vragen te stellen. Bijvoorbeeld met de hulp van de LOVE cards. Andere selfcare tools voor jou zijn: de Be Comfy Spray, de Himalaya Salt Candle, bloemen en kristallen in huis. In je element (water) heb jij het vermogen om ander te voeden met jouw liefdevolle verzorging.

Chiron in Leeuw (Leo)

Jouw angst ligt rondom gezien worden, aandacht van anderen te krijgen. Je bent bang dat anderen je als een opschepper zien als jij je talenten laat zien. Maar stel je voor dat de schrijvers, zangers, strijders, kunstenaars van deze wereld hun talenten niet met ons zouden delen. Zou dat niet een gemis zijn? In je element (vuur) heb je de kracht om het beste uit anderen naar boven te halen. Gebruik de New Moon en/of Be Happy om je vuurelement te activeren.

Chiron in Maagd (Virgo)

Jouw angst gaat over je gezondheid en het maken van fouten. Je wilt heel graag alles perfect doen. Maar wat zeggen we tegen onze kinderen? Juist: dat we van fouten maken leren! Dat geldt dus ook voor jou! Jouw grootste kwaliteit ligt in het helen van anderen. Breng focus aan op je gezondheid en routine, dan kom je in je aarde element. Kristallen voor jou vind je hier en de Be Love spray helpt je steeds te herinneren aan lief zijn voor jezelf.

Chiron in Weegschaal (Libra)

Jij bent bang dat anderen je hulp niet nodig hebben dus bied je je hulp niet aan anderen aan, angst voor afwijzing. Terwijl jouw grootste kracht is om anderen te helpen. Weegschaal is het teken van harmonie! Jij begrijpt vaak andermans standpunt. Jij komt in je lucht element door meditatie: je hoofd steeds leeg maken zodat je vanuit je kern kunt werken en voelen. Dit is jouw kristallenset.

Chiron in Schorpioen (Scorpio)

Jij bent bang om datgene waar je van houdt kwijt te raken en daarom houd je vast, heb je de neiging om controle te willen houden. Probeer je angsten onder ogen te komen: ze op te schrijven en besef dat je veel sterker bent dan je denkt. Je hebt die controle niet nodig. Werk aan gronding in jezelf dan heb je de bevestiging van buitenaf minder nodig. Dit is jouw spray en dit zijn jouw kristallen. Focus op aardende meditaties (check het Rock Your World Spotify account voor inspiratie).

Chiron in Boogschutter (Sagittarius)

Je voelt je sceptisch over informatie en/of hulp van anderen. Misschien denk je dat je alles zelf moet doen? En is je angst om hulp te accepteren? Maar iedereen heeft een superpoter en door deze met elkaar te delen vormen we 1 geheel met elkaar, vullen we elkaar aan. Vind je het spannend om je spiritualiteit aan een ander te laten zien? Oefen met het intunen en versterken van je eigen wijsheid, dan ben je een grote inspiratie voor anderen en voel je vanzelf welke weg je mag volgen. Zoek het avontuur in jezelf. Be Calm kan je hierbij helpen.

Chiron in Steenbok (Capricorn)

Je grootste angst is dat je niet voldoet aan de verwachtingen van anderen en jezelf. Daarmee leg je intens veel druk op jezelf. Onnodige verwachtingen. LET IT GO. Stap voor stap. De sleutel tot succes is MINDER in plaats van MEER willen doen. En oefenen met vertrouwen op jezelf. Be Zen spray helpt je hierbij. In je aarde element ben je een krachtige leider die ruimte kan maken voor het bereiken van idealen (voor zichzelf en een ander) zodat een daadwerkelijke verandering (bijvoorbeeld in het milieu) mogelijk is.

Chiron in Waterman (Aquarius)

Jij bent bang om ergens niet in te passen en afgewezen te worden. Om de afwijzing te voorkomen zorg jij er op voorhand al voor dat je ergens niet bij past. Je saboteert jezelf. Dit kan eenzaam voelen. Jouw grootste kracht is mensen samen brengen. Werk aan zelfacceptatie, leer jezelf en je kwaliteiten heel goed kennen zodat je je comfortabel voelt in en met jezelf. Deze set helpt je hierbij. Jouw element is lucht: ruimte. Zorg er steeds voor dat je ruimte hebt voor jezelf.

Check dit webinar voor meer informatie over ruimte maken.

Chiron in Vissen (Pisces)

Je grootste angst is het zetten van grenzen. Hoe voel jij je bij anderen? Pik je gemakkelijk emoties op? Dit is je grootste talent want hiermee kun je anderen helpen! De truc is om wel duidelijk grenzen te stellen. Schrijf je grenzen op en leg de focus op het reinigen van je energieveld zodat je steeds trouwe kunt blijven aan jezelf. Hoe weet je of je energieveld vol is? Door bijvoorbeeld vermoeidheid, een vaag gevoel of misschien voel je het als je het journaal hebt gekeken (zo’n gevoel in je buik), visualiseer bij deze gevoelens alsof je een emmer water leeg giet. Dit is een energetische methode om jezelf te reinigen. Je grootste kracht is verbinding, een ander voelen. Werk met Energizing Spray om je energieveld schoon te maken en met deze set om bij je eigen weg (stem) te blijven.

Meer informatie over kristallen vind je in mijn boek ROCK YOUR CRYSTALS.

LEES OOK

Afgelopen weekend verwende ik mezelf met dagen vol rust, massage, mooie gesprekken, fijne vibes, inspiratie en beweging. In deze review