Selfcare

Alles over Nieuwe Maan in Vissen + in welk huis staat Vissen bij jou?

Let op: dit artikel is speciaal geschreven voor de cursisten aan de Instacourse: Werken met je geboortehoroscoop, lees gerust verder, je steekt er veel van op, maar weet dat je sommigen dingen niet helemaal snapt, is niet erg! 

Voordat je verder leest, luister dan eerst DIT FRAGMENT over Nieuwe Maan in Vissen zodat je de achtergrond informatie hebt over deze Nieuwe Maan, Vissen en de relatie tot de Ayurvedische dosha Kapha.

Doe op de Nieuwe Maan zelf of de dag erna DEZE MEDITATIE en zorg in ieder geval dat je vandaag weinig stimulerende middelen neemt (koffie, chocolade, alcohol, conserveringsmiddelen, Netfix overload, Insta overload etc.) en neem, als het even kan een voetenbad (check RYW insta of de nieuwsbrief voor uitleg).

Geen zin om te luisteren? Geen probleem. Hieronder deel ik ook al veel info over deze bijzondere (en volgens vele  HELENDE) Nieuwe Maan. 

Open jezelf voor dromen. 

Dromen heeft als functie te verwerken wat je overdag mee maakt. Ken je dat dat je op de eerste paar dagen van de vakantie intensiever droomt? Dromen vormen een aanwijzing voor onbewuste verlangens, maar dromen is ook een manier om ruimte te maken in je hersenen voor nieuwe herinneringen. Heeft dromen niet alles te maken met durven los te laten om te kunnen ontvangen? Overgave aan het onbekende.. En heeft overgave ook niet alles te maken met openen? Clint heeft na de geboorte van Louie hele periodes niet gedroomd en omdat hij nooit diep genoeg sliep, hij was altijd in de waakstand, klaar om uit bed te springen en voor Louie te zorgen. Hoe is dit voor jou? Wat is jouw ervaring met dromen en je relatie met ontvangen?

Dit Selfcare setje voor Vissen helpt je met dromen.

Kijk je angsten aan

Lijstje maken van je angsten. Omdat Vissen gaat over GO WITH THE FLOW en vertrouwen zijn angsten het tegenovergestelde. Angsten zorgen voor verkramping en stress in het lichaam en deze kunnen juist droogte veroorzaken. Volgens de TCM heeft angst te maken met een yang-tekort in de nieren (corresponderen met het element Water) en ziet woede als 1 van de oorzaken. Ik citeer een stuk uit Voeding volgens de vijf elementen:

Iemand die geen liefde ervaart voelt zich bedreigd en reageert agressief. In het kielzog daarvan wordt hij bang, omdat hij onbewust beseft dat zijn eigen agressie jegens anderen op haar beurt vijandig gedrag van die anderen jegens hem uitlokt. Woedende mensen zijn daarom innerlijk zeer zwak. Voor het overwinnen van angst en het ontwikkelen van innerlijke sterkte is het noodzakelijk om de vijandige houding op te geven. 

Met andere woorden betekent dit voor mij: vergroot zelfliefde en open je hart om liefde te ontvangen. Geen idee hoe dit moet? Dan is dit dayretreat absoluut voor jou. Eng of confronterend? Zeker! Maarrrr uit je comfortzone stappen is ook een manier om angsten te overwinnen!

Lichamelijke kenmerken van zwakte in de nieren: haaruitval, zwakke nagels, donkere kringen onder de ogen, koude voeten, knieën, billen, ‘s ochtends rugpijn en ‘s nachts plassen. Bewegen en je voeding aanpassen zijn manieren om je nierenergie te versterken. Voeding die je beter kunt vermijden: voorverpakte voeding en brood uit de supermarkt (teveel zout), chocolade, diepvriesvoeding, cafeïne, alcohol, suiker, spa rood, zuidvruchten (jus d’orange, banaan, kiwi e.d.). Voeding die nieren versterkt: versbereid zonder pakjes of zakjes, walnoten, zwart sesamzaad, quinoa, adukibonen, zeewier, venkel, bietjes, bleekselderij, versgeperst groen sap, mungbonen, bosbessen, zalm, versbereide kippensoep, magnesiumsupplement, voldoende water drinken (maar overdrijf het niet, zeker niet als je al vocht vasthoudt).

EN STRESS vermijden is NATUURLIJK een MUST in dit geval, maar dat geldt eigenlijk voor alles 🙂

Versterk je intuitie

Wanneer heb jij voor het laatst je intuïtie gehoord? En heb je er ook naar gehandeld?Of heb je je intuïtie genegeerd? Misschien ken je het fenomeen van dubbele cijfers zien of, zie je, zodra je zwanger bent, zelf ook de hele tijd zwangeren. Dit is omdat je open staat om te ontvangen. Je bent bewust van wat je ziet en door je hiervan bewust te zijn pik je bepaalde boodschappen op die je intuïtie kunnen bevestigen. Werk met inzichtkaarten of dit setje om je intuitie te verhogen. Mediteren is ook een goede manier om in te tunen op je intuitie. Geen fan van mediteren? Probeer dan dagelijks een Yoga Nidra sessie te doen. Yoga Nidra werkt helend op het zenuwstelsel. Volgens Ayurveda zijn overdag dutjes langer dan 30 minuten niet bevorderlijk voor je spijsvertering. Yoga Nidra is een manier om actief te slapen en helpen je met het verwerken van prikkels. Je spijsvertering is ook verantwoordelijk voor het verteren van prikkels, daarom is Yoga Nidra ook bevorderlijk als je vermoed dat je vertering niet optimaal is (signalen je snel overprikkeld voelen, winderigheid, vermoeidheid na eten). Yoga Nidra volg ik online en dit is mijn favoriete adres.

Werk aan healing

Vissen is verwant aan het element water, Water staat o.a. voor reiniging en verbinding, ik denk daarom dat Vissen zo sterk verbonden is aan Heling. Wanneer kun je helen? Als je voelt dat je iets te helen hebt. Wanneer weet je dat je iets te helen hebt? In een SOULREADING of tijdens een workshop waarin je eindelijk tijd krijgt om jezelf (en je tranen!) te voelen en toe te laten.

Tijdens de eerste editie van GET THE SELFLOVE YOU WANT vloeide de tranen tijdens de allereerste ademsessie rijkelijk. Mijn beleving is dit: door middel van ademhaling bereik je lagen van jezelf die je niet kunt bedenken. Je longen zijn verbonden met verdriet en door de ademhalingstechniek die we doen kom je weer in verbinding met jezelf EN je verdriet of pijn waarvan je wellicht niet meer wist dat het er zat. Dit kan erg confronterend zijn, maar ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat deze tranen het allereerste begin zijn van heling. Pas als je de emoties toe laat komt de herkenning. Met de herkenning gat het stromen en met het stromen komt het vertrouwen en de verbinding terug. Kijk hier voor alle informatie over dit bijzondere dayretreat.

Heling in het dagelijks leven kan lastig zijn vanwege de drukte van alledag, maar kristallen die helpen met het helen van je hart zijn Groene Calciet en etherische olie die heling bevordert is Ylang Ylang (in onze Full Moon spray) en Roos (in onze Love Oil en Be Love Spray). Door deze consequent dagelijks te gebruiken ontspan je je hart (de geuren brengen verzachting) en een ontspannen hart is een OPEN hart.

Andere methodes om het hart te helen zijn schrijven, zingen en praten met iemand die je vertrouwt. Kan je moeilijk contact maken met jezelf? Een SOULREADING is een goede methode om erachter te komen wat je diep van binnen verlangt. Ik organiseer op 15 maart een SOULREADING i.s.m. Zaripha Brandes, stuur mij een DM via instagram als je meer informatie wilt.

Andere healers/ coaches die ik vertrouw: Joyce van Nispen, Melissa Kamstra, Naomi van Ree, Neel van Leeuwen Schmidt en Dolores Mae Hoppener. De meesten vind je via Instagram!

Overgave

Overgave is wanneer je in het moment leeft, dat wanneer er geen morgen of gisteren is, alleen het hier en nu. Overgave is nauw verbonden aan het hart, vertrouw je jezelf om je hart te openen? Durf je emoties toe te laten en liefde te voelen of is alles oppervlakkig. Leven op de oppervlakte kan hetgeen zijn wat je onrustig maakt, hetgeen je altijd doet verlangen naar meer, beter en het volgende. Het is nooit goed genoeg… M.a.w. JIJ vindt jezelf niet goed genoeg. Oefen (wederom) met zelfliefde en wees je bewust van dat er altijd genoeg is, er komt een volgende dag, een volgende Maanfase… tijd is oneindig en jouw blik op tijd veranderen geeft heel veel rust. Mijn zoon Fitz zegt altijd: je kunt nooit te laat zijn. En dat is ook zo:) Oefen zelf met de relatie die je tot tijd hebt. Voelt een dag vaak als te kort? Voelt eigenlijk alles als tekort en gebruik je vaak de woorden EVEN, SNEL, GEEN, NIET etc, wees je daar dan bewust van en shift de woorden in positief: GENOEG TIJD, GENOEG GELD, GENOEG KENNIS etc.

Na deze algemene Nieuwe Maan in Vissen tips, gaan we over op de persoonlijke boodschap voor jou. Als het goed is heb je al opgezocht in welk huis of huizen Vissen bij jou staat (dit is speciaal voor de cursisten uit de INSTACOURSE: werken met je geboortehoroscoop).

Een huis staat symbool voor een levensgebied, de Nieuwe Maan staat voor het begin van een nieuwe cyclus + naar binnen keren + het zetten van een intentie en  de thematiek van het betreffende teken van de dierenriem waar de Nieuwe Maan in staat (in dit geval Vissen) zet de toon voor de energie voor de nieuwe cyclus. Het element water staat onder andere voor reiniging, zie de thematiek van jouw huis als hulpmiddel om dat deel van je leven onder de loep te nemen zodat je daarna kunt loslaten wat los te laten valt.

Nieuwe Maan in je 1e huis

Huis 1 gaat over je identiteit – hoe ziet de buitenwereld je? Ga in gesprek met iemand die je vertrouwt – hoe ziet hij/zij je en komt dit overeen met je binnenwereld? Huis 1 heeft een relatie tot je Ascendant. Zoek deze op en lees hieronder (helemaal beneden) de kernwoorden per Ascendant. Kan je iets los laten met betrekking hoe je overkomt op een ander? Of datgene wat je aan de buitenwereld laat zien? Leuke oefening: bekijk je garderobe, past deze bij hoe jij wilt dat anderen je zien? Hulp nodig? Check DETOX MY WARDROBE. Hetzelfde geldt voor make-up: past dit bij wat je uit wilt stralen? Bezoek een parfumerie, ga naar Beauty Bewust of Skin District voor advies (of boek een facial bij 1 van deze dames) of ga naar 1 van de events van Nourished en laat je opmaken en maak een selfie als je bent opgemaakt. Focus je op dromen over de toekomst.

Boekentip: Joe Dispenza, Becoming Supernaturel (waarschuwing: is geen hap-slik-weg literatuur).

Crea Bea tip: teken een cirkel en zet daaromheen twaalf kleinere cirkels. Zet in de grote cirkel jezelf en je belangrijkste intentie voor dit jaar + het uit aan jezelf waar je het meest trots op bent. De kleinere cirkels representeren de 12 nieuwe manen van het jaar (je gaat dus door tot 2021) en je schrijft bij iedere cirkel 1 ding op wat je wilt creëren. Dit kan vanalles zijn. Tip: het hoeft niet altijd supergroot. Iedere dag een verse maaltijd “creëren” telt ook.

Essential Oil Blend: New Moon Spray (en, als je het idee hebt dat je hup nodig hebt met dromen het Pisces Setje).

Nieuwe Maan in je 2e huis

Huis 2 gaat over eigenwaarde en bezit – ben je financieel stabiel en gebruik je je talenten voor deze stabiliteit? Het is belangrijk dat jij beseft dat jij de wereld iets te bieden hebt. Jij hebt een waarde toe te voegen. Dat kan een waarde op ieder niveau zijn, of zich dat nu uit in of buitenshuis. Denk na over de waarde die jij op dit moment biedt. Komt deze overeen met je verlangens? Of kun je stappen zetten om deze meer op 1 lijn te krijgen? Ga in gesprek met iemand die je vertrouwt en vraag hem/ haar wat hij/zij zo bijzonder aan jou vindt. Is dit in lijn met jouw eigen kernwaardes? Denk aan het thematiek van Vissen: vertrouwen, loslaten, maar ook grenzen aangeven. Hoe veilig voel jij je door bepaalde bezittingen? Zijn deze in lijn met je hartsverlangens of kan je er enkele loslaten? Oefen deze dagen met investeren in jezelf. Zowel in tijd als geld. Investeren in jezelf is jezelf toestemming geven om te ontvangen, het is een erkenning dat je er mag zijn. Lees de paragraaf hierboven over angsten nog eens door. Voor jou is het belangrijk dat je deze Nieuwe Maan en de komende maand de nadruk legt op gronden. Essential Oil Blend: Calming Body & Bath Oil en/of Be Zen Spray. Boek een massage om extra in je lijf te komen.

Nieuwe Maan in je 3e huis

Huis 3 gaat over communiceren – in combinatie met de energie van Vissen gaat deze Nieuwe Maan in de eerste plaats over communiceren met jezelf (intuitie – derde oog chakra) en in de tweede plaats met een ander. Geef hoe dan ook duidelijk je grenzen aan. Wees je er bewust zijn als je niet communiceert vanuit je hart, maar een ander teveel wilt pleasen. Chant zo vaak je maar kunt HUM: onder de douche, op de fiets, in de auto… deze mantra activeert je keelchakra. Zing ook zo vaak je kunt mee met je lievelingsmuziek: ZINGEN is SELFCARE en superhelend voor je hele immuunsysteem.

Huis 3 is ook verbonden met broers en zussen – in combinatie met Vissen (is empathie) is dat een boodschap om iets uit te spreken, bij te leggen of support (communicatie betekent ook luisteren) te bieden.

Boekentip: Het boek waarvan je had gewild dat je ouders het hadden gelezen (boekentip van mijn zus, ik heb het zelf nog niet gelezen, maar klinkt interessant!)

Essential Oil Blend: Harmonizing Room Spray, deze helpt je om jezelf te uiten, maar brengt ook de energie in een ruimte op een zelfde niveau zodat er meer begrip voor elkaar is.

Nieuwe Maan in het 4e huis

Huis 4 gaat over thuis en familie. Vandaag is de dag dat je je helemaal over mag geven aan je familie. Quality Time! Verbinding met elkaar! Maak het thuis gezellig, denk aan je ouders, geef ze een (virtuele) knuffel.

Crea Bea tip: teken je familie (hoeft niet mooi:)) en teken een groot hart boven alle leden.

Essential Oil Blend: LOVE OIL! Gebruik deze in een keramieken deurbrander (dille & kamille) door een paar druppels te vermengen met water. Laat je hele huis lekker ruiken en opent het hart van alle familieleden.

Nieuwe Maan in het 5e huis

Huis 5 is die van kinderen, romantiek en creativiteit. Focus deze Nieuwe Maan op plezier! Wat vond je als kind leuk om te doen? Doe het! Ga bijvoorbeeld hoelahoepen, dit is supergoed voor je vrouwelijke energie. Verbind jezelf met de kleur oranje. Bijvoorbeeld met oranje calciet. Ga zoveel mogelijk naar buiten om zonlicht toe te laten, ook al schijnt ie niet, daglicht doet wonderen voor je humeur.

Nieuwe Maan in het 6e huis

Huis 6 is die van gezindheid en dagelijkse routines. Als je dit nog niet gedaan hebt, luister dan naar de podcast die ik opnam en die je hierboven vindt. Die bevat hele belangrijke informatie voor jou. Zesde huis is verbonden met Mercurius en je weet waarschijnlijk dat deze planeet nu in Retrograde staat. Dit is voor jou DE boodschap om te letten op je gezondheid, het heel rustig aan te doen en prioriteiten te stellen die bijdragen aan je lichaam en geest.

Nieuwe Maan in het 7e huis

Huis 7 is die van relaties, op alle vlakken: romantische, maar ook werkgerelateerde. Als je een liefdespartner heb, zoek dan deze Nieuwe Maan support bij hem of haar. Houd elkaars hand vast, ga met elkaar naar bed. Intimiteit is heel belangrijk. Vissen een romantisch teken, pluk daar vandaag de vruchten van. Ga bijvoorbeeld samen in bad met onze Love Oil of geef elkaar een massage met deze helende olie. Vissenenergie gaat onder andere over dat we allemaal 1 zijn, kun jij (voor)oordelen loslaten en meer compassie tonen aan een ander? Hoe meer compassie je voor een ander hebt, hoe meer je ook compassie voor jezelf traint. Haal een kopje koffie voor je collega, slik boze woorden in en wees LIEF voor elkaar!

Nieuwe Maan in het 8e huis

Huis 8 is die van seks en andermans geld. Voor jou is dit een moment om naar je bankzaken te kijken. Wat dat te maken heeft met seks? Ze gaan allebei over ontvangen, genieten en het uitwisselen van energie. Hoe open sta jij om te ontvangen? Sta jij jezelf toe om te genieten? De combinatie met Vissen geeft je de helende energie die je nodig hebt om je blokkades rondom seks vandaag aan te pakken.

Nieuwe Maan in het 9e huis

Huis 9 gaat over avontuur en persoonlijke ontwikkeling. Deze Nieuwe Maan ga je op ontdekking in jezelf! Doe zeker de meditatie die je bovenaan vindt en zorg dat er pen en papier klaarligt om daarna vrij te schrijven. Zoek het avontuur in in plaats van buiten jezelf. Kom, als je kunt, naar de SOULREADING op 15 maart, deze gaat absoluut bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Oefen de komende maan met bewustzijn. Hoe kan jij, door zelf te groeien, een ander helpen? Wat zijn je idealen en hoe kun je deze uit dragen? Het Pisces setje gaat je helpen met het versterken van je dromen.

Nieuwe Maan in het 10e huis

Huis 10 gaat over carrière en je ouders. Vissen gaat onder andere over het helen van je emoties. Heb je nog een issue uit te spreken met je ouders? Zijn er bepaalde verwachtingen die je hebt? Wees je ervan bewust dat verwachtingen vaak teleurstelling oplevert. Het bijschaven van je verwachtingen voorkomt een heleboel ongewenst leed. Over je ouders en carrière gesproken? Past de carrière die je nu hebt bij wat je eigen wensen en verlangens zijn of wilde je voldoen aan de verwachtingen van je ouders? Focus je de aankomende maand sowieso op je carrière. Welke energie geeft het je? Gebruik de Keep your focus roller voor extra focus, maak je eigen Rozemarijn thee (gewoon een takje laten trekken in gekookt water) of voeg etherische olie van Rozemarijn toe aan je (voeten)badwater samen met een drager van amandelolie. Vissenenergie staat voor de voeten en een warm voetenbadje stimuleert je lymfestelsel en daarmee je algehele immuunsysteem. Vooral als je teveel in je hoofd zit een echte aanrader om dagelijks uit te oefenen.

Nieuwe Maan in huis 11

Huis 11 gaat over vrienden en sociale netwerken. We willen allemaal verbinding, wel willen allemaal gezien en begrepen worden. Stap buiten je comfortzone en bezoek deze maand een netwerk event of ga naar een workshop die je interessant lijkt. Sta open voor nieuwe contacten en ervaringen. Laat aan bestaande vrienden weten dat je ze waardeert en organiseer een etentje voor ze.

Stimuleer je pijnappelklier, oftewel je derde oog chakra om verbinding te stimuleren. Labradoriet en Be Calm Spray stimuleren deze klier, gebruik de spray en de steen dagelijks voor het slapengaan.

Nieuwe Maan in huis 12

Het huis van geheimen, angsten en spiritualiteit. Dit is het thuis van Vissen. Vetrouw op je dromen, op wat je voelt op je verlangens, open je zintuigen voor de aanwijzingen die het aardse je geeft. Waarschijnlijk wil jij je nu het liefste terug trekken, alleen zijn. Doe rustig aan, verzorg jezelf goed. Visualiseer een roze cirkel om jezelf heen om jezelf te beschermen tegen de energie van een ander en zo in je eigen bubbel te blijven. Voer reinigingsrituelen uit zodra je thuiskomt zodat je de energie van een ander niet verder mee neemt. Brand bijvoorbeeld Salie of Palo Santo, doe je schoenen uit, ga douchen of in bad en/ of gebruik onze Energizing Spray. Door een simpel ritueel uit te voeren geef je je lichaam een signaal dat het veilig is om die ander los te laten. Lees het stuk hierboven over angsten nog eens door, schrijf al je angsten op en verbrand ze. Vertrouw op je kracht. Lavendel is een krachtige etherische olie om angsten los te laten. je vindt Lavendel onder andere in onze Calming Body & Bath Oil, Calming Pillow Spray en Let’s Get Zen Body & Bath Oil (hier zit ook Palo Santo in!)

Extra weetje: ieder huis is verbonden met een teken, de volgorde van de huizen volgt de volgorde van de sterrenbeelden (de tekens). Huis 1 is Ram, Huis 2 is Stier etc. 

Hierbij de lijst van de kernwoorden van de Ascendanten + belangrijkste tip voor 2020 per Ascendant!

Ram

Stormt binnen. Steekt emoties niet onder stoelen of banken. Doel voor 2020: focus op overvloed en geniet van je harde werk van de afgelopen jaren, dit is namelijk 1 van de beste carrière jaren die je ooit hebt gehad.

Stier

Aards en praktisch. Doel voor 2020: focus op je ALLERGROOTSTE verlangens en maak gebruik van de wet van de aantrekkingskracht: dat wat je aandacht geeft groeit!

Tweelingen

Grillig, wispelturig en houdt van praten. Doel voor 2020: patronen doorbreken met betrekking tot je financiën. Heb je zorgen of angsten? Lees dan de paragraaf hierboven over angst nog eens door! En kom, als je tijd hebt, zeker naar de SOULREADING op 15 maart, deze geeft een kijkje in jouw verlangens en wellicht kom je er dan achter waar de angst werkelijk zit?

Kreeft

Liefhebber van eten, sentimenteel. Doel voor 2020: LIEFDE, LIEFDE en nog eens LIEFDE. Liefde delen en ontvangen, dat is jouw focus.

Leeuw

Houdt van zichtbaar zijn. Doel voor 2020: bewustheid creëren over wat jouw prioriteiten zijn, hoe wil je dat jouw jaar eruit zit? wat geeft energie en wat kost energie. Maak de balans op!

Maagd

Komt verlegen over. Type: Stille wateren hebben diepe gronden. Doel voor 2020: leven en werken vanuit het hart!! En plezier maken 🙂

Weegschaal

Straalt schoonheid en harmonie uit. Doel voor 2020: alles rondom je huis. Een nieuw huis? Je eigen huis meer comfy maken? Zorg dat je thuis kunt ontspannen en opladen zodat je in balans blijft.

Schorpioen

Sexy en kan gevoelens onderdrukken. Doel voor 2020: jouw unieke boodschap delen met de rest van de wereld. Jouw kennis delen helpt niet allen jezelf, maar ook een ander.

Boogschutter

Sympathiek en grappig, is goed in het vertellen van moppen. Doel voor 2020: werken aan je eigenwaarde, maak een wishlist en WERK eraan om je dromen op deze lijst uit te laten komen.

Steenbok

Wordt serieus genomen + heeft natuurlijk overwicht. Doel voor 2020: geloven in jezelf, je kan het namelijk WEL! Dit is het jaar waarin je meer leert over jezelf.

Waterman

Origineel + kleurrijk. Doel voor 2020: oude emoties en angsten los laten, deze drukken (te) zwaar op je en houden je tegen om vooruit te gaan.

Vissen

Dromerig, teder, romantisch en spiritueel. Doel voor 2020: jij hebt unieke talenten, het is tijd deze aan de wereld te laten zien! Stap uit je comfort zone en zoek de mensen op die je begrijpen en supporten.

Johanna Blok groepeerde online foto’s van bekende vrouwengezichten n.a.v. hun ascendant, leuk om te zien. De foto’s vind je hier. 

Tot slot, hoe nu verder? Hoe komt alles samen? 

We zijn gestart bij de Volle Maan. Weet je nog hoe je je toen voelde? Dit heb je als het goed is opgeschreven. Kijk de eerste 3 filmpjes (dit is alleen voor cursisten aan de Instacourse: Werken met je geboortehoroscoop) op de insta feed nog eens terug. Heb je die brief geschreven? Heeft het geholpen?  Waar ging de Volle Maan voor jou om en is deze Nieuwe Maan boodschap (zie hierboven, afhankelijk van in welk huis de Nieuwe Maan staat) een logisch vervolg hierop? En wat is de relatie van deze twee boodschappen mbt je Maanteken (zie boodschap op instafeed: jouw maanteken X Vissen). Je Maanteken vertelt iets over je emotionele behoeften, de manier waarop je voor jezelf kunt zorgen, maak jezelf een belofte om deze maand jezelf te blijven verzorgen, juist in de Winter! En als je de podcast nog niet hebt geluisterd, luister ‘m dan, ik deel ook tips over de Winter.

Het laatste wat ik op de feed deel is de symboliek van de Sterrenbeelden, je zonneteken, deze kun je maandag verwachten. Maandag is dan de allerlaatste Insta live, 20:30 uur. Fijn als je eventuele vragen al van tevoren naar mij stuurt in een DM bijvoorbeeld!

Tot slot, merk je dat je toe bent aan een langere break? In een september organiseren we voor de tweede keer The Great Eascape, een Selfcare Retreat op het zonnige Tenerife. Informatie vind je hier.

Fijne Nieuwe Maan.

Veel liefs,

Hanneke

Bronnen:

Yasmin Boland, Moonology

Yasmin Boland, Leven met de Sterren

Soulshine Astrology (studiemateriaal)

Barbara Temmelie, Voeding volgens de vijf elementen

 

LEES OOK