Selfcare

Nieuwe Maan in Waterman

Iedere maand zijn er in de Maanfases 2 hoogtepunten: de Volle en de Nieuwe Maan. Waar de Volle Maan staat voor yang energie en jezelf laten zien, gaat de Nieuwe Maan over yin en naar binnen keren. Zie dit naar binnen keren als een maandelijks APK’tje: waar sta ik op dit moment? Hoe voel ik mij? Is er in mijn leven balans tussen yin (zijn) en yang (doen)? Om deze innerlijke check kracht bij te zetten kun je tijdens de Nieuwe Maan een intentie zetten. Ik zie een intentie als dat wat je wenst of verlangt. We hebben allemaal verlangens, dit houdt ons levend. Het benoemen van je intentie geeft richting. Je hersenen houden ontzettend van deze focus, het geeft ze rust. Daarmee draagt het zetten van een intentie bij aan jouw innerlijke gevoel van rust. Iedere maand staat de Nieuwe Maan in een ander teken van de dierenriem, dit geeft je de kans om steeds met een ander thema te werken en je intentie hier op aan te passen. Aanstaande vrijdag is de eerste Nieuwe Maan van het jaar en van het decennium en staat in het vooruitstrevende teken Waterman. De twee belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen zijn: Wie ben ik en wat kan ik met mijn kwaliteiten voor een ander betekenen. Waterman gaat namelijk over het collectief, over ons als maatschappij.

Waar denk jij aan als je aan maatschappij denkt? In het woordenboek vind ik de volgende omschrijving: de wereld, omgang en verkeer der mensen. Het zijn kwaliteiten die onder andere gerelateerd zijn aan het element lucht. In onszelf is lucht wat ons in beweging zet, het is onze ademhaling die ons leven geeft, de woorden die we uitspreken, het zijn onze gedachten.

Onze gedachten bepalen de energie die we uitstralen, ze zijn o.a. bepalend voor onze lichaamshouding, gezichtsuitdrukkingen en ons gevoel van welzijn. Jouw energie beinvloedt ook die van een ander. En daarmee kom ik terug op de thematiek en de belangrijkste vragen van deze Nieuwe Maan in Waterman:

Wie ben ik en wat kan ik met mijn kwaliteiten voor een ander betekenen?

Wanneer sta jij stil bij wie je bent? Kun je deze Nieuwe Maan tijd vrij maken om bij deze vraag stil te staan? Misschien is het een vraag die je aan je geliefde of  vriendinnen wilt stellen, door met een ander te praten is het soms makkelijker om jezelf te zien. Of misschien vind je het juist fijn om jezelf terug te trekken om in stilte antwoord te vinden op de vragen die je hebt.

Om te onderzoeken wie je bent, kun je beginnen met het onderzoeken van je eigen energie, maak een lijst van de dingen/personen/handelingen waar je blij van wordt: besteed je in het dagelijkse leven hier tijd aan of laat je ze te gemakkelijk vallen wanneer het (te) druk wordt? Een andere oefening kan zijn om je af te vragen hoe stevig je gegrond bent: voel je je zeker over wat je te vertellen hebt of ben je je te bewust van de mening van een ander. Geen oordeel, alleen bewustzijn. Stap 1 is je namelijk bewust worden van je patronen.

Je eigen energie kun je beinvloeden en sterker maken door kwalitatieve nachtrust, beweging, vers eten en (zelf)liefde. Het belang van deze laatste vergeten we nog weleens, maar vanuit die liefde ontstaat flow in je leven waardoor je mee beweegt wat komt, ook al zal hetgene wat komt je niet altijd bevallen.

Flow is precies wat Waterman deze Nieuwe Maan aanmoedigt. Als je ergens niet bent wie je eigenlijk bent, je niet de woorden uitspreekt die bij je passen, dan zal je dat merken in je lijf. Fysiek en mentaal. Help jezelf deze Nieuwe Maan je energie te verhogen door datgene wat je tegenhoudt los te laten en te focussen op alles wat wel mogelijk is. Maak van loslaten niet teveel gedoe. Schrijven, praten en huilen zijn vormen van loslaten, door er alleen al mee bezig te zijn, die innerlijke APK te hebben, maak je los wat jouw flow in de weg staat. Voor welke droom ga jij deze Nieuwe Maan het zaadje planten? Naar welk verlangen in jou ga je luisteren? Hierbij de kristallen en selfcare practices die staan voor de energie van Waterman en je daarom een handje helpen met het (terug)vinden van jouw flow.

Onyx

Deze donkere en krachtige steen behoort, net als Waterman, tot het eerste chakra. Onyx geeft stabiliteit en bescherming. Draag een onyx wanneer je je onzeker en niet gegrond voelt of als nachtmerries je regelmatig uit je slaap houden.

 Mosagaat

Met de diepe kleur groen, helpt Mosagaat ons te verbinden met de kracht van de natuur. De natuur kent geen haast en heeft een natuurlijke flow. Mosagaat vraagt je om te vertrouwen op jouw ritme en draagt daarmee bij aan het zeker voelen over wie je bent en wat je te bieden hebt. Mosagaat kalmeert en geeft je de moed om stappen te zetten die je dichterbij je eigen kern brengen.

Shop Mosagaat hier

 Valkoog

Staat zowel voor het eerste als het keelchakra en is daarmee de perfecte representatie voor Waterman. Hoe sterker je eerste chakra immers is, hoe zekerder je bent over de woorden die je uitspreekt. En de woorden die je uitspreekt zijn bepalend voor de energie die je uitwisselt met jezelf of een ander.

 Amazoniet

Een amazoniet staat voor stromend water. De Nieuwe Maan in Waterman valt midden in de winter, de winter is gerelateerd aan het element water en yin energie. Water wil altijd in beweging zijn, stromen. Ook in jou. Draag amazoniet als je het idee hebt dat jouw waterelement stil staat, dit merk je bijvoorbeeld zodra je een writersblock voelt of wanneer je het lastig vindt om je te verbinden met een ander.

Shop Crystal Set for Aquarius hier. 

Groene Calciet

Omdat groen de kleur is van vooruitgang en Waterman energie ook altijd vooruit wil. En omdat Groene Calciet ook wel de ultieme loslaat steen (vooral op relationeel vlak) wordt genoemd.

 Bindweefselmassage

Zoals je hierboven hebt gelezen is de winter gerelateerd aan het element water. Heb je koude billen? Dan kan het zijn dat jouw bloedsomloop een handje geholpen wil worden. Een bindweefselmassage helpt je hierbij. Net als sporten! Mijn favoriete adressen: De Bindweefsel Bar, Oilistic en Beauty Bewust (alleen gezicht)

Geld schenken aan een goed doel

Omdat Waterman staat voor het collectief en iets terug doen voor de maatschappij is dit een goed moment om geld te schenken aan een goed doel of om je op te geven voor vrijwilligerswerk. Van betekenis zijn voor een ander geeft ons een gelukzalig gevoel en draagt daarmee bij aan ons welzijn.

 De liefde vieren

Over twee weken is het Valentijn!. Weet je nog dat ik vertelde over dat de liefde zo’n belangrijke pijler vormt in ons leven? Sta de komende twee weken extra stil bij liefde, wissel liefde uit, stuur iemand van wie je houdt een kaartje, trakteer een geliefde op een etentje, knuffel of zet de vuilnis van je buurvrouw buiten: liefde werkt aanstekelijk en verbindt.

 Mediteren

Soms is ons hart op zoek naar extra liefde, verzachting. Ons hart is de koning van de organen, zonder hart stopt het leven. Ben jij je voldoende bewust van de conditie van je hart? Je hart houdt van ontspanning, van lucht, liefde, lachen. Soms voel je je zwaar, door zorgen en verantwoordelijkheid. Zeker in de winter kan deze zwaarte ons overvallen waardoor het lastig is om het positieve te zien of je te verbinden met een ander. Ik heb een meditatie voor je opgenomen die je helpt de zwaarte lichter te maken. Luister ‘m hier.

Heb jij onze New Moon Spray al in huis? Deze bevat 100% natuurlijke etherische olie en een elixir van citrien. Citrien staat voor overvloed en succes.

Journal vragen

Wat is je grootste droom?

Hoe zou jij je voelen als deze uitkwam? Zou er dan iets in je leven veranderen?

Ben je bezig met het waarmaken van deze droom? Ben je zaadjes aan het planten?

Uit wel diepere verlangen komt je droom?

Wat zou je droom voor een ander betekenen? Heeft het een positieve invloed op een ander?

Is er op dit moment iets of iemand in je leven die het waarmaken van je grote droom stagneert?

LEES OOK