Selfcare

Interieurtips: dit zegt jouw maanteken over jouw huis.

Je maanteken is het teken waarin de maan stond ten tijde van je geboorte. De maan staat voor emoties, maar vertegenwoordigt ook moederlijke energie (net als het teken Kreeft). Dat betekent dat het maanteken laat zien wanneer jij je geborgen voelt. Je geborgen voelen is zo belangrijk om te kunnen ontspannen. Je maanteken kan je ook iets vertellen over jouw verhouding tot je huis.

Zoek, voor je verder leest, eerst hier je maanteken op. Onderstaande informatie heb ik uit HausMagick van Erica Feldmann.

Souks Rock Your World Maan houder moon crystal holder kristal houder

Ram: de sleutelwoorden zijn driest en stoutmoedig. Ram is een vuurteken en dat zorgt voor veel yang-energie in je huis. Waarschijnlijk hou je van kleur en felheid. Overweeg als tegenwicht aan al dat vuur je huis in te richten met meer blauw-en grijstinten.

(Huis)Spray en kristal voor jou: Be Calm Spray + Howliet

Stier: Stier wordt geregeerd door Venus, de planeet van schoonheid en liefde. Je thuis moet idealiter overdadig voelen en wemelen van dingen waar je dol op bent. Zo’n plek met schitterend natuurlijk licht, prachtige kunst en weelderige huisplanten.

(Huis)Spray en kristal voor jou: Harmonizing Room Spray en ieder kristal wat jouw aanspreekt is goed

Tweelingen: Huizen van mensen met Tweelingen als maanteken vertonen soms een gespleten persoonlijkheid- en dat is ok! Probeer alleen wel de goede balans tussen twee stijlen te vinden. Heb je die oplossing eenmaal gevonden, dan zal je huis zowel opvallend evenwichtig aanvoelen als een duidelijke insteek vertonen.

(Huis)Spray en kristal voor jou: Be Zen Spray + Rookkwarts – voor grounding vibes

Kreeft: Voor dit ultieme waterteken is een thuis een uitermate belangrijk. Stel je een heremietkreeft voor die zijn huisje altijd meedraagt. Je zult graag in de buurt van water wonen of je huis willen inrichten met kunst en meubels die water verbeelden.

(Huis)Spray en kristal voor jou: Be Fresh Spray + Bergkristal – voor cleaning vibes

Leeuw: Als de dikdoener van de dierenriem ziet Leeuw zijn huis als een podium. Je wilt een ruimte waarin je van je huiselijke leven toneel kunt maken. Het organiseren van groots opgezette etentjes of het bezitten van de mooiste tuin of felste kerstverlichting van de buurt doet jouw stralen.

(Huis)Spray en kristal voor jou: New Moon Spray + Citrien – voor sunny vibes

Maagd: Vanwege je hang naar precisie en perfectionisme wordt je aangetrokken door een minimalistische inrichting. Omdat je een verfijnde smaak hebt, zul je alleen de meest stijlvolle objecten en kunst in huis halen. In jouw huis zou voldoende kast- en opbergruimte moeten zijn, om je te helpen opgeruimd en rommelvrij te leven.

(Huis)Spray en kristal voor jou: Be Love Spray + Rozenkwarts – voor (SELF)LOVE vibes

Weegschaal: Weegschalen zijn goed in het aanbrengen van balans. Zorg ervoor dat alle elementen vertegenwoordigd zijn, zodat je huis harmonieus voelt. Doe je dat niet, dan zou je wel eens rusteloos en ongemakkelijk kunnen voelen. Relaties zijn belangrijk voor je; bijgevolg ben je prettig om mee samen te wonen.

(Huis)Spray en kristal voor jou: Energizing Spray + Lepidoliet – om dichtbij jezelf te blijven

Schorpioen: Deze maantekens draaien geheel en al om de onderwereld. Je zult je dan ook het meest thuis voelen in een ruimte waarin je die diepe intensiteit kunt ervaren. Zorg als tegenwicht aan al die donkere kleuren wel voor ramen of desnoods enige sfeerverlichting.

Etherische olie + kristal voor jou: Ylang Ylang + Roze Toermalijn – als reminder aan licht 

Boogschutter: Eveneens een vuurteken. Dat betekent dat als je maan hier staat, je een liefhebber van kleuren en lichte ruimtes bent. Aangezien Boogschutter een teken is dat doorgaans van reizen houdt, is het belangrijk dat je dit in je huis laat terugkomen. Door je huis in te richten met reissouvenirs en kunstvoorwerpen uit andere culturen voorkom je dat je je thuis opgesloten gaat voelen.

(Huis)Spray + kristal voor jou: Be Calm (vanwege een vleugje Bali) + Labradoriet (je ziet steeds iets nieuws)

Steenbok: Een maan in Steenbok geeft aan dat jij een gevoel hebt voor d verfijnde dingen van het leven. Je waardeert fraaie statussymbolen. Ook is het belangrijk zo nu en dan wat natuur in je leven te brengen, aangezien Steenbok een aardeteken is. Een fraaie, jaloersmakende tuin helpt jou je thuis te voelen.

Dit keramieken schaaltje met geursteentje past perfect bij een aardeteken.

Waterman: Luchttekens als Waterman zijn altijd een tikje vreemd en rebels. Jouw decorsmaak zal gedurfd zijn en passen bij jouw eigenzinnige karakter. Zorg ervoor dat dit daadwerkelijk terugkomt in je huis en probeer je niet te schikken naar wat op dat moment als modieus of hip geldt. Speur naar een blanco huis dat je helemaal naar eigen hand kunt zetten of verhuis naar een plek die je kunt ombouwen naar je droomhuis.

(Huis)Spray + kristal voor jou: Be Comfy + Apofylliet – omdat deze geur altijd spannend blijft, je ruikt steeds iets nieuws.

Vissen: Jouw huis is heilig. Je wilt een plek waar jij je zowel spiritueel mee verbonden als ten diepste veilig voelt: een thuis waar je je kunt overgeven aan transcendente ervaringen zoals dansen, mediteren en dromen.

(Huis)Spray + kristal voor jou: Be Calm + Amethist – voor dreamy vibes

De sprays representeren het element lucht en spritz je bijvoorbeeld in de hoeken van een ruimte waar je de energie in beweging wilt brengen.

Fotocredits headerfoto: Emma Peijnenburg, de maanhanger van de foto vind je hier.

Foto in artikel: Rianne Aarns (insta: aarnsrianne)

 

LEES OOK