Astrologie

Volle Maan in Tweelingen – dankbaarheid om te ontspannen

Welke relatie heb jij met tijd? Hoe je tijd ervaart komt overeen met in welke versnelling je leeft. De huidige maatschappij is gericht op een tekort; we vinden het lastig om te vertrouwen op dat er genoeg is voor iedereen. Van liefde, geld tot tijd. Door mee te gaan in een tekort, creëer je stress: je bent namelijk gericht op iets wat er NIET is.

De oplossing tot ontspanning en het loslaten van stress ligt dan ook voor de hand: focus op alles wat er WEL is, wat WEL aanwezig is in jou en in je leven. Dit is waar de kracht van een Volle Maan Ritueel vandaan komt,  het helpt je om stil te staan bij waar je dankbaar voor bent en dat vindt je hart ontzettend fijn (een ontspannen hart = een gezond hart). Daarnaast zie je dat het leven een cyclus vormt: de Volle Maan komt iedere maand terug. Een cyclus is rond en oneindig, dit betekent dat het nooit op kan gaan en er altijd genoeg is.

Genoeg hebben is een belangrijk uitgangspunt als we dieper ingaan in de thematiek van de aanstaande Volle Maan. Deze staat in Tweeling, het teken wat verwant is aan het element lucht en communicatie. Tegenover de Maan staat de Zon in Boogschutter. Deze staat voor vuur, studie en avontuur. Dit betekent dat we de kans hebben om maandag te leren van de manier waarop we communiceren. Het leven is er om te leren, dat is de cyclus van het leven, wij leren om kennis door te geven en zo te evalueren! Stel jezelf dus open om te leren, net zoals je dat deed toen je kind was:)

Tweeling en Boogschutter houden beiden van nieuwe perspectieven en informatie, vandaar dat ik 3 vragen voor je heb die je deze Volle Maan kunt beantwoorden om jezelf beter te leren kennen. Schrijf je antwoorden op. Journalling is een krachtige manier van selfcare, zodra je namelijk iets op papier zet wordt het meer werkelijkheid EN schrijven is een manier van loslaten, je handen gebruiken en in het hier en nu leven.

Dit zijn de vragen die jij jezelf deze Volle Maan kunt stellen:

Kan jij even goed luisteren (nemen) als praten (geven)? Zie jij het standpunt van de ander ook?

Vind jij jezelf waardevol genoeg om complimenten in ontvangst te nemen?

Hoe praat jij tegen jezelf?

In deze 3 vragen komt het thema genoeg weer terug: om te luisteren is het belangrijk om gegrond te zijn zodat je genoeg ruimte en rust voelt om de woorden van een ander te horen, andersom is praten een vorm van ruimte innemen en dat durf je doorgaans alleen als je jezelf goed genoeg vindt (denk maar aan het volume van je stem wanneer je verlegen bent of twijfelt). Nemen doe je ook alleen als je genoeg eigenwaarde voelt. Hetzelfde geldt voor hoe je tegen jezelf praat – wees er bewust van en probeer je woorden naar jezelf zachter te maken.

Lees je antwoorden goed door en beantwoord ze nogmaals, maar nu begin je met de woorden: ik ben dankbaar en je doet alsof iets al werkelijkheid is geworden. Doen alsof iets er al is, is DE methode om jezelf te versterken en meer rust te ervaren.

Bijvoorbeeld:

Vind jij jezelf waardevol genoeg om complimenten in ontvangst te nemen?

Voorbeeld antwoord: ik ben dankbaar voor het compliment wat ik vandaag kreeg, het gaf mij een goed gevoel.

Probeer tijdens de decembermaand iedere ochtend stil te staan bij iets waar je dankbaar voor bent, maar wat nog niet gebeurt is. Schrijf dit ook op. Maak er echt een routine van en gebruik dagelijks je favoriete spray als reminder. Je makkelijke ochtend routine zou bijvoorbeeld kunnen zijn: 1 spritz van je favoriete spray, ogen sluiten, handen op het hart, denken aan dankbaarheid, ogen weer open, woord opschrijven en verder met je dag.

Shop de Selfcare Journal voor 2021 hier.

 

 

 

LEES OOK