Astrologie

Grote dromen? Dit is de maand om in actie te komen + dit zijn de kristallen die je helpen!

De Zon staat de hele maand in Boogschutter, dit betekent dat we de komende tijd profiteren van de opgewekte energie van dit vurige teken. Boogschutter nodigt je uit om dé stap te nemen die je al tijden wilt zetten.

Make it happen, not someday but today

Wat zou jij graag willen doen en/of proberen wat je nu niet doet? Ons gevoel van geluk en tevredenheid wordt pas echt vervuld als we buiten onze comfortzone stappen. Het brengt ons tot leven en geeft energie.

Visualiseren is een manier om toegang te krijgen tot je dromen. De Nieuwe Maan is hier een perfect moment voor omdat de natuurlijke energie naar binnen is gericht en onze intuïtie hoger is dan andere dagen. Vanuit een visualisatie zet je een focuspunt, een intentie. In de Selfcare Journal lees je hier meer over en begeleid ik je met de hulp van schrijfopdrachten naar het maken van een intentie.

Over focus gesproken….Wat speelt er op dit moment in je hoofd? Hoe heb je geslapen? Hoe voelt je lijf? Ben je meer bezig met positiviteit of hang je aan negativiteit?

Boogschutter vraagt je om bewust te worden van de gedachtes in je hoofd: waar en kan je je mindset shiften zodat je je focus vergroot? Probeer deze maand eens te letten op de woorden die je dagelijks gebruikt: eventjes snel… gewoon… kan ik niet… het zal wel weer….jij doet ook altijd ……. Zonder dat we er bewust van zijn praten we vaak veel negatiever dan we zouden willen. Oefen jezelf in het continue shiften van je woorden. Probeer in iedere situatie dankbaarheid te tonen. Het effect van het beoefenen van dankbaarheid (komt ook terug in de Selfcare Journal) is enorm, door uit te gaan van en stil te staan bij, verander je de hele vibratie van je lichaam. Benieuwd hoe dat werkt? Probeer de volgende oefening.

Denk aan hetgeen je op dit moment ongelukkig maakt. Sluit je ogen. Scan je lichaam, waar in je lijf voel je de gedachtes? Open dan je ogen.

Denk nu aan hetgeen waar je van houdt, wat je gelukkig maakt. Sluit wederom je ogen en scan je lichaam, wat doen deze happy thoughts met je lijf? Met je ademhaling?

Ik hoop dat je de kracht voelt en ik hoop dat je deze maand probeert stil te staan bij het uitgangspunt: wat is het mooiste wat er kan gebeuren als ik …. i.p.v beren op de weg te zien.

 

Deze oefening helpt je met het openen van je hart, het verzacht je waardoor automatisch je vertrouwen stijgt, je stressniveau daalt en je lekkerder in je vel komt te zitten en je sowieso meer kunt los laten om avontuur toe te laten:). Om nog meer te verzachten en in je lijf te zakken, kan je deze maand extra yoga beoefenen (ja, juist in deze drukke maand!). Vooral heupopeners (het lichaamsdeel wat bij Boogschutter hoort) helpen je met het zetten van stappen. Denk maar aan hoe je je voelt na een yogales, dikke kans dat ideeën weer gaan stromen en je meer energie voelt.

Door verzachting krijg je meer feeling met wat juist is voor jou, je gaat meer voelen en dat is een goed iets. Dankzij voelen weet je namelijk de weg en sta je open voor het ontvangen van signalen die je de juiste kant op helpen. Denk maar aan het tegenkomen van die persoon waar je net aan dacht… Het is geen toeval, het is focus en bewustwording, doordat je open staat zie je dingen die je anders niet zou zien.

Gebruik deze maand deze kristallen om je dromen te realiseren.

Lapis Lazuli – intuitie & communicatie

Lapis Lazuli helpt je in contact te komen met je intuitie. Gebruik dagelijks een Lapis Lazuli om in te tunen op je intuitie, om te onderzoeken naar wat jij wilt leren, waar jij wilt groeien en wat je wilt manifesteren. Onthoud: we zijn hier op aarde om te groeien, het is onze natuur. Verzetten tegen groei is hetgeen onbalans in je lijf creëert.

 

Rode Jaspis – kracht & vitaliteit

Deze grondende steen is verbonden met het element aarde en de eerste twee chakra’s. De planeet die over Boogschutter heerst is Jupiter,  deze staat voor vitaliteit en heling. Lichamelijk wordt de planeet verbonden aan onze onderrug, heupen en dijen. Deze laatste twee zijn de gebieden waar we makkelijk vet opslaan, spiritueel gezien is dit de plek waar we emoties vasthouden.

We zijn eerder geneigd om vast te houden aan oude verhalen, verdriet of negatieve emoties als onze verbintenis met het element aarde verstoord is. We voelen ons als het ware niet stevig staan in onze schoenen, geloven niet dat we goeds mogen ontvangen en belemmeren (blokkeren) daarmee onszelf.

Hoe sterker onze gronding, hoe meer vertrouwen we hebben in onszelf en in de wereld. Om dit te bereiken komt de stabiliserende energie van deze steen goed van pas.  De activerende werking van Rode Jaspis helpt creatieve ideeen om te zetten in werkelijkheid, daarmee draagt hij bij aan het manifesteren van je dromen.

Shop hier een Rode Jaspis.

Groene Aventurijn – groei & vertrouwen

Alle stappen die je zet buiten je comforzone zijn spannend.  Maar transformatie gaat niet zonder actie! Groene Aventurijn geeft je vertrouwen in nieuwe situaties. De steen helpt je om op de goede weg te blijven, vol te houden, ook al lijkt er niets te gebeuren. Verandering kost tijd en kan je geduld aardig op de proef stellen. Geef je met de hulp van Groene Aventurijn over aan het onbekende en laat oude patronen waar je, op zoek naar onechte houvast, aan vast hield gaan.

Groene Aventurijn is verwant aan het element aarde (behorend bij chakra 1) en water (behorend bij chakra 2)  en brengt geluk tijdens jouw reis in het bereiken van je dromen.

Mediteer de dagen op en rondom Nieuwe + Volle Maan dagelijks met een Groene Aventurijn op je hartchakra om verbinding te maken met je hart, dit helpt je om vanuit liefde in plaats vanuit het hoofd te handelen. Bovendien verzacht het de sterke emoties die rondom Nieuwe + Volle Maan naar boven kunnen komen.

Shop hier een Groene Aventurijn.

Hulp nodig bij het helder krijgen van je dromen? Bekijk deze Masterclass.

LEES OOK