How to

Nieuwe Maan in Schorpioen – zo gebruik je je emoties om je dromen waar te maken

Ook als je niets met de Maan hebt, zou ik toch de moeite nemen om dit artikel te lezen. Vandaag is namelijk de dag dat je stil mag staan bij waar jij de focus op wilt leggen. Misschien voel je de laatste tijd of specifiek de laatste dagen wat meer dan normaal, voel je een soort onrust, heb je een mweh gevoel. Zie dit als een heel positief signaal van je lijf een geest dat je een verandering aan mag brengen. Eentje die jou heel veel gaat geven. Vandaag vindt namelijk de meest transformerende Nieuwe Maan van het jaar plaats. Het sterrenbeeld waar de Maan EN de Zon in staat is Schorpioen, deze is verwant aan het element water en chakra 3.

Chakra 3 staat voor onze identiteit en het is de plek waar emoties binnenkomen. Last van je darmen? Dikke kans dat je wat stress ervaart, moeite hebt met loslaten, probeer vandaag dieper stil te staan bij de emoties die je hebt, wat willen ze je vertellen?

Schorpioen energie is intens, vergeet dan ook niet om vandaag contact te maken met je voeten en de grond (donkere kristallen, op blote voeten lopen, knolgroenten, warm eten etc.) om de emoties die je voelt aan te kunnen.

Ieder sterrenbeeld is gekoppeld aan lichaamsdelen en organen. Bij Schorpioen zijn dit de heupen en je bekkengebied. Hoe zou jij deze vandaag los kunnen maken? Misschien kan je wat heupopeners doen via een (online) yoga klas of misschien kun je gaan hoelahoepen of dansen. Door je heupen te versoepelen maak je emoties die wachten om verwerkt te worden wakker. Zodra je ze voelt, heb je de kans om ze te verwerken en om te zetten in kracht! Zodra je water element weer stroomt zul je ook meer in staat zijn om te fantaseren, te dromen over hetgeen je wilt creëren. De Nieuwe Maan staat in huis 5, die van sexy romantiek, kinderen en creativiteit. Zou je hieromtrent iets willen manifesteren? Go for it!

Wat je ook doet, geef jezelf vandaag de ruimte om te voelen. Zowel angst (wat als functie heeft je te waarschuwen!), schuldgevoel (= energievreter) als dankbaarheid. Voel het en schrijf op wat je tegenkomt. Emoties zijn je richtingaanwijzers.

We stappen weldra de donkere maanden in, dit is een goed moment om alles wat je tegenhoudt, alle smoesjes die je jezelf vertelt te ontleden. GEEN TIJD = GEEN EXCUUS. Tijd maak je. Vooral voor jezelf. Duik daar vandaag in; hoe vaak gebruik je NIET in je zinnen? Wees je er bewust van en streep je smoesjes door. Verander niet in wel. Oefen vandaag ook met dankbaarheid, dor dagelijks voor het slapen je handen op je hart te leggen verhoog je je serotonine, je happy hormoon en wat je helpt met vredig inslapen.

Ook al wil je niet, doe het toch. Want niet gebruiken we niet meer 🙂 Maak 15 minuten vrij en herhaal hardop de volgende woorden. zet de timer op je telefoon voor de tijd.

Eventueel brandt je eerst wat Palo Santo of gebruik je de stenen die passen bij de energie van Schorpioen om zowel los te laten (negativiteit) en gegrond te blijven. Die vind je hier.

Het spijt me

vergeef me

ik hou van je

dank je wel

Schorpioen gaat over donker en licht, maar vooral over het omarmen van donker. En soms gaat het ook letterlijk van donker omarmen door bijvoorbeeld je ogen te durven sluiten of je comfortabel te voelen in het donker. Deze doorbraak had ik zelf hier op Tenerife (het volgende retreat naar Tenerife staat al op de agenda!). Ik voelde me voor het eerst op mijn gemak toen ik ‘s nachts in het donker naar het toilet ging (dat is heel lang echt een ding geweest).

Laat jezelf weten dat je klaar bent om te ontvangen en doe het rustig aan vandaag. Ga dan in een bad vol met etherische olie (calming body & bath om te gronden als je een hectische periode achter de rug hebt) of douche extra lang en bewust. Drink rustgevende thee (tip: die met Ashwagandha van Pukka, deze heet Peace en is heel lekker EN kalmerend).

Als je zin hebt om te schrijven: doe het! Schrijf in ieder geval je intentie op. Waar wil je in de nieuwe cyclus mee starten en wat wil je over 6 maanden (Volle Maan in Schorpioen) oogsten?

Nogmaals: focus vooral op wat je tot nu toe heeft tegen gehouden om je grootste dromen waar te maken. Blijf kritisch doorvragen aan jezelf: probeer echt achter de kern van je smoesjes te komen. Geen tijd en geen geld, tellen niet.

Herhaling helpt om te manifesteren wat je wilt. Hoe kan je hetgeen wat je wilt aantrekken nu al in je leven brengen, in het klein?

Alvast wat tips:

als je meer (zelf)liefde wilt  –> alles met rozen: bloemen, rozenkwarts, rozenolie, parfum, screensaver met een lieve boodschap.

als je meer rust wilt –> alles met lichte kleuren: witte bloemen, witte of paarse kristallen, een opgeruimde slaapkamer + huis. MINDER VAN ALLES, minder boeken naast je bed, minder (sport)afspraken, minder verschillende maaltijden, minder Netflix etc….

als je meer focus wilt om je dromen waar te maken –> alles met een beetje pit (pit met mate :)), de New Moon Aura Spray met Citrien & citroen (dagelijks je dag mee beginnen, en dan bedoel ik echt dagelijks want herhaling = KEY!), lees het boek ALLES IS UITVOGELBAAR van Marie Forleo, TOPboek.

Happy New Moon! Laat jij mij via insta weten wat jij (new moon wise) doet vandaag?

 

LEES OOK