Astrologie

Make Shift Happen: gebruik de transformerende energie van Schorpioen

De ene week vol power en volle kracht vooruit en de andere week het liefst met een deken over je hoofd in bed. Ben jij dit en begrijp je niet waar het vandaan komt? Dan is dit jouw maand!

Schorpioen wordt gezien als het meest mysterieuze teken van de dierenriem. Het diertje is ook niet bepaald aantrekkelijk. Je gaat waarschijnlijk gillen als je een schorpioen ziet, toch?

Dit is direct de grootste les die we deze maand kunnen leren: in plaats van weglopen, onze angsten onder ogen zien en transformeren tot iets geweldigs. Beeld je maar eens in welk gevoel het je zou geven ls je de schorpioen in je hand zou houden. Geeft dat niet direct een heel krachtig, empowered gevoel? Dat is precies het gevoel wat je deze maand kunt cultiveren, waar je naartoe kunt groeien.

Wanneer voel jij je krachtig en waarom? Was het iets wat je toch deed, ondanks dat het niet comfortabel voelde? Was je uit je comfortzone gestapt? Die kracht die je dan voelt, dat is in het moment leven, het is zowel vurig als flow. Soft & Strong.  De adrenaline, maar ook de opluchting omdat er iets van je schouders valt.

Heb jij het idee dat je energie lekt, hooggevoelig bent? Misschien, loop je, zonder dat je je er bewust van bent, altijd rond met een last op je schouders. Schuldgevoel, twijfel, verdriet, angst…De gemene deler is dat je deze emoties wegstopt, maar emoties houden er niet van om weggestopt te worden, ze willen graag gezien en gevoeld worden zodat ze verwerkt kunnen worden. Doe je dat niet, dan hoop je emoties op in je lichaam die er op 1 of andere manier uit moet.

Resultaat: slapeloosheid, emotionele onbalans, een laag gevoel van eigenwaarde, geen duidelijke grenzen kunnen aangeven (is dé reden dat je energie van een ander overneemt!) Dit staat leven volgens je eigen waarden, vanuit intuïtie en hart in de weg. En precies dit veroorzaakt stress, onrust en dat kleine knagende stemmetje in je hoofd.

ALLES is energie en met onder andere kristallen en etherische olie beïnvloed je je energie en kun je kwaliteiten versterken of afzwakken.

Met de vernieuwende energie van de Nieuwe Maan + maand + jaar in aantocht, vraag jezelf dan af:

Welk deel van mezelf wil ik onderzoeken en laten opbloeien?  Waar mag ik in actie komen om verder te groeien? Onderzoek het samen met mij in deze Masterclass. 

In deze twee vragen zit de essentie balans, van yin en yang, spanning en ontspanning, soft & strong. Je kunt niet onderzoeken als je niet de tijd neemt om te relaxen, om stil te staan bij wat je ziet en voelt en je kunt niet vooruit komen zonder actie.

Selfcare tools om je te helpen te gronden (vanuit gronding voel je je sterker en zie je welke acties er nodig zijn om in balans te komen of blijven)

Sneeuwvlokobsidiaan, een kristal met een reinigende functie en versterkt je eerste chakra. Voel je je onstabiel en/of onzeker? Draag dit kristal deze maand bij je om je geloof in jezelf te versterken, dieper in jezelf te wortelen en meer vanuit kracht te leven. Selfcare tips: begin de dag dagelijks met een vuurademhaling, drink zoveel mogelijk verse gemberthee en doe je schoenen uit zodra je thuis bent.

Hematiet, een zwaar kristal wat je onmiddelijk helpt te gronden. Gronden is in het hier en nu zijn. Bijvoorbeeld als je nog gesprekken in je hoofd afdraait, je bezorgd bent of je je gejaagd voelt, dat is niet gegrond zijn, je leeft dan namelijk in het verleden of in de toekomst. Dat is onrustig EN kost ontzettend veel energie. Hematiet trekt je energie naar beneden, naar je roots, daardoor zie je door de bomen het bos weer en kun je weer ademhalen, opladen. Heb je een drukke dag gehad? Maak dan een (voeten)bad met himalayazout, hematiet en een scheut Uplifting Body & Bath Oil. Of neem een hematiet mee naar je werkplek en leg ‘m onder je stoel of op je bureau. Iedere keer als je focus nodig hebt, kijk dan even naar het kristal of houd ‘m vast. Hematiet helpt je te concentreren en om jezelf even op te laden.

Shop hier een hematiet.

Shungiet biedt zowel bescherming als gronding. Blijf jij graag in je eigen zone? Of wordt je omringd door computers? Stop dan een shungiet in je zak. Werk je als masseur of voer je veel 1 op 1 gesprekken met mensen met een zwaardere energie? Draag dan een shungiet als beschermer. Voel je je onveilig als je slaapt? Plaats deze steen dan onder je kussen.

Onyx is verbonden aan magie. Wil jij leven vanuit jouw kwaliteiten, je sterktes? Mediteer dan dagelijks met een onyx in je hand om duidelijkheid te krijgen over wie je daadwerkelijk bent en wat jouw grootste krachten zijn. Onyx zorgt voor een positieve mindset en helpt negatieve energie (zoals ik kan het niet, ik durf het niet, ik ben het niet waard..) af te voeren. Onyx geeft POWER! Een heel vol hoofd en helemaal geen idee meer wie je bent? Leg dagelijks kaarten om contact te krijgen met je intuïtie en schrijf dagelijks je vragen op!

Hier shop je mijn favoriete kaartenset.

Toermalijnkwarts bestaat uit een combinatie van Toermalijn en Bergkristal (=kwarts) hierdoor heeft de kristal de kracht om harmonie te brengen in jezelf. Waar Toermalijn staat voor gronding en het eerste chakra, is Bergkristal verbonden met het hogere, het zevende chakra. Het is de energie van uitersten, maar beiden zijn nodig om in balans te blijven. Net als wij dag en nacht nodig hebben. Zo hebben we ook boosheid EN blijheid nodig. Rust en actie. Deze kwarts helpt je in te tunen op deze energie, beiden mogen naast elkaar bestaan.

Gebruik deze kristallen om focus te leggen op transformatie, vooral rondom Nieuwe Maan in Schorpioen (28 oktober), de tijd van het zetten van intenties, is het heel krachtig om jezelf meer rust te gunnen. Jezelf terug te trekken om op een rij te zetten waar jij nu eigenlijk blij van wordt en waarvan niet. FOCUS = ENERGIE WINNEN.

Deze New Moon Oil blend (citrien infused + met etherische olie van citroen!) vergroot de natuurlijke energie van manifesteren en dromen nog meer.

LEES OOK