How to

Dit is what love has got to do with it! Oktober – de maand om aan je relatie te werken

Vier jaar geleden was dit de maand dat mijn relatie met de vader van Fitz onder vuur lag.

Vier jaar geleden was ik nog helemaal niet into astrologie en dus ook niet bezig met de thema’s rondom Weegschaal (het dominerende sterrenbeeld in oktober + verwant aan relaties), al die kwartjes vielen pas dit jaar. In de hoop dat jij er ook iets aan hebt, deel ik mijn kwartjes.

Allereerst, Weegschaal, hoe zit dat?

Dat zit zo: Weegschaal is het meest harmonieuze teken van de dierenriem en staat voor balans binnen jezelf en relaties. Dit is de maand waarin je volledig eerlijk naar jezelf en je relaties mag kijken en je mag afvragen: hoe weerspiegelt mijn relatie met mezelf die met een ander. Zijn er misschien signalen vanuit je lichaam dat je ergens de balans kunt herstellen? Bij Weegschaal horen je nieren en je sexorganen. Hoe is je seksleven op dit moment? Je vruchtbaarheid? Hoe voelt je onderrug? Alles is met elkaar verbonden. Weegschaal hoort bij het hartchakra. Heb je het idee dat je open staat voor de liefde?

Mijn hartchakra was lange tijd gesloten. Voor mij betekende dit het volgende: ik was altijd heel druk bezig met de nadruk op de ander te leggen, ik zat in een slachtofferrol waarbij ik niet eerlijk naar mezelf keek. Een vriendin wees mij op mijn bindingsangst, ik las het boek van Hannah Cuppen (niet uitgelezen overigens). Ik leerde dat die leegte in mijn hart voortkwam uit de volledige disconnectie met mezelf. Hoe kon ik van me laten houden als ik niet van mezelf hield?

Ik leerde ook dat conflicten binnen een relatie altijd verwant zijn met wonden van jezelf die niet geheeld zijn. Dit principe wordt uitgelegd in het boek Get the love you want. Daarmee vormt een relatie ook de kans om jezelf te helen, door die ander wordt namelijk gespiegeld waar jij pijn hebt en je hebt de simpele keuze om hier iets aan te doen en de wond te helen of je kop in het zand te steken en de wond te laten etteren.

Iets wat steeds terugkomt bij de vrouwen die ik spreek is het gevoel van tekort komen, te weinig ruimte voelen voor zichzelf. Heel herkenbaar, want zelf voelde ik dit ook zo. Zo was er destijds geen ruimte voor mij om het aantal dagen te werken die ik wilde werken en had ik het gevoel dat ik alles opzij moest schuiven voor hem. Achteraf gezien kon ik hier pas met perspectief naar kijken en besefte ik  dat het niet zo zwart-wit lag als ik dacht en dat ik zelf hierin een grote rol speelde.

Het gevoel van tekortkomen zie ik in vele lagen terugkomen: van salaris tot aan tijd (let maar eens hoe je spreekt: hier heb ik GEEN tijd, geld ….. voor). Met alle terughoudendheid (overleven in plaats van leven) en ontevredenheid van dien. De remedie hiervoor is ZELFLIEFDE. Pas als je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en een ander van jou laten houden.

Oktober dus, de maand van de relaties. En niet alleen die met de liefde, maar ook met geld, met je baan, je onderneming, je familie etc.

Ik deel een aantal selfcare tools om je te helpen in jezelf + relaties te duiken.

In de kristallenset die hoort bij Weegschaal vind je een Lapis Lazuli en Girasol Opaal. Beiden zijn krachtige stenen om tijdens meditatie te gebruiken om achter je eigen waarheid te komen: wat vertellen je relaties je en waar zijn relaties eventueel uit balans?

Leg kaarten om in contact te komen met je intuitie en antwoorden te ontvangen op vragen die je bezig houden.

Houd een dagboek bij en schrijf iedere dag een paar woorden: hoe voel je je? Spelen er dingen die je mag onderzoeken omdat ze je teveel energie kosten?

Plan een wijnavond met vriendinnen en ga de diepte met ze in! Doe een rondje vragen zoals: welk cijfer geef jij je work/life balance, ben je tevreden met wat je verdient etc. ZO kom je erachter dat je waarschijnlijk niet de enige bent die met een aantal zaken loopt en vriendinnen die je echt goed kennen, kunnen je spiegelen.

Laat je geboortehoroscoop maken of ga wel zelf op onderzoek uit via Leven met de Sterren. 

Plan een date night met je partner en probeer eens ECHT te communiceren en negatieve woorden te vermijden.

Plan een stilte middag met je zelf. Ga naar de sauna of het bos en wees compleet eerlijk tegen jezelf: ben jij op dit moment jezelf? In je relatie? in je onderneming? Op de werkvloer? In vriendschappen? LAs het antwoord nee is, ga dan op zoek naar wie je bent. Zo groot of klein je dat zelf wilt. Jij hebt de keuze, jij hebt altijd de keuze.

Werk aan vertrouwen door actief je hart te openen, rozenkwarts verzacht je hart, focus op het afvinken van kleine taakjes op de to do lijst. Dat geeft een boost aan je zelfvertrouwen!

Oefen in dankbaarheid, spreek je waardering uit tegenover je partner, probeer eens te focussen op wat hij/ zij wel doet in plaats van alle dingen die in jouw ogen fout gaan en geef hem/ haar de ruimte om het op hun eigen manier te doen.

Ga volledig in je vrouwelijke kracht staan (als je een vrouw bent), dit betekent dat je je vrouwelijkheid gaat omarmen. DIT was voor mij echt een EYE-opener. Jarenlang zat ik namelijk veel meer in mijn mannelijke energie waardoor het voor een man lastiger is contact te maken. Voor mij betekende het dat ik me vrouwelijker ging kleden, sexy lingerie aanschafte, probeerde om niet altijd de controle in mijn handen te houden (:)) en (nogmaals) heel actief bezig was met zelfliefde.

Ik wens je heel veel (zelf)liefde en inzichten toe!

P.S. Ben jij ondernemer/zzp-er en wil je meer leren over het vergroten van je zelfliefde, het verbeteren van je relaties, versterken van je vrouwelijke kracht, het inzetten van je (zakelijke) talenten EN wat dit allemaal te maken heeft met je carrière? In november organiseer ik samen met Caroline Glasbergen een heel bijzonder retreat waarbij deze thema’s allemaal aan bod komen. Meer informatie vind je hier.

LEES OOK