Selfcare

Alle kristallen verzamelen! Volle Maan in Ram komt eraan.

Volle Maan komt er weer aan! Heb jij je kristallen al verzameld? Het hoogtepunt van de maancyclus vormt iedere maand een mooi moment om je kristallen wat extra liefde te geven. Kristallen absorberen energie en door ze in het Volle Maan licht te leggen, ontlaad je deze en supercharge je ze met frisse vibes. Kristallen houden van verbinding en liefde. Het Volle Maan bad ritueel is een mooi moment om jezelf te herinneren aan de reden waarom de kristallen die je in huis hebt in je leven zijn gekomen. Het kan ook een mooi moment zijn om een aantal kristallen onder het stof vandaan te halen en anderen juist een prominenter plekje te geven. Kristallen zijn namelijke de ultieme reminder van wat je voor jezelf wenst. Spoel de kristallen voordat je ze in het maanlicht legt even af onder de kraan, droog ze goed af en leg ze dan buiten neer. Haal ze de volgende ochtend binnen en houd ze even in je hand om ze extra te vullen met jouw intenties. Denk aan het wat je aandacht geeft groeit principe.

Iedere maand vormt de Volle Maan een mooi uitgangspunt om een rustmoment voor jezelf in te bouwen en je intenties scherp(er) te stellen. Een intentie is een hulpmiddel om focus te brengen. Focus = energie groeperen en energiemanagement is key als je iemand bent die vaak moe is.

De Maan staat iedere maand in een ander teken van de dierenriem, dit geeft ons de mogelijkheid om iedere maand aan een ander stukje van onszelf te werken angezien ieder teken voor een ander thema staat. Deze maand staat in het teken van Ram (de Maan) en Weegschaal (de Zon). De algehele energie is die van in actie komen! En dan met name met betrekking tot relaties: hoe kan jij dichtbij jezelf blijven, maar er ook voor een ander zijn? Gebruik onderstaande kristallen als selfcare tool om te werken aan je persoonlijke groei.

Rozenkwarts

Ieder teken van de dierenriem is verbonden met een lichaamsdeel en een element. Voor Ram is dit het hoofd, de ogen en het element vuur. Veel van de indrukken die we binnenkrijgen (aka prikkels) komen binnen via onze ogen. Onze ogen staan de hele dag op AAN en we zijn niet gewend ze rust te geven. We kijken liever nog even op Insta dan dat we  naar buiten staren. Resultaat is een overprikkeling van het zenuwstelsel wat je interne balans dusdanig in de war schopt dat je er uitwendig last van krijgt. Denk aan droge ogen na een dag op je computerscherm, hoofdpijn of overgevoeligheid voor licht. De vraag hier is – waarom overprikkel je jezelf? Is het een afleiding om maar niet te voelen? Ik kwam er jaren geleden achter dat ik bang was om te voelen en daarom de aandacht van mezelf verlegde naar werk, mijn relatie of kind. Ik zocht redenen buiten mezelf in plaats van in mezelf. Nu komt de energie van Weegschaal en de kracht van de komende Volle Maan naar voren. Weegschaal is verbonden met je nieren en deze zijn onder andere verbonden met de emotie angst. Je nieren zijn de batterijen van je lichaam en hebben water (compassie) nodig om goed te blijven functioneren. Als wij spanning ervaren, overbelasten we de nieren, want spanning veroorzaakt stress en je nieren houden niet van stress, daarmee put je hun energie uit. Heb je chronische rugpijn? Plas je vaak? Heb je kringen onder je ogen? Dikke kans dat je nierenergie laag is. Wat kan je doen om deze nierenergie te verhogen? Verbind je met Rozenkwarts, de energie van deze zachte steen is die van compassie, zelfliefde. Ze vraagt je om lief te zijn voor jezelf en perfectionisme los te laten. Maak je eigen rozenkwarts body oil, door deze Volle Maan een potje te vullen met onverlette sesamolie (natuurwinkel), gedroogde rozenknopjes en een rozenkwarts, leg deze op de avond van de Volle Maan in het maanlicht en laat dit potje staan tot de volgende Volle Maan. Hiermee heb je de olie gesupercharged met liefde. Gebruik de olie iedere avond om je onderrug (de plek van je nieren) te masseren. Leg er na het in oliën en warme kruik tegenaan om nog meer warmte toe te voegen (je nieren houden van warmte!). Geen zin in? Gebruik dan onze Be Love Aura Spray of Go Love Yo’Self roller, beiden zijn infused met Rozenkwarts. De spray gebruik je in huis, op je kleding, yogamat of beddengoed en de roller gebruik je als parfum op je polsen of op je onderrug. Wil je werken aan het vergroten van je zelfliefde en eigenwaarde? Spray dan iedere avond voor het slapengaan de Be Love Auraspray op je kussen, leg een rozenkwarts onder je kussen en plaats je handen voor het slapengaan op je hart. Met dit mini ritueeltje tune je helemaal in op vrouwelijke, liefdevolle energie en deze zal je helpen je hart te openen waardoor je meer openstaat om te ontvangen.

Lapis Lazuli

Dit is zowel een krachtige als kalmerende steen. De indigo kleur staat voor het versterken van je intuitie en de pyriet die in Lapis Lazuli zit staat voor kracht en is verwant aan het element vuur (net als Ram). Leg een Lapis Lazuli deze Volle Maan op je nachtkastje om rustig te slapen en in je droom toegang te krijgen tot je diepste verlangens. Hoe dit werkt? Heel simpel: vraag voor je gaat slapen aan je onderbewuste of die je wilt laten zien wat er nu werkelijk speelt in je leven en wat je los mag laten. SPoel de Lapis de volgende ochtend a fonder stromend water en leg ‘m nog in het maanlicht, ook al is de maan niet meer op haar volst, haar kracht is toch nog sterk. Haal de Lapis de volgende ochtend weer binnen en beslis of je dit ritueel nog een nacht wil herhalen om nog dichter bij jezelf te komen. Waarom je deze juist deze Volle Maan gebruikt? Omdat, om in actie te komen (Ram) je een beslissing moet maken, als je duidelijker weet waar je knelpunten liggen, begrijp je vaak ook beter hoe je deze op kunt lossen. Lapis helpt je om contact te komen met je intuitie en deze knelpunten te zien.

Shop een Lapis Lazuli hier.

 Carneool

De steen van Ram! Carneool is verbonden met het element vuur en geeft je de enrgie van kracht. Kan jij wel wat extra motivatie gebruiken? Verbind je deze Volle Maan dan met deze rode steen. Mediteer bjvoorbeeld met een carneool op je tweede chakra of leg een stuk bij je voordeur zodat je iedere keer als je binnenkomt of weggaat je jezelf een dosis moed en positiviteit geeft. Geef jij teveel van jezelf weg? Heb je het idee dat anderen gebruik van je maken? Draag dan een langere tijd een carneool bij je om je zelfvertrouwen en innerlijke vuur te vergroten.

Lepidoliet

De steen van vrolijkheid en innerlijke balans. Het is de steen die je leert dat je van niemand afhankelijk hoeft te zijn, jij bent je eigen kracht en je hebt een ander niet nodig. Een ander is een verlenging van je kwaliteiten of behoeften, maar geen noodzaak. Weegschaal is verwant met relaties. Hoe zit het bij je met je relaties, ben je te afhankelijk van een ander of sta je in je eigen kracht? Ben je een pleaser? Lepidoliet helpt je om je eigen centrum te komen staan. Ben je in een periode van rouw? Draag dan een lepidoliet dichtbij je of leg ‘m op een altaar samen met een dierbare foto en een branden kaarsje. DIt helpt je om verdriet te voelen waardoor je het eerder een plek kunt geven. Mediteer met een lepidoliet op je derde oog en een rookkwarts aan je voeten om helderheid te creeren en negatieve energie los te laten. Of gebruik de lepidoliet in combinatie met de Be Zen Auraspray (hier zit rookkwarts in) om te werken met beiden energien.

Shop hier een Lepidoliet.

Zwarte Toermalijn

 Dit is 1 van de sterkst beschermende stenen en helpt je om je gronding te verstevigen. Zonder stevige gronding kan iedereen jouw energie inpikken en dat is niet handig. Heb je het idee dat jij heel dringend iets los moet laten? Wellicht een relatie die je helemaal leeg zuigt? Gebruik op de avond van de Volle Maan dan een Zwarte Toermalijn om de energetische verbinding met die persoon of een situatie los te laten. BEslis wat je los wilt laten, knip de verbindingen in gedachten door de een knipbeweging te gebruiken en schrijf dan op een briefje wat je los wilt laten. Dit doorknippen hoeft niet ruw, het mag met fermheid EN met liefde en maak het niet groter dan het is. Maar in je door blijven malen van bepaalde ruzies en gesprekken dat is al een energetische verbinding. Vouw het briefje op en leg er een zwarte toermalijn op. Leg ze op een zichtbare plek in huis en kijk er regelmatig op om te checken of je datgene wat je los wilt laten daadwerkelijk hebt laten gaan. Zwarte Toermalijn heeft een sterke relatie met je wortelchakra en deze is essentieel in het durven aangaan van relaties (thema Weegschaal). Als je wortelchakra niet sterk is, zul je je ook niet durven open te stellen vor de liefde. Bindingsangst is het gevolg. De Zwarte Toermalijn is ook een handige steen om op je werkplek te gebruiken en jezelf te beschermen tegen prikkels van anderen (of electrische apparatuur).

Een Zwarte Toermalijn shop je hier. 

Liever losse kristallen zelf uitzoeken? Bij Bluebirds in Amsterdam West en/of Centrum vind je een deel van onze kristallen collectie.

LEES OOK