How to

Fall Equinox – meditatie om je te helpen met loslaten.

Ben jij klaar om uit je comfortzone te stappen en echt te gaan leven i.p.v. overleven?

De energie van vandaag is de ultieme energie van loslaten om daarna helemaal herboren een nieuwe cyclus in te gaan.

Maar wat is die cosmic energy dan eigenlijk?

Teneerste staat de Maan in Kreeft in haar Laatste Kwartier, dit is de eindfase van een cyclus en staat voor loslaten, je rugzak legen. Energetisch gezien gaat dit een GROOT verschil maken in jouw energie niveau. Als je namelijk teveel vasthoudt aan het verleden, is er geen ruimte voor nieuwe ervaringen en kan je niet volledig in het hier en nu leven waardoor je niet echt leeft en het gevoel krijgt niet te kunnen genieten. Bovendien kan je vaak vermoeid zijn zonder duidelijke reden.

Na de Nieuwe Maan van vrijdag breekt er een nieuwe periode aan. Hoe wil jij die in gaan? Wat is je verlangen? Gebruik de energie van morgen om hier bij jezelf op in te tunen. Gebruik kaarten om meer inzicht te krijgen. Kreeft staat vandaag in het derde huis, wat interessant is omdat Kreeft vooral gaat om voelen en het derde huis voor het verstand, communiceren en leren. In Leven met de Sterren leer je meer over de huizen en hun betekenis.

Daarnaast is het vandaag herfstequinox, het officiële begin van de herfst op het noordelijk halfrond. De herfst is een periode van verstilling. Voel jij je ongemakkelijk bij stilte? Wil je altijd liever iets te doen hebben? Weet dat deze onrust vervaagt zodra je jezelf leert kennen. Zelfkennis is het geheime wapen tegen onrust. En daarom link ik de astrologie aan selfcare, de 12 thema’s van de tekens van de dierenriem geven je zoveel mooie ingangen om inzichten over jezelf te krijgen. Vandaar ook de maandelijkse kristallenset. Die is er niet alleen voor het betreffende sterrenbeeld, maar voor iedereen die wil werken met de boodschappen van het sterrenbeeld en  de stenen. Lees ook deze Ayurvedische selfcare tips om je lichamelijk en geestelijk voor te bereiden op de herfst.

Vandaag is de Zon helemaal verschoven naar Weegschaal.  Dit is het meest vredige teken van de dierenriem en brengt onder andere de energie van balans. Voor mij staat balans voor evenveel yin en yang energie, gelukkig en tevreden zijn in zowel business als privé. Waar zou jij op dit moment meer balans in willen aan brengen? En waarom?

Weegschaal gaat ook over de relaties die je hebt met de mensen om je heen. Je kunt alleen maar echte, oprechte (diegene die je echt VULLEN met liefde en aandacht) hebben als je je hart durft te openen. En om je hart te openen moet je je kwetsbaar opstellen. Dat durven vraagt om heel veel zelfkennis. En daarin zit het belang van selfcare. Jezelf en je behoeftes zo goed leren kennen dat je gaat leven vanuit vertrouwen en liefde.

Om je te helpen los laten en om met een fris gevoel dit seizoen in te stappen heb ik onderstaande meditatie opgenomen. Deze is zeer effectief en duurt minder dan 10 minuten. Wil je de kristallenset kopen om je alvast voor te bereiden op de aankomende Nieuwe en Volle Maan? Je shopt ‘m hier.

LEES OOK

Afgelopen weekend verwende ik mezelf met dagen vol rust, massage, mooie gesprekken, fijne vibes, inspiratie en beweging. In deze review