Selfcare

ZON IN LEEUW: 3 x KRISTALLEN DIE JE HELPEN SCHITTEREN

Vanaf 23 juli staat de Zon in het vurige teken Leeuw met de Zon als traditionele heerser. Deze maand geven de kracht van de Zon en de lessen van Leeuw de energie en moed die nodig is om uit je comfortzone te stappen en de leider van je leven te worden.

Wat voor gevoel komt er bij je op als je aan de Leeuw denkt? 

Als ik aan dit prachtige dier denk ga ik direct rechtop zitten, ik zie prachtige manen voor me, een intense blik, bedachtzame passen en een gevoel van trotsheid. Een Leeuw zie je niet over het hoofd, een Leeuw wil gezien worden en schitteren.

Word jij gezien? Sta jij jezelf toe te shinen? Ben je moedig en sterk genoeg om de wereld met een open hart tegemoet te treden?

Houd deze vragen de komende maand in je achterhoofd. Het zijn namelijk essentiële vragen aangaande je energieniveau en daarmee plezier in het leven. Plezier is een voedingstof voor het hart. Te weinig fun maakt je hart verbitterd en daarmee breng je jezelf mentaal en fysiek uit balans.

Bij ieder teken van de dierenriem corresponderen delen van het lichaam, bij Leeuw zijn dit het hart en de ruggengraat. De conditie van het hart kun je onder andere terugvinden in de nagel van je pink. Maak deze maand contact met je hart om te voelen wat je blijdschap en liefde geeft, omarm wie je bent om je geluk te vinden. Je hebt niemand anders goedkeuring nodig, behalve die van jezelf. Als je niet tevreden bent met jezelf, je jezelf niet als een koning of koningin behandelt, zul je altijd een leegte en onrust voelen. Wat is er nodig om die tevredenheid te voelen? Welk knagend en beperkend stemmetje zou je kunnen loslaten. Je bent GOED GENOEG! Je hoeft niet aan meer te voldoen. Drop the pressure! 

Verbind je deze zomer met alles wat plezier geeft, geef jezelf toestemming om te genieten. Door je te verbinden met JOY voed je je hart en verhoog je je vuur van binnenuit, van hieruit komen je passies naar boven. Dit is wat je levenskracht en energie geeft.

Op een diep niveau je hart voeden? Kom naar Get the SELFLOVE YOU WANT!

Wat zou jij creëren als alles mogelijk was? Hoe zou je leven er dan uit zien? Gebruik je vakantie om weg te dromen bij het beeld van jouw ideale leven. Gebruik de extra tijd die je hebt om te visualiseren en je op te laden met de energie van de Zon. Ga op een zwoele zomeravond het gesprek aan met een geliefde: welke kwaliteiten vindt hij/ zij mooi aan jou? Had je zelf door dat je deze bezit? Ben je trots op deze eigenschappen? Komen ze vanuit je kern of passen ze eigenlijk niet bij je? Maak zelf een lijstje met je zwakke en sterke kanten en troost je jezelf met de gedachten dat IEDER mens sterke en minder sterke heeft. Het is geen reden om jezelf niet te laten zien.

Jezelf kennen is ook weten wanneer je nee moet zeggen, tegen jezelf of een ander. Je wilt immers niet dat het vuur het overneemt. Je wil deze maand de kracht van het vuur gebruiken om een stap vooruit te zetten, niet om jezelf op te branden.

Lees hieronder verder om te leren welke kristallen je helpen om jezelf in de spotlight te zetten. 

PYRIET

Deze steen is verwant aan de elementen vuur en aarde en past bij het derde chakra. Pyriet is zowel beschermend (aarde) als empowering (vuur). Wanneer je midden op de dag overvallen wordt door vermoeidheid, ga dan even zitten met een pyriet in je hand, sluit je ogen en spray wat Energizing of Be Fresh Aura Spray om het effect te vergroten.

Pyriet vergroot daadkracht, mentale helderheid, focus, wilskracht, helpt je om vol te houden en dingen af te ronden. Het is dan ook een inspirerende steen om op je bureau te plaatsen. Pyriet activeert je energiesysteem en een liggende meditatie met de steen op je derde chakra stimuleert je innerlijke vuur en draagt daarmee bij aan het vergroten van je zelfvertrouwen.

Nog veel meer leren over kristallen? Alles over kristallen + hoe je ze toepasten je dagelijkse leven, ontdek je in mijn boek Rock Your Crystals. 

CITRIEN

Deze aan de Zon gerelateerde steen hoort bij het element vuur en staat voor overvloed, manifestatie en mentale helderheid. De steen stimuleert het eerste, tweede en derde chakra. Deze krachtige plekken van manifestatie en creatie zijn vaak geblokkeerd. Onbewust staan we onszelf niet toe doe om datgene in ons leven te brengen wat ons automatisch toekomt.  Hoe zit dat bij jou? Vind jij dat je het waard bent om te ontvangen wat je verdient? Sta jij jezelf toe om te creëren en je creaties aan de wereld te laten zien? Of ben je onbewust bang om te schitteren, in de spotlight te staan?

Laat Citrien je helpen om je ware kleuren aan de wereld te laten zien, je hart net zoals de kop van een zonnebloem naar het licht toe te draaien zodat ie kan openen. De van nature aanwezige Rookkwarts energie (aardend) in combinatie met de stimulerende energie van het vuurelement maakt dat de Citrien je de moed en kracht geeft om zware keuzes te maken en actie te ondernemen.

Mediteer met een stukje Citrien boven je navel en connect dan met de energie van vuur: laat de warmte van het vuur je helpen om in actie te komen en laat alles wat je niet meer nodig hebt verbranden in het vuur. Een Citrien draag je bij je en/of plaats je in je huis of bureau om overvloed aan te trekken. Het kan ook heel krachtig zijn om, voordat je mediteert met de citrien in je hand, een Yoga Sequence uit te voeren die gericht is op het openen van je hart. Plaats de citrien dan aan de voorkant van je mat zodat je alvast de focus brengt op manifesteren vanuit het hart. Na de yogapractice mediteer je met een stuk Citrien boven je navel en visualiseer je hetgeen je wilt aantrekken (tip: de etherische olie blend van de New Moon Aura Spray versterkt manifestatie kracht) en schrijf daarna EXACT op wat je tijdens je visualisatie  bent tegengekomen. Schrijf het op tot in DETAIL! Dit is namelijk een superbelangrijke manifestatie stap.

Op 9 februari staat de Volle Maan in het teken van Leeuw, tijdens GET THE SELFLOVE YOU WANT, maken we dan ook volle bak gebruik van deze energie.  

GROENE ZEBRA JASPIS

Om het vuur niet uit te laten slaan en je op te branden is het belangrijk dat je aarding stevig is. Groene Zebra Jaspis heeft de energie van balans. Deze steen staat voor zowel Yin als Yang, stimuleert je te dromen en geeft de energie om deze daadwerkelijk uit te voeren. Draag een Groene Zebra Jaspis bij je als je voelt dat je de grondende kracht van Moeder Aarde nodig hebt. De steen brengt je in het hier en nu zodat je de schoonheid om je heen bewust tot je kunt nemen.

Hier shop je de drie kristallen in een speciaal samengestelde set: Crystals for LEO. 

LEES OOK