Selfcare

5 x Selfcare Tips – Nieuwe Maan in Kreeft

Op de ochtend van Zondag 21 juni is het Nieuwe Maan. De Zon en Maan staan beiden in Kreeft en de energie biedt je de mogelijkheid hard te vervangen door zacht. Kom uit je schulp en stel jezelf kwetsbaar op. Wat heb je te verliezen?

Kreeft staat voor De Moeder, leven vanuit flow en zachtheid. Op welk vlak in je leven kan je de strenge regels die je jezelf hebt opgelegd loslaten? Weet dat je niet aan allerlei voorwaardes hoeft te voldoen om jezelf lief te hebben of liefde van een ander toe te laten.

Vandaag is extra krachtig omdat niet alleen de energie van Nieuwe Maan voelbaar is, maar ook die van een zonne-eclipse. Een eclipse geeft je de mogelijkheid om een verandering aan te brengen en opnieuw te starten. We staan aan het begin van een nieuw, magische seizoen: wat wil je deze zomer aantrekken?

DOE JE MORGEN OM 9:30 UUR MEE MET DE GRATIS NIEUWE MAAN MEDITATIE OP INSTALIVE?

Voor mij (Zon in Steenbok, Maan in Kreeft!) betekent dit dat ik nog meer tijd vrij maak om in te tunen op mijn intuïtie, zodat ik kan ondernemen en leven vanuit mijn onderbuikgevoel in plaats van op ratio (grote uitdaging voor een Steenbok). Een verandering hoeft niet groots, mijn intentie is bijvoorbeeld om Clint (mijn liefdes- en zakenpartner EN Kreeft) meer gelijk te geven. Hoewel mijn Moon Sign (staat voor je emotionele behoefte) in Kreeft staat, botsen mijn ratio en zijn gevoel namelijk weleens….:)

Omdat de intuïtieve energie op dit moment zo hoog is, is vandaag een mooie dag om een intentie te zetten: waar zie je jezelf over 6 maanden en welke stap kan je vandaag nemen om daar te komen. Vergeet de kwaliteit van Kreeft niet en houdt de ease, de humor en lichtheid erin. Manifesteer vanuit liefde in plaats van angst.

Meer leren over manifesteren? Misschien is deze Online Masterclass iets voor jou?

Hieronder vind je Selfcare Tips die helemaal afgestemd zijn op deze Nieuwe Maan, voer ze de komende twee weken (tot Volle Maan) uit om je intuïtie en het vertrouwen in jezelf te vergroten. Selfcare verstevigt je basis en helpt je thuis te komen in je geest en lijf. Feel the feels. Loop niet weg van emoties, maar laat ze toe en stel jezelf open voor avontuur.

  1. Journalling

Pak pen en papier, lees onderstaande vragen en zet de timer op 10 minuten. Schrijf alles op wat in je opkomt, hoeft niet logisch te zijn. Lees het later terug om te ontdekken wat je intuïtie je wilt vertellen.

Nieuwe Maan in Kreeft vragen:

wat geeft mij energie en wat kost mij energie?

wat wil ik in mijn leven brengen? Voorbeelden: liefde, rust, gemak, lol.

is mijn life-work balans gezond en zo niet, op welk vlak kan ik meer levenskwaliteit toevoegen?

waar kan ik meer tijd voor jezelf vrij maken?

wanneer was de laatste keer dat ik mijn intuïtie bewust gevoeld en gebruikt hebt? Hoe voelde dat?

vraag je lichaam: waar houd ik aan vast en kan ik loslaten om meer ruimte/ lucht te creëren?

hoe kan ik mij verbinden met mijn innerlijk kind? Doe ik nog dingen die ik als kind leuk vond?

luister ik naar de signalen van mijn lichaam?

2. reinig jezelf

Laat negatieve energie los om meer ruimte te scheppen voor het nieuwe. Onderstaande tools brengen je in de juiste shake it all off vibes.

salie: brand het uit of spray met onze Energizing Spray.

zing 108 keer deze reinigende mantra: OM BENZA SATTA HUNG

schrijf op wat je los wilt laten en verbrand dit briefje in het vuur

3. Upgrade het nemen van een bad tot een Nieuwe Maan Ritueel

Kreeft behoort tot het element water. Welke functie heeft water? Juist! Voeden, reinigen en beweging brengen. Precies die kwaliteiten waar je deze maand de focus op wilt leggen. Neem voor je gaat slapen dit bad om de energie van de dag van je af te wassen en schoon te gaan slapen. Herhaal deze maand dit ritueel zo vaak je wilt! No worries als je niet alle ingrediënten hebt, het gaan om je intentie. In dit ritueel brengen we de kracht in van elementen om je innerlijke balans te herstellen.

LEER HIER VRIJDAG OF IN EEN 1 OP 1 CONSULT MEER OVER

De stappen:

maak je badkamer schoon met salie, Palo Santo of Energizing Spray (element lucht)

plaats witte (= kleur van reiniging) kaarsen rondom je bad (element vuur)

mix een scheut Calming Body & Bath Oil met himalayazout om het grondende effect van het bad te versterken (element water en aarde). Kan ook met enkelvoudige etherische olie van Lavendel en/ of Kamille.

zet deze ontspannende playlist op (element lucht)

maak je bad extra mooi door wat witte rozenknoppen toe te voegen, is absolute luxe, maar verhoogt nog meer het gevoel van ultieme Selfcare en vrouwelijke energie.

voeg kristallen die de Kreeft energie in zich dragen toe aan je badwater: Rozenkwarts (compassie & zelfliefde), Sodaliet (je waarheid spreken) en Maansteen (versterkt YIN energie en intuitie)

sluit je ogen, voel het warme water, ruik de zachte geuren en visualiseer jezelf: waar wil je over 6 maanden zijn?

selflove kit

4. omring je met rozen

De kwaliteiten van deze bloem (zachtheid, vrouwelijkheid en overgave) integreer je als vanzelf in jezelf als je ze dagelijks ziet/ gebruikt.

Believe this love still lives—
the love that crossed
an impossible distance
to reach you,
to find you,
to take your face
into its hands
and bless you

POEM: MYSTIC MAMA

5. haal het meeste uit je slaap

Je dromen zijn zo’n sterke tool om contact te maken met je intuïtie. Zorg dat je voor je slaapt de indrukken van je afwast (bijvoorbeeld door een bad of deze spray) zodat je in je slaap geen overbodige prikkels hoeft op te ruimen, maar direct diep contact kan maken met je kern. Mediteer kort met een seleniet op je hart voor je gaat slapen. Meditatie brengt rust en kalmeert je gedachten. Plaats de seleniet op je nachtkastje om haar reinigende kwaliteiten in je slaapkamer toe te laten.

Nog een extra boodschap voor Kreeften of lezeressen met hun Moon Sign in Kreeft: luister naar je eigen waarheid. Neem de tijd voor jezelf: boek een massage, neem een extra lang bad en verbind je met de Sodaliet. Laat overbodige zorgen en drama los, je hebt  geen strijd nodig om gelukkig te zijn, je bent het waard om liefde te ontvangen en gebruik je empathische vermogen als superpower! Maak de hele maand direct contact met je hart (rozenkwarts. maansteen, hartopeners, rozen, mooie liedjes) om helderheid en alignment te ontvangen.

KOM NAAR DIT MINI RETREAT EN VIER DE VOLGENDE NIEUWE MAAN SAMEN MET MIJ

LEES OOK