Selfcare

5x zo maak je contact met je intuïtie

Er mag dan nog steeds een hoop liefde zijn in de wereld, we leven in een maatschappij die gebaseerd is op angstgevoelens. Wanhopig proberen we met z’n allen ons leven te controleren en we denken vaak ‘wat als’ en ‘hoe kan ik…’. 

Lees ook: deze kristallen geven je yoga practice een extra boost.

Maar: er is gelukkig ook goed nieuws! Alle gedachten en emoties die gebaseerd zijn op angst heb je helemaal niet nodig. Sterker nog: je intuïtie is veel betrouwbaarder wat betreft goede raad, in tegenstelling tot je angstige gedachten. Je intuïtie leidt je áltijd naar het juiste pad.

Net als moed en optimisme, kun je intuïtie zelf een beetje aanwakkeren. Wij doen dat op een lichtvoetige, leuke manier die past bij de zomer: summertime and the livin’ is easy! 

5x laagdrempelige manieren om contact te maken je intuïtie: 

Ga lekker in de zon liggen

Want ja: in de zon liggen (en dan zónder muziek of boek) is eigenlijk ook een vorm van mediteren. Boodschappen die binnenkomen via je intuïtie zijn vaak stil: je hoort ze pas als je héél goed luistert. Chillen in de zon werkt daarom heel goed om boodschappen door te laten komen!

Tuur een tijdje naar de zee

Ook dat is mediteren. Ga zitten op je handdoek, met je blote voeten in het zand, en tuur simpelweg een tijdje naar de golven. Laat je meevoeren, laat je gedachten komen en gaan. En kijk wat er boven komt.

Focus je op je zintuigen

Dit is een heel eenvoudige manier om contact te maken met je intuïtie. Ga rustig zitten of liggen en focus op wat je ziet, hoort, voelt, proeft en ruikt. Neem hier tien minuten de tijd voor.

Doe iets creatiefs

Ga dansen, iets tekenen, schrijven, zingen (al is het onder de douche), ofwel: wees creatief. Bezig zijn met je handen zorgt ervoor dat die altijd-drukke-monkey-mind even stopt met tetteren. En ja, juist dán komen goede ideeën vaak oppoppen, of voel je pas echt de signalen die je lichaam je geeft.

Check de signalen van je lichaam

Je lichaam weet vaak méér dan je geest. Echt goed luisteren naar de signalen van je lijf (en hier op tijd gehoor aan geven) is een supervorm van selfcare. Pas als je diep in je lichaam durft te zakken, helemaal los durft te laten, breng je een eventuele onbalans in je lichaam weer in balans. Vind je het lastig om te voelen wat je voelt? Een meditatie of bodyscan kan helpen om beter in je lichaam te komen.

Bron (inspiratie): Mindbodygreen.com

[mailmunch-form id=”615805″]

LEES OOK