Selfcare

Fijne kristallen voor Nieuwe Maan in Tweelingen

Zoals iedere maand, kun je de thema ‘s van het betreffende teken gebruiken om deze gebieden te onderzoeken in je eigen leven. Stel jezelf open voor alle mooie schatten die het leven voor je in petto heeft en zie persoonlijke groei als een avontuur.

Aanstaande vrijdag ontmoeten de Zon en de Maan elkaar in Tweeling. De bewegende, nieuwsgierige en oordeelloze energie van dit mannelijke luchtteken is dan extra krachtig en voelbaar.

Om tijdens deze fladderige ik-vind-alles-leuk-en-er-is-zoveel-mogelijk energie geaard te blijven is het belangrijk om bewust veel stilte toe te voegen.

Neem voor het slapen bijvoorbeeld een Labradoriet in je hand om rust te vinden na een hectische dag. Labradoriet creëert een krachtveld door de aura heen en beschermt de energie daarbinnen. Hoe langer je naar de steen kijkt, hoe meer verschillende kleuren je zult zien. En dit maakt Labradoriet zo’n prachtige steen voor nu: want hoe langer je naar jezelf kijkt, hoe meer je jouw verschillende kleuren zult zien, erkennen en waarderen. De steen helpt om de krachten van de elementen (water, vuur, aarde, lucht en ether) in jezelf te versterken en in de juiste verhouding te plaatsen waardoor je je in balans en goed geaard voelt.

Sterk in je centrum staan is de basis waaruit je je open kunt stellen voor de prachtige vragen die Tweeling voor je in petto heeft.De heerser van Tweeling is Mercurius, de planeet die staat voor communicatie. Hoe staat het met jouw communicatie skills? Kun je even goed praten als luisteren? Sta je in verbinding met je hart zodat je vanuit liefde spreekt?  Gebruik de volgende stenen als tool om met jezelf in gesprek te gaan.

Blauwe Chalcedoon: brengt kalmte en evenwicht

 De blauwe kleur van deze steen maakt dat deze onder andere staat voor de frequentie van rust en troost. Hij brengt verkoeling in overprikkelde geesten. Hoe drukker het in je hoofd is, hoe lastiger het is om helder in je communicatie te zijn. Blauwe Chalcedoon helpt in het heden te blijven, waardoor gedachtes over de toekomst of ruzies uit het verleden zullen verdwijnen. Met minder ruis is er meer ruimte voor verbinding met jouw innerlijk weten. Bovendien activeert de kleur blauw zowel het keel als het derde oog chakra waardoor je makkelijker toegang krijgt tot jouw kennis en deze ook weer kunt delen met een ander.

Mediteer deze Nieuwe Maan  met een Blauwe Chalcedoon op je derde oog om antwoord te krijgen op de vraag wat jij op dit moment nodig hebt voor heling, voortgang en groei.

 Chrysocolla: helpt uitdrukking te geven aan de diepste waarheid van ons hart.

Wat heb jij de wereld te geven en wat mag je van de wereld nemen? En kan je communicatie als hulpmiddel inzetten om niet alleen te geven wat je wilt, maar ook te kijgen wat je wilt? Chrysocolla is een steen die behoort tot het waterelement en deze staat voor de stroom van energie en communicatie. Zodra je inhoudt wat je eigenlijk wilt zeggen, creer je file in je lijf, een energetische blokkade waarmee je de balans in je lichaam verstoort. Chrysocolla vergemakkelijkt het om uitdrukking te geven aan wat er leeft van binnen in waardoor je automatisch uitspreekt wat er op je hart ligt.

Chrysocolla is een steen van zelfvertrouwen en  straalt zowel zachte als krachtige energie uit waardoor ze je helpt om compassie te tonen richting jezelf en je vanuit zachtheid, zonder kans op falen kunt uitspreken wat je uit te spreken hebt. Hierdoor krijgen angst & verkramping (tegengestelde van stroming!) geen kans om zich in je te nestelen om lichamelijke en geestelijke klachten te veroorzaken.

Mediteer de dagen rondom en op Nieuwe Maan met een Chrysocolla op je hart om te communiceren met jezelf. Laat stress los en vraag jezelf af wat de oorzaak is achter jouw stress. Vergroot je zelf- vertrouwen en liefde. Vanuit deze liefde is alles al goed en hoef je niet te voldoen aan allerlei voorwaardes om liefde te ontvangen. Er bestaat geen afwijzing als goedkeuring van buitenaf niet nodig is.

 Bergkristal: versterkt de energie van de andere kristallen.

De heldere kwaliteiten van deze kwarts bevorden de helderheid in jouw geest zodat je duidelijk kunt zien waar je heen wilt, wat belangrijk voor je is. Zoals gezegd is de energie van Tweeling open, nieuwsgierig en in beweging. Deze kwaliteiten kunnen ook als teveel aanvoelen waardoor je niet meer weet welke richting je uit kunt gaan.  Een bergkristal brengt de energiestroom in het lichaam weer op gang en versterkt de kwalitieten van  de andere kristallen.

Mediteer deze Nieuwe Maan liggend met de bergkristal (punt naar boven) boven het hoofd en onder de voeten (punt naar beneden) als je behoefte hebt aan focus en richting.

Shop hier de kristallen set die speciaal is samengesteld om het meeste uit de energie van tweeling te halen.

 

 

 

 

LEES OOK