How to

Keep Yo’ Self grounded: 4x tips om geaard te blijven

En zo gaan we van de stevige energie van Stier, naar de fladderige energie van Tweeling. Deze dagen staan voor transitie. Niet alleen de zon is verschoven naar een volgend teken in de dierenriem, we gaan ook van Volle naar Nieuwe Maan, van Yang energie naar Yin.  

Ik voel ‘m. Mijn gedachten gaan sneller heen en weer, ik voel me lost en uitgeput. Tweeling en Steenbok zijn van nature geen beste matties, we begrijpen elkaar niet. Voor mij de ligt de uitdaging deze maand om te accepteren dat er meerdere wegen naar Rome leiden, het hoeft allemaal niet zo rechtlijnig als ik denk dat het moet.

De energie van de komende maand is een tikkeltje nerveus, het is de kunst om gegrond te blijven. Tweeling staat voor beweging, communicatie en het vermogen om met een open en nieuwsgierige blik de wereld bekijken.

De heersende planeet van Tweeling is Mercurius. Aangezien deze twee symboliseren met communicatie is dit een perfecte maand om stil te staan bij jouw manieren van communiceren. Komen de woorden die je spreekt vanuit je hart? Hoe praat je met je partner, je kinderen, je vrienden? Heb je het vermogen om helder uit te spreken wat je wilt? Zonder communicatie kun je niet krijgen wat je wilt.

Denk even terug aan de energie en de thema’s van Stier: aarding, eigenwaarde en overvloed. Je kunt alleen maar overvloed ontvangen als je stevig genoeg bent, je gegrond bent, eigenwaarde krijg je door volledig je plaats op aarde in te nemen, in het hier en nu te zijn, te voelen dat je het waard bent. De aarding is stap 1. Stap 2 is de communicatie.

Overvloed krijg je door te weten wat je aan wilt trekken: liefde, tijd, geld, plezier, geluk…. Daarbij komen de onderzoekende en nieuwsgierige kwaliteiten van Tweeling goed van pas. Ga met jezelf in gesprek, stel jezelf vragen. Ga daarna met de ander in gesprek. Welke boodschap wil jij verspreiden? Hoe krijg je deze verspreid? Wat heb je daarvoor nodig? Dit kan zowel van toepassing zijn in je carrière als in je privéleven. Zo kan je partner niet altijd ruiken wat jij nodig hebt, het is aan jou om dit duidelijk te maken. Wees eerlijk naar jezelf: verpak de boodschap niet negatief zodat je ruzie krijgt of je je tekort gedaan voelt. SPREEK je verwachtingen en behoeften UIT! Een steen die je hierbij helpt is chrysocolla.

Hoe steviger je je gronding, hoe meer zelfvertrouwen en hoe beter je kunt communiceren en hoe minder innerlijke onrust je zult ervaren. Meditatie is altijd belangrijk, maar juist in een seizoen met de bewegende, vlinder energie van Tweeling, wil je niet overspannen raken van TEveel van alles (Tweeling energie is open en nieuwsgierig en wil alles weten en graag met iedereen afspreken om op de hoogte te blijven) en is jezelf in het hier en nu brengen extra belangrijk. Hierbij 3 tips om gegrond te blijven!

  1. Haal adem!

Ieder teken van de dierenriem staat voor een deel van ons lichaam. Tweeling beslaat de handen, armen, longen en het zenuwstelsel. Het is een maand om extra aandacht te besteden aan deze lichaamsdelen. Houd de longen gezond door minder slijmvormend voedsel (zoals tarwe en zuivel) te eten, spreek je verdriet uit (naar jezelf of naar een ander) en HAAL adem. Iedere keer als je je nerveus voelt, ga dan liggen, leg je handen op je buik, een donkere steen (shungiet, zwarte toermalijn of rookkwarts) aan je voeten en een lichte steen (seleniet of rozenkwarts) op je hart. Adem naar de handen op je buik, hiermee kalmeer je het zenuwstelsel en verlaag je het cortisol (fight or flight gevoel) gehalte in je lichaam. Teveel cortisol geeft yang energie en schopt je hele hormoonhuishouding in de war.

2. Krijg helder wat je wilt

Heb je teveel gedachtes? Vind je teveel leuk? Sta je voor alles open, maar heb je daardoor niet voor ogen wat je precies wilt? Besteed dan aandacht aan helder krijgen waar je op wilt focussen. Kies een aantal kernwaardes en plan je leven (van werk tot prive) hier omheen. Keuzes maken geeft rust. Je hoeft niet alles en niet alles hoeft tegelijk. Een druk hoofd kost veel teveel energie, kan je een gejaagd gevoel geven en leiden tot een burn-out.  Het geeft afleiding en is het tegenovergestelde van in het hier en nu leven.

Gebruik bergkristal om je gedachten te ordenen. Draag een bergkristal bij je, of mediteer (liggend!) met een bergkristal in je hand of bij je hoofd, met de punt naar boven, op deze manier haal je overtollige energie (wat bijvoorbeeld tot uiting komt via hoofdpijn) uit je systeem. Ga na een meditatie met bergkristal zitten met pen en papier en begin met schrijven. Laat je onderbewuste met antwoorden komen, controleer het niet, maar schrijf alles op wat in je opkomt. Gebruik Be Fresh Auraspray om het gevoel van helderheid te vergroten.

Je kunt je voorstellen dat als je minder gedachten hebt, de energie ook weer naar beneden kan zakken. Nadenken kost namelijk ontzettend veel energie. Dus door je hoofd op te ruimen, gedachten te ordenen, ga je vanzelf weer naar beneden (= gronden).

3. Werk aan je body posture

We communiceren niet alleen via woorden, maar ook via onze lichaamstaal. Vergroot je zelfvertrouwen door rechtop te lopen, je voeten goed op de grond te zetten en je schouders naar achter te brengen. Heel vaak willen we ons hart beschermen en daarom lopen we een beetje ineengekrompen. Je schouders naar achter brengen opent je hart en maakt dat je verbinding voelt met een ander. Zonder verbinding is communicatie niet mogelijk. Draag een Blauwe Chalcedoon bij je om je vermogen om te verbinden te vergroten. Besteed deze maand extra aandacht aan je houding, loop rechtop (oefen ook op blote voeten!), begin de dag met tree pose en/of boek een barre workout om op een vrolijke manier te werken aan je alignment.

4. Verzwaar waar mogelijk

Tweeling energie is licht, vlinderachtig. De negatieve kant van Tweeling is nervositeit, paniek en angst. Zoek, iedere keer als deze gevoelens opkomen, naar tegengestelde kwaliteiten buiten jezelf die je in jezelf kunt brengen. Dit is o.a. het principe van etherische olie. De krachten van een plant, boom of het kruid zitten in de moleculen van de etherische olie. Doordat jij deze inademt of via je huid binnenkrijgt, ontvang je de kwaliteiten van de plant, boom of het kruid. In het geval van nerveuze energie wil je grondende, betrouwbare, steady energie aanbrengen om je zenuwstelsel te kalmeren. Bomen hebben deze energie. Een boom is sterk, de wortels zijn geankerd in de grond. De kleur groen geeft rust. Bomen bewegen rustig, langzaam. Deze zware kwaliteiten geven vertrouwen, houvast. De essentiële olie blend in de JUST BE lijn is gemaakt van verschillende bomen en vind ik de meest passende, blend om jezelf te verankeren wanneer je je onstabiel en ongegrond voelt.

justbe-auraspray-deliciousmagazine

Naast het toevoegen van essentiële olie blends, zou je jezelf ook meer zwaarte kunnen geven door dagelijks ASHWAGANDHA te gebruiken. Dit kruid heeft een opbouwende kwaliteit en kalmeert het zenuwstelsel. Ik neem dit superkruid (of adoptogeen) o.a. via de SUPERFOODIES mix waarmee ik dagelijks mijn dag start.

Shop HIER de CRYSTAL SET FOR GEMINI SEASON: 

LEES OOK