Astrologie

Nieuwe Maan in Ram: keep ya fire burning! #newmoonritual

Met de Zon in het passievolle en daadkrachtige Ram is de komende Nieuwe Maan een uitstekend moment om af te rekenen met angsten die je in de weg staan om dat te doen wat je werkelijk wilt doen. Alle kosmische energie van nu is gericht op vooruitgang + groei en dit is de perfecte timing om een krachtig zaadje voor jouw toekomst te planten. De juiste condities, denk aan vochtige aarde, ruimte, licht etc geven het zaadje de mogelijkheid om uit te komen. Dit geldt ook voor jou, plant dus niet alleen een zaadje, maar verzorg het ook.

een nieuwe maan ritueel vergroot de kans dat jouw zaadje uitkomt

Een Nieuwe Maan ritueel is een voorbeeld van Selfcare helpt je met het optimaliseren van jouw condities zodat de kans dat jouw gewenste zaadje werkelijkheid wordt toeneemt.  Het onderstaande ritueel helpt je met het opruimen van angsten en het prioriteren van vreugde. Dat wat je blij maakt is namelijk een belangrijke drijfveer en geeft vuurenergie om actie te ondernemen. Want zoals de bloemen tot bloei komen wanneer de temperatuur stijgt, geeft vuur (= warmte = joy) jou de mogelijkheid om te groeien.

WIL JE VOORUIT? BESTEED DAN AANDACHT AAN JOUW VUUR

De Zon staat deze maand in Ram, het teken wat staat voor het element vuur. Deze periode wordt je uitgedaagd het vuur in jezelf te voelen én controleren. Met een vuur wat te hard brandt put je jezelf namelijk uit, het zorgt er onder andere voor dat je niet makkelijk in slaap valt of maar blijft malen. Bij een vuur wat te zacht brandt blijven ideeën vaak ideeën en ontbreekt het je aan puf en motivatie om daadwerkelijk actie te ondernemen. Evenwicht is dus key! En een Nieuwe Maan ritueel vormt exact die stok achter de deur om in te checken en je vuur zonodig bij te sturen .

new moon olie
New Moon Spray & Oil

dit heb je nodig voor jouw ritueel

Een rustige ruimte

Pen en papier (en, als je die hebt, je Selfcare Journal)

Kies verwarmende etherische olie van citroen in de New Moon Diffuser Blend of Spray als je weinig motivatie en energie voelt (tekenenen dat je vuur laag is) en verkoelende etherische olie zoals roos als je juist snel geïrriteerd bent (op een ander of op jezelf!) want dan is je vuur waarschijnlijk te hoog.

Zit je snel in je hoofd? Een kristal helpt om contact te maken met je lijf. Gebruik bijvoorbeeld Citrien voor meer warmte en Rozenkwarts voor meer rust.

Palo Santo

Astrology Art

ZO VOER JE ‘m UIT

Gebruik de New Moon of Go Love Yo’ Self blend als startpunt, de geur helpt je om te gronden en in de juiste mood te komen.

Ga lekker liggen, zorg dat je warm blijft en houd pen en papier binnen handbereik.

Gebruik je een kristal? Leg ‘m dan intuïtief op een plek op je lijf.

Doe een korte bodyscan en adem naar de plekken die om aandacht vragen.

Ga dan in gedachten naar het punt onder je navel, probeer erachter te kijken: hoe brandt jouw vuur op dit moment? Adem rustig in en uit. Op iedere inademing denk je aan SO, op iedere uitademing aan HUM. Door zo bewust te ademen breng je je vuur automatisch in balans.

Denk nu aan iets waar je bang voor bent. Probeer datgene sterk te visualiseren. Wat gebeurt er nu met je vuur? Adem er weer naartoe en probeer het te normaliseren. Herhaal deze oefening met 3 angsten.

Merk je dat je de angst onder controle houdt doordat je er vanaf een afstand naar kijkt? Open je ogen en schrijf op wat je voelt en welke angsten je tegenkwam. Zet er vervolgens een dikke streep door en vervang ze door het tegenovergestelde en maak het positief. Bijvoorbeeld – ik ben bang om te falen wordt: ik heb succes.

Ga nu weer liggen en sluit je ogen, houd je kristal in je hand en denk aan wat je net hebt opgeschreven: wat wordt deze maand jouw focus? Waar ga je de komende maand actief mee aan de slag? Voel het alvast in je lijf, zie precies voor je hoe je het doet en hoe je daadkracht groeit. welke kies je deze maand uit om mee te werken? Houd je ogen gesloten en voel je daadkracht groeien, breng dit gevoel over op de steen en koppel er een woord aan (bijvoorbeeld succes).

Open je ogen en leg de steen en de spray of roller die je hebt gebruikt op een speciale plek in huis, noteer je woord groot in de Selfcare Journal en op een apart briefje. Vouw het briefje op en leg ‘m onder de steen. Iedere keer dat je deze maand naar het kristal kijkt, herinner je jezelf aan dat wat je wilt en wordt je vuur automatisch sterker. Gebruik de spray of roller van jouw keuze om het effect te vergroten.

Brand Palo Santo en sluit het ritueel met intentie af.

In deze Moon Class leer je meer over Ram, Nieuwe Maan én voeren we samen bovenstaand ritueel uit. Hier vind je onze Astrology Art collectie.

 

 

 

LEES OOK