How to

Nieuwe Maan in Ram: keep ya fire burning! #newmoonritual

Zo! Hatsa! Met de Zon in de passievolle en daadkrachtige Ram is deze Nieuwe Maan (vrijdag 5 april) een uitstekend moment om af te rekenen met angsten die je tegenhouden om te doen wat je werkelijk wilt doen (en daarbij te shinen!)  Alle energie van nu is gericht op vooruitgang en groei, de perfecte timing om aanstaande vrijdag een krachtig zaadje  voor jouw toekomst te planten.

Een zaadje kan alleen uitkomen en naar boven groeien als niets ‘m in de weg staat. Dat geldt voor jou ook. Daarom bestaat dit selfcare ritueel voor deze Nieuwe Maan uit twee delen:

Ten eerste: afrekenen met angsten

Ten tweede: focus leggen op waar je blij van wordt

Die laatste is net zo belangrijke als de eerste, het geeft je namelijk de interne warmte (aka positive vibes) om vooruit te gaan. Jij bent net zo goed natuur als de bloemen en de planten buiten en die komen ook niet voor niets juist tot bloei in de lente wanneer de temperatuur stijgt.

Wil je dus vooruit in het leven, besteed dan aandacht aan je interne vuur. De Zon staat deze maand zoals gezegd in Ram, een vuurteken. Deze periode wordt je uitgedaagd het vuur in jezelf te controleren. Te hard branden betekent namelijk dat je hoofd overuren gaat draaien, je kan teveel ideeën krijgen waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Een vuur wat te zacht brandt komt echter niet vooruit, ideeën blijven ideeën. Beiden kunnen zorgen voor frustratie. Evenwicht is dus key! Nieuwe Maan is een maandelijks incheck moment om stil te staan en jezelf te vragen hoe het met je gaat en bij te sturen waar nodig. Precies dat doen we tijdens de meditatie die hoort bij dit ritueel.

Dit heb je nodig:

Een rustige ruimte

Pen en papier

Kies verwarmende etherische olie zoals citroen of rozemarijn als je het idee hebt dat je vuur laag is (weinig daadkracht), kies verkoelende etherische olie zoals roos als je juist snel geïrriteerd bent (op een ander of op jezelf!) want dan is je vuur te hoog.

Kies uit de volgende kristallen (of maak een combinatie): howliet, carneool, aragoniet, bergkristal, rozenkwarts en citrien.

Palo Santo

En zo voer je ‘m uit:

Spray met de Aura Spray die past bij jouw gemoedstoestand.

Ga lekker liggen, zorg dat je warm blijft en pen en papier binnen hand bereik liggen. Leg de steen van jouw keuze in je hand of op je lijf.

Doe een korte bodyscan en adem naar de plekken die om aandacht vragen. Ga dan in gedachten naar het punt onder je navel, probeer erachter te kijken: hoe brandt jouw vuur op dit moment? Adem rustig in en uit. Op inademing denk je aan SO, open een uitademing aan HUM. Door zo bewust te ademen breng je je vuur in balans.

Denk nu aan iets waar je bang voor bent. Probeer datgene sterk te visualiseren. Wat gebeurt er nu met je vuur? Adem er weer naartoe en probeer het te normaliseren. Herhaal deze oefening met 5 angsten.

Merk je dat de angst onder controle kan houden doordat je er vanaf een afstand naar kijkt? Open je ogen en schrijf op wat je voelde. Schrijf de angsten op die je tegenkwam en zet er vervolgens een dikke streep door. Vervang ze door het tegenovergestelde. Bijvoorbeeld: ik ben bang om te falen wordt: ik heb succes.

Ga nu weer liggen en sluit je ogen, houd een steen in je hand en denk aan de positieve woorden die je net hebt opgeschreven: welke kies je deze maand uit om mee te werken? Houd je ogen gesloten en voel je daadkracht groeien, breng je intentie over op de steen. Open je ogen en leg de steen op je nachtkastje: houd ‘m deze maand iedere dag even vast om jezelf te herinneren aan de intentie die je vanavond hebt gezet.

Sluit het ritueel af met het branden van Palo Santo.

Samen met mij Nieuwe Maan van Ram vieren? Check dit Selfcare Retreat.

 

 

 

LEES OOK