How to

Haal in 5 stappen de frisse Lente energie in huis

Ken je dat gevoel dat je niks kunt vinden of dat je thuis komt  en een regelrechte puinhoop aantreft (op een of andere manier vergeet je altijd dat je het niet netjes hebt achtergelaten, of ben ik dat alleen?). Niet bepaald de ideale omgeving om tot rust te komen na een dag hard werken. Tijd voor een grote schoonmaak en goede voornemens! De Lente is begonnen en staat immers niet voor niets voor een nieuw begin. 

Dit seizoen is de perfecte timing om je huis flink te declutteren om zo je stress level te verlagen en je energie niveau te verhogen. Zegt de vrouw die net uit een verbouwing komt 🙂

Volg deze 5 stappen voor een huis vol GOOD SPRING VIBES!:

  1. Gooi alles weg wat je niet meer nodig hebt. GO DEEP : van kleding tot aan werkjes van de kinderen tot aan boeken die je echt net voor de tweede keer gaat lezen. Breng alles wat je niet meer gebruikt naar de tweedehandswinkels of geef het weg. Opruimen geeft een verzadigd en tevreden gevoel, het geeft lucht.
  2. Vul een emmer water met zeep (persoonlijk vind ik Marcel’s Soap heel lekker ruiken) en sop sop sop! Stofzuigen, nieuw beddengoed, de wc-bril: maak alles fris en schoon.
  3. Verzamel al je kristallen, spoel ze even af onder de lauwwarme kraan en zet ze opnieuw neer. Laat je leiden door je intuïtie of lees hier tips. Kristallen zijn superkrachtige tools die een omgeving een  speciale energie geeft.
  4. Gooi alle gordijnen en ramen open voor verse lucht en zonlicht. Spray in elke hoek van de kamer wat Energizing spray (met etherische olie van Salie) voor  extra reiniging en een positief gevoel of brand Palo Santo (ruikt fantastisch en heeft een energetisch zuiverende werking).
  5. Met een verse bos bloemen en een Himalaya zout lampje (nieuw in de shop!) in huis haal je een stukje natuur (aarde en water element) in huis. Bloemen maken altijd vrolijk en Himalaya zout heeft een positief effect op de gezondheid omdat het stofdeeltjes uit de lucht aantrekt.

Nu je huis schoon is, wil je het ook zo houden. Trek daarom het liefst je schoenen uit de volgende keer dat je thuiskomt en doe iedere dag een kleine huishoudelijke taak (grote note to self :)), zo houd je het lekker fris en wordt thuis ook echt de plek om te unpluggen en tot rust te komen.

Foto credit: Anita  Walstra Bakos – ZILALILA

LEES OOK