Astrologie

Grow & rock: volle maan in Leeuw

Vannacht is de maan op haar volst en is er een maansverduistering, de maan is dan op weg naar het sterrenbeeld Leeuw, als ze op haar volst is, staat ze net in Leeuw. Maar vandaag zitten we in Kreeft.

Super interessant want Leeuw (vuur) en Kreeft (water) lijken  twee tegenovergestelde elementen, maar heb je alle twee nodig om in balans te zijn. Als je vuur te hard gaat, brand je op, als ie te langzaam brandt kom je niet vooruit. Zonder water droog je uit, water brengt voedingsstoffen naar de juiste plek. Spiritueel gezien is water verwant aan de maan, het gevoelsleven en vrouwelijke energie en vuur aan de zon, doen en mannelijke energie. 

Omdat deze twee elementen nu zo dicht bij elkaar liggen, kan een interne conflict ontstaan.  De maansverduistering kan dit versterken waardoor gevoelens rondom relaties, gezin en jouw moeder nu versterkt en uitgelicht worden. Je kunt je onveilig voelen en emoties kunnen tot een uitbarsting komen. 

Ter voorbereiding op dit artikel, doe ik altijd veel research en lees ik veel gerelateerde blogs. Op Nieuwetijdskind las ik over afgesloten zijn van jezelf, jezelf kwijt raken en niet in je lichaam zijn. Een gevoel wat ik herken van vroeger, ik had altijd het idee dat ik een film leefde, ging over mijn grenzen omdat ik niet voelde en wist niet wie ik was waardoor ik mij enorm onrustig voelde. 

Dit gevoel zie ik bij veel vrouwen op mij heen. Geen keuzes kunnen maken, weinig zelfvertrouwen en eigenliefde, waardoor er afhankelijkheid van een ander ontstaat. Het gevolg is het niet leven van je eigen leven waardoor je je benauwd voelt, continu gevangen (ook een gevoel wat ik van vroeger herken).

Punt is dat je dit vaak niet zelf ziet waardoor je iets gaat projecteren op een ander. Misschien herken je het in de schuld bij iemand anders leggen. In mijn geval voelde ik mij vroeger slachtoffer in een werknemers situatie (wat burn out klanten gaf) en in relatie.

Misschien kom je de laatste tijd de termen true self of authenticiteit tegen. Dit is wat er gebeurt als je WEL in je lichaam zit, WEL je gevoel toe laat. Waardoor alles gaat stromen en moeiteloos verloopt, op alle vlakken in je leven. Dit betekent niet dat alles altijd Hallelujah hoeft te zijn, maar wel dat je het vertrouwen hebt dat je het aan kan, een situatie is niet uitzichtloos.

Om dit te bereiken zul je een veilige omgeving voor jezelf moeten creëren en dat is precies waar voor mij The Moon Club voor staat. De verschillende maanfases en haar betekenissen in relatie tot de sterrenbeelden vormen een aanleiding om stilte in jezelf te zoeken, om vragen te stellen. Door het stellen van die vragen krijg je inzicht in jezelf, dit is GROEI. Zodra je meer van jezelf weet (je gevoel in gaat), werk je automatisch aan het veilig voelen in jezelf. En in die veiligheid kun je in je lichaam zijn, want je kunt het aan en hoeft niet uit je lichaam te vluchten (bij trauma of overmatige pijn gaan we automatisch uit het lichaam).

Als je vanuit je ware zelf leeft, laat je van zelf los. Want die beknelling, de zwaarte van het verleden, die houden je tegen om te groeien, om je leven vanuit een flow te laten verlopen.

Alles wat ik organiseer, The Moon Club events, retreats (waarover later deze week meer) en schrijf  gaan hierover: jou de ruimte en inspiratie bieden om de juiste vragen te stellen. En ook de sprays en de kristallen die wij aan bieden vormen een selfcare tool om voor  jou deze veilige, rustige omgeving  te creëren.

Voor de juiste vragen in relatie tot de volle maan in Leeuw verwijs ik je graag naar het artikel wat ik schreef voor Holistik.

 

LEES OOK