Astrologie

Release & Reflect: Volle Maan in Kreeft

Op 30 december staat de volle maan in Kreeft, een water teken. Water is het element wat van invloed is op emoties. Kreeften zijn over het algemeen gevoelige mensen (en ik kan het weten, ik heb er 2 thuis :)). Kreeften hebben de gave om feilloos emoties aan te voelen, voor hun is het  de kunst om zelf goed geaard te blijven zodat ze dichtbij zichzelf blijven en niet teveel in de ander gaan zitten.

Ben je Kreeft, of is het je Ascendant of Maanteken: gasten your seatbells, want deze Maan kan je intens voelen (en dat is positief!). Leuk weetje: over het algemeen voelen Stieren, Keeften, Maagden, Schorpioenen, Vissen en Steenbokken (tekens die astrologie categoriseert als verwant aan yin) zich goed en sterk bij deze Volle Maan. Voor alle anderen sterrenbeelden kan het uitdagend aanvoelen. Dat kan zijn omdat zij meer moeite hebben met reflecteren en stilstaan, liever gaan zij vooruit.

De aankomende volle maan gaat namelijk helemaal over verzorging, emoties en de kracht van reflectie. Zeker nu het de laatste Volle Maan van het jaar is. Bewust worden van wat het is wat je voelt of gevoeld hebt is belangrijk voor persoonlijke groei.  Eenmaal gevoeld, gaat loslaten en vooruit kijken namelijk makkelijker.

Journal vragen voor deze Volle Maan: 

Zorg ik voor mezelf als hoe ik voor een kind zou zorgen: laat ik emoties toe, zorg ik voor veiligheid en geborgenheid?

Hoe zorg ik ervoor dat ik niet leegloop op alles wat ik moet van mezelf?

Is er voldoende evenwicht tussen mijn ambities en de natuurlijke behoefte om bij geliefdes te zijn?

Ben ik nukkig, humeurig of somber geweest? En zo ja, welke dagen waren dat (kijk terug in je Selfcare Journal van 2020!)? Kun je het terughalen? Was er iets gebeurd waardoor je je rot voelde? Wat had je die avond er voor gedaan? Had je wel goed geslapen e.d.?

Omdat de energie deze maanden YIN is, mag je je helemaal onderdompelen in rust. Besteed oprechte aandacht aan je gezin en aan jezelf, doe een voedende online yin yoga les, probeer in het moment te leven, ga vroeg naar bed en verbind je met Selfcare Tools die de vrouwelijke energie van yin representeren. Voorbeelden hiervan zijn: Be Love Spray, de Selfcare Journal en Rozenknopjes.

Vier deze bijzondere Volle Maan samen met mij tijdens dit Full Moon Event.

LEES OOK