How to

Volle maan in kreeft – Feel the feels

Vandaag is het officieel de langste dag van het jaar en gaan we de winter in. De winter staat in de Ayurveda & Chinese Geneeskunde voor YIN: naar binnen kerende, vrouwelijke energie.

Morgen, zaterdag 22 december (mijn verjaardag!) staat de volle maan in Kreeft, een water teken. Kreeften zijn over het algemeen gevoelige mensen (en ik kan het weten, ik heb er 2 thuis :)). Kreeften hebben de gave om feilloos emoties aan te voelen, het is de kunst om zelf goed geaard te blijven zodat ze dichtbij zichzelf blijven en niet teveel in de ander gaan zitten.

Deze volle maan gaat dan ook helemaal over emoties en dan met name de gave om ze volledig te om armen en ze daarna los te laten: feel the feels, woman!  Hopelijk heb je vandaag of morgen heel even de tijd om rustig te zitten, een stukkie selfcare om te luisteren naar jouw behoeften. Als je onze Moon Magic Kit hebt, kun je het bijbehorende ritueel uit voeren. P.S. Stieren, kreeften, maagden, schorpioenen, steenbokken en vissen voelen zich over het algemeen goed bij dit teken. Voor alle anderen sterrenbeelden kan de heersende energie uitdagend aan voelen.

Bij deze volle maan kun je jezelf de volgende vragen stellen (en de antwoorden op schrijven :)):

Zorg ik voor mezelf als hoe ik voor een kind zou zorgen: laat ik emoties toe, zorg ik voor veiligheid en geborgenheid?

Hoe kan ik mezelf (nog) meer warmte geven: mijn eigen cup vullen?

Is er voldoende evenwicht tussen mijn verlangen om te presteren en tijd besteden met vrienden en/of familie?

Ben ik nukkig, humeurig of somber geweest? En zo ja, welke dagen waren dat? Kun je dat nog terug halen? Was er iets gebeurd dat je maakte dat je je nukkig, humeurig of somber voelde? Wat had je die avond er voor gedaan? Had je wel goed geslapen e.d.?

Omdat de energie deze maanden YIN is, mag je je helemaal onderdompelen met die rustig, vrouwelijke energie #spreadthecare. Besteed op rechte aandacht aan je gezin, ga weer eens naar yoga klas en verbind je met rozekwarts of amethist. Rozekwarts als je het idee hebt dat je je gevoelige kreeften energie juist wil versterken (als ie een beetje naar de achtergrond is geraakt bv.) En Amethist voor als je genoeg voelt, maar juist behoefte hebt aan persoonlijke ontwikkeling en dichtbij jezelf blijven.

LEES OOK