How to

Lapis Lazuli – de steen voor Boogschutters

Alle sterrenbeelden staan voor 1 van de elementen (water, vuur, lucht, aarde). Tot eind december zitten we in het sterrenbeeld Boogschutter, een vuurteken.

Om in een lekkere cosmic flow te komen of te blijven verbind je je deze maand met de thema’s van Boogschutter en het bijbehorende element.  De superpowers van een Lapis Lazuli helpen je hier om extra op in te tunen en waar nodig bij te sturen.

Deze blauwe steen versterkt het vertrouwen op je eigen intuïtie en  stimuleert actie te nemen, te reageren vanuit de eerste eigen indruk. Dit geeft zelfvertrouwen om te leven vanuit het eigen ik, vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Want beperkingen, daar houdt de Boogschutter juist niet van, dit sterrenbeeld heeft namelijk een grote drang tot persoonlijke vrijheid.

Het aandeel pyriet in de Lapis Lazuli geeft kracht, moed en zorgt voor extra gronding.  Perfect om zweverige Boogschutters met beiden voeten op de grond te krijgen. Het blauw in de steen maakt vrolijk, rustig en kalm. Kwaliteiten die een onstuimige, hartstochtelijke en impulsieve Boogschutter wellicht goed kan gebruiken.

Tijd voor een selfcare reflectie momentje! Steek de kaarsen aan, gebruik een Lapis Lazuli om af te stemmen op je intuïtie en pak pen en papier voor het beantwoorden van onderstaande vragen.

  1. Voel je je vrij genoeg?

Het leven is te kort om je geremd te voelen. Ontsnap uit de beperkingen die je jezelf op legt. Boogschutter is het teken dat weet dat alles altijd beter kan worden en soms hebben we een nieuw perspectief nodig om te zien hoe gezegend ons leven is. Maak tijd en ruimte vrij om je leven eens vanuit een andere kant te bekijken. Ga op reis, neem een dag vrij of doe iets anders dat voor jou vrijheid betekent!

  1. Maak je genoeg plezier?

Wacht niet alleen tot die vrije dag of vakantie, maak van iedere dag een feestje. Het zijn de kleine dingen waar het ‘m in zit. Spuit je favoriete parfum op, lach naar een onbekende op straat, speel met je kinderen, kietel je geliefde. . .

  1. Waar ben je dankbaar voor?

Boogschutter is een teken dat perspectief biedt. Als je vaak klaagt en focust op negatieve dingen, neem je dan vanaf de komende nieuwe maan voor om iedere dag 3 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent, het helpt je te focussen op het positieve in het leven.

Bovenstaande vragen helpen een stap verder te komen in je persoonlijke groei proces. Schrijf de antwoorden op in een speciaal notitieboek of je Moon journal zodat je je persoonlijke vorderingen kunt bij houden.

 

LEES OOK