Selfcare

Take a LOVE breath…

Vorige week had ik de eer een talk bij te wonen van de Amerikaanse yogadocent en ‘adem-expert’ Max Strom. Deze man, die ook diverse boeken schreef, maakte diepe indruk en inspireerde mij om deze blog in het teken te zetten van ademhaling.

Wanneer je diep en langzaam ademt, kom je heel snel op een ander emotioneel niveau, het is een manier om je hart te openen.

Wij zijn geneigd een schild rondom ons hart te bouwen. Je ziet dit letterlijk in een lichaam terug: verkramping tussen de schouderbladen, schouders hoog opgetrokken en ineengekrompen met de schouders naar voren om het hart te beschermen. Een schild beschermt ons tegen pijn en teleurstelling, maar maakt ook eenzaam, doordat je niemand toe laat.

Volgens de Chinese artsen uiten we via de longen onze emoties. Zijn we blij of opgewonden, dan halen we een teug adem naar binnen in de vorm van “oooooh”. Worden we door verdriet of pijn overmand, dan ademen we uit.

De herfstperiode hoort volgens de Chinese geneeskunde bij de long energie. En de longen kunnen een plek zijn waar je verdriet opslaat. Dit is dus het seizoen waarbij je extra aandacht aan je ademhaling mag schenken, je verdriet mag toe staan om zo te kunnen los laten.

Onderstaande meditatie heb ik ingesproken om je te helpen je hart te helen.

 

LEES OOK

Afgelopen weekend verwende ik mezelf met dagen vol rust, massage, mooie gesprekken, fijne vibes, inspiratie en beweging. In deze review