Recipes

Twee recepten die je in balans houden tijdens de herfst

De herfst is mijn favoriete jaargetijde. Ik hou van de kleuren, de geuren en de sfeer. Maar dit is ook een seizoen wat uitdagend kan zijn voor je geest en lichaam.

Omdat we in de overgang zitten van zomer naar winter kan dat onrust veroorzaken.

Het aanpassen van je voeding en lifestyle helpt om jezelf in balans te houden. Mijn tips om dit te doen lees je in de blog van vorige week. Aanvullend deel ik graag nog meer informatie en recepten met je.

De herfst hoort volgens de Chinese Medicijnenleer bij het element metaal. Buiten vallen de bladeren van de bomen en de vloeistoffen trekken zich terug naar de diepere lagen van de planten.

In ons lichaam gebeurt iets soortgelijks; ons lichaam verzamelt reserves en bereidt zich voor op een koudere periode. Het is tijd om afscheid te nemen van overbodige dingen en het rustiger aan te doen. Zorg voor meer ontspanning en meer slaap. Dit versterkt de longen en komt ons afweersysteem ten goede.

Leg in je keuze voor je voeding de nadruk op licht verwarmende ingrediënten . Hieronder volgen 2 recepten die perfect zijn om in dit seizoen vaak op het menu te zetten.

SPELTCOUSCOUS MET GROENTEN 

POMPOENSOEP MET RODE LINZEN

Deze pompoensoep versterkt de nieren, geeft rust aan de geest en helpt je zoetbehoefte te stillen. Een grote behoefte aan zoet kan duiden op een behoefte aan aarding.

 

LEES OOK