Motherhood

Selfcare tips voor drukke moeders!

Het moederschap anno nu is anders dan toen onze moeders moeder werden. De prikkels zijn indringender, we multitasken wat af en willen alle ballen hoog houden. Daarnaast willen we de beste moeder/vrouw/vriendin/zus/dochter zijn. We can try, maar buiten dat dit je toch niet gaat lukken, sta je wel altijd aan. En dat resulteert in het jezelf voorbij lopen en zelfs misschien wel in jezelf verliezen.

Niet zo gek dat jonge vrouwen met kinderen tegenwoordig vaker een burn-out hebben. Dat we perfectionistischer zijn geworden dan ooit en geen idee meer hebben hoe we dingen moeten loslaten. Wel bijzonder, want uiteindelijk gaat het daar wel om. Het opvoedingsproces gaat alleen maar over loslaten! Komt ook nog eens bij kijken dat we ons steeds meer gaan afvragen: “Wie ben ik nou eigenlijk? Waar sta ik voor? Wat vind ik eigenlijk nou écht leuk?” En als we dat antwoord opeens gevonden hebben, moet het allemaal rigoureus anders. Veel beter als je door de tijd heen gewoon even stil bent, de boel de boel laat, niet leeft vanuit je hoofd, maar vanuit je hart. Eens per dag, zeven dagen per week.

Ken je dat verhaal van de zuurstofmaskers in het vliegtuig? Breng ‘m altijd eerst bij jezelf op, dan pas bij je kind. Jij bent het fundament van het gezin. Gaat het niet goed met jezelf, dan kun je ook niet zorgen voor je kinderen. En probeer je het dan toch, dan loop je energetisch gezien helemaal leeg, waardoor je op het einde compleet kapot bent. Dit wil je voorkomen en aangezien wij vinden dat wij vrouwen en moeders het afgelopen decennium veel te streng voor zichzelf zijn geworden, hebben we een aantal nuttige en handige tips voor je op een rij gezet.

[mailmunch-form id=”630411″]

LEES OOK