Selfcare

Luie Selfcare Tip: doe een Yoga Nidra sessie

Dat gevoel wanneer je van een fantastische piste af skiet en je alles om je heen vergeet; of dat gevoel wanneer tijdens een romantische avond met een geliefde alles in het universum overeenstemt; dat gevoel wanneer je tijdens een vakantie een moment van puur geluk ervaart of dat zeldzame gevoel dat je na een nacht heerlijk slapen de hele wereld aan kunt? Dat gevoel wil je zo lang mogelijk vast houden en het liefst elke dag ervaren!
Dan heb ik goed nieuws voor je. Dat omschrijft namelijk het gevoel dat je kunt hebben wanneer je ontwaakt na een goede Yoga Nidra of Slaap Yoga Sessie. Een onbeschrijfelijk goed gevoel dus!

Niet zo gek dat deze vorm van diepe ontspanning in New York al een ware hype en een van de best bezochte yogalessen is. Overal schieten daar speciale Yoga Nidra Studio’s uit de grond. En nu heeft ook Amsterdam het gelukkig ontdekt.

Yoga Nidra: what’s the deal?

Bij het woord Yoga denk je al snel aan allerlei inspannende oefeningen en bewegingen. Bij Yoga Nidra echter lig je ontspannen op een matje en word je langzamerhand in een diepe staat gebracht die vergelijkbaar is met hypnose. Een manier van ontspanning die iedereen fijn vindt.

Hoe ziet een Yoga Nidra sessie eruit?

Tijdens de beoefening van Yoga Nidra lijkt het af en toe alsof je slaapt, maar je functioneert op een dieper niveau van bewustzijn. Door middel van ontspanningsoefeningen en visualisaties zul je als deelnemer ondervinden dat je hersengolven zich tussen ‘alfa’ (meditatie) en ‘theta’ (droom) -staat begeven, waardoor je een gevoel van trance, van hypnose, kunt ervaren. In deze staat kunnen zich heel krachtige gevoelens en ervaringen manifesteren. Je mind maakt een prachtige reis, waardoor je lichaam de kans krijgt om op een heel diep niveau te ontspannen en te herstellen.

Dit zijn de voordelen van Yoga Nidra.

– 3 à 4 uur slaap inhalen
– een uniek level van ontspanning en leegte ervaren
– je intuïtie ontwikkelen
– creatiever worden
– stressbestendigheid versterken
– diep opgebouwde stress en blokkades loslaten
– je weerstand versterken
– tot nieuwe inzichten komen
– depressieve gevoelens verminderen
– een algeheel gevoel van welzijn vergroten

Ik beoefen Yoga Nidra vaak op dagen dat ik ’s avonds nog iets heb, maar eigenlijk te moe ben om te gaan. Of ik luister naar een Yoga Nidra sessie op YouTube voordat ik ga slapen.

Ook een keer een Yoga Nidra Sessie mee maken? Eliane geeft heerlijke Yoga Nidra op verschillende locaties in Amsterdam.  

Tekst: Eliane Bernhard

 

LEES OOK