How to

6 x Lekker slapen doe je zo.

Mijn zoon was als baby een moeilijke slaper. Dit resulteerde in slapeloze nachten en gebroken wakker worden. In die jaren (yep, that’s right: jaren!) functioneerde ik op halve kracht en merkte ik pas echt hoe essentieel lekker slapen is. Na 3,5 jaar kreeg ik gelukkig mijn nachtrust terug en nu slaap ik, over het algemeen iedere nacht als een roosje.

Heb jij problemen met in slaap vallen?
Unwind baby! Deadline hier, deadline daar: de hele dag sta je op scherp en in de doe stand. Geen wonder dat je dan niet zomaar in slaap valt. Tijd om de schakelaar om te switchen naar uit en je klaar te maken voor de nacht. Check deze tips!

1. Ideaal is om na je werk nog even frisse lucht te pakken. Zet de auto wat verder lopen van kantoor, loop een blokje om na het avondeten of wandel van het station terug naar huis. De frisse lucht zorgt voor een cooling down van de drukke dag en vormt de brug naar een relaxed avond programma.

2. Trek bij thuiskomst je schoenen uit, gevoelsmatig sluit je zo de dag af en versterk je het hehe-ik-ben-lekker-thuis-gevoel.

3. Take it easy met koffie, pure choco en groene thee! Gevoelig typje? Chocolade, koffie en groene thee zijn oppeppers en kunnen je (te) actief maken. Koffie drinken doe je het liefst in de morgen tussen 9:00-10:00 uur.

4. Stop de beeldscherm overload. Geef je ogen rust en schakel je telefoon vanaf 20:00 uur over op vliegtuig modus. Ook een avondje zonder Netflix kan geen kwaad. Lees een boek, geef je lover een massage of neem een bad met rustgevende olie.

5. Als je hoofd vol zit met informatie en je veel piekert, kan het helpen vroeg naar bed te gaan (voor 22:00 uur) en je voeten voor het slapen gaan in te smeren met kokosolie. Je voetzolen zijn verbonden met je geest en dit is een handige manier om uit je hoofd te komen.

6. Maak je hoofd leeg met een korte meditatie. Ik kies vaak voor een begeleide meditatie via YouTube of ga lekker op bed liggen met een amethist in mijn hand. Om het rustgevende effect te versterken spray ik Calming Pillow Spray op mijn kussen.

Sweet dreams!

LEES OOK

Selfcare

Nieuwe Maan in Waterman: Wie Ben Jij? Aanstaande maandagavond om 22:00 uur, staat de maan, vanaf de aarde gezien, ‘tussen’