Recepten

Snel, makkelijk & Ayurveda proof: soep van rode linzen

Ik ben dol op nieuwe kookboeken! Ik ben dan ook blij dat ik bij mijn bibliotheek altijd recent verschenen exemplaren kan lenen. Lekker duurzaam en 10 punten als het gaat om ontspullen. Vandaag een recept uit mijn nieuwste aanwinst:  Gezonder met Viv van Vivian Reijs van Viv Online.  Dit is absoluut een handig kookboek voor moeders. Er staan heerlijke EN makkelijke recepten in EN ze deelt in dit boek tips hoe je gezond eet binnen het gezin.

Uit Gezonder met Viv deel ik  alvast een makkelijk soep recept voor koude dagen.

Dit heb je nodig voor 4 personen, of verdubbel de ingrediënten en vries de helft in:

1 grote rode ui

3 el kokosolie

1tl hele mosterdzaadjes

2tl komijnzaadjes

2tl kurkuma

100g rode linzen

400g broccoliroosjes

1/2 rode peper

200ml tomaten passata

500ml groentebouillon

Zo maak je het:

  1. Maak de ui schoon en snijd in stukjes. Verhit de kokosolie in een pan en fruit de ui aan zonder te kleuren. Voeg mosterdzaad, komijnzaad en kurkuma toe zodat de smaak van de specerijen goed vrij komt.
  2. Voeg de overige ingredienten toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep in circa 15 minuten gaar. Controleer of de linzen gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer helemaal fijn tot een gladde soep.

Ben je zwanger, heb je last van PMS of overgangsklachten? Laat dan de rode peper weg en vervang de tomaten passata door kokosmelk.

[mailmunch-form id=”580791″]

Foto afkomstig uit kookboek Vegan Delight

LEES OOK