Recepten

Miso & pompoensoep

In de winter overheerst het element water en de yin (naar binnen gekeerde) energie. In dit seizoen is het belangrijk extra goed voor je nieren te zorgen. Drink genoeg (overdrijf het niet) en zet regelmatig gerechten met zeewier op je menu. Zeewier is een echte yin bouwer en bevat veel jodium, een van de 2 stoffen die mensen met een westers dieet het vaakst missen. Het is belangrijk voor een goede stofwisseling en een juiste werking van de schildklier. Het bevordert daarnaast ook je nachtrust, je libido en je energie.

Ingrediënten voor 2 personen.

750 ml water

1 zakje vegetarische dashi of groente bouillon.

1/4 middelgrote pompoen in kleine stukjes

50 gram tofu, in kleine stukjes

2 el wakame

1 el kokosolie

75 g shiitake, in stukjes

2 el kokosolie

75 g shiitake, in stukjes

2 el misopasta

2 el geroosterde sesamzaadjes

handje verse koriander, fijngehakt

Breng het water met de dashi bouillon, pompoen, tofu en waakzame aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht is geworden. Verhit ondertussen de kokosolie en bak de shiitake ongeveer 2 minuten. stooi er wat zout en peper overheen.

Zet het vuur uit en roer de miso pasta  door de soep tot deze is opgelost. Verdeel die dan over 2 kommen. Schep de shiitake erover en verdeel de sesamzaadjes en koriander over de soep.

Maak de soep vullender door er rijst of noodles aan toe te voegen.

Dit recept is afkomstig uit het boek Vegadutchie van Jolijn Pelgrum. 

 

 

LEES OOK