Retreats

Kristallen, Essentiële Olie & Ayurveda

De reden dat ik zo gek ben (en daarom verkoop :)) op kristallen en etherische olie is de volgende: beiden zijn geweldige tools om op een positieve, laagdrempelige en leuke manier voor jezelf te zorgen.

Je weet dat meditatie wonderen doet voor je brein, dat je je na de yoga zo lekker voelt en dat gezond eten je energiek maakt. Is het dan niet fijn om gedurende de dag meerdere van dit soort verwenmomentjes voor jezelf te creëren? Op die manier zorg je er voor dat je je emmer eigenlijk nooit laat overlopen, je leegt ‘m namelijk gedurende de dag.

Hoe weet je nou welke steen of olie op dit moment bij je past? Ten eerste: ik geloof erin dat je intuïtie je altijd laat weten wat jij nodig hebt. Daarom begin ik mijn readings altijd met het intuïtief uitzoeken van een kristal. Zo krijg ik al een eerste idee van wat je nodig hebt. Ten tweede: maak gebruik van de dosha’s uit de Ayurveda!

Hieronder vind je 3 behoeften, meer informatie over de bijbehorende dosha en de olie + steen die deze kan balanceren. De energie van een steen en olie versterken elkaar.

  1. Als je wilt gronden.

Een persoon met een vata onbalans (verhoging van het lucht en ether element) heeft hak op de tak gedachten, voelt zich angstig en is chaotisch. Agaat heeft grondende kwaliteiten en helpt je in het hier en nu te zijn. De zoete geur van Bergamot helpt vata te kalmeren.

2. Als je veel boosheid in je hebt en je deze wilt loslaten.

Een persoon met een pitta onbalans voelt zich boos en is snel geïrriteerd. De hormonen kunnen uit balans zijn en de huid is onrustig. Rozenkwarts kalmeert en is een geweldig afkoel-hulpmiddel voor de hete pitta. Essentiële oliën die de werking van Rozenkwarts versterken zijn: kamille, munt, lavendel en sandelhout (ook perfect om opvliegers te verminderen).

Moeite om in slaap te vallen omdat je aan het piekeren bent? Dan is je pitta hoog! De Calming Pillow Spray bevat lavendel en kamille en helpt om tot rust te komen. Zorg ervoor dat je rond 22:00 uur in bed ligt, vanaf 23:00 uur wordt het namelijk pitta tijd en is het moeilijker om in slaap te vallen.

3. Als je je depressief voelt.

Een persoon met een kapha onbalans voelt zich moe, somber en lusteloos. Er kan veel slijm in het systeem zijn waardoor die persoon bv. snel of lang verkouden is.

Essentiële olie die depressieve gevoelens verlichten zijn: bergamot, geranium, salie, grapefruit en sinaasappel.

Bronvermelding: Ayurveda & Aromatherapy

 

LEES OOK