Recepten

Stress? Ontbijt dan met deze pompoencake!

Maak deze cake op een zondag en vries m per plakje in, haal iedere avond voor het slapengaan een plakje uit de diepvries en je hebt deze week iedere dag een voedend ontbijt. In tijden van stress is het belangrijk goed voor je darmen te zorgen. Zowel de pruimen als de pompoen hebben een gunstig effect op je darmen en je brein.

Ingrediënten:

500g flespompoen

250g gedroogde pruimen zonder pit

1 flinke lepel extra virgin kokosolie

2 flinke dessertlepels cacao

3 tl speculaaskruiden

2tl kaneel

snufje himalayazout

100g gemalen cashews (maak van hele noten meel door ze in de keukenmachine te bewerken)

100g gemalen zonnebloempitten (maak van hele pitten meel door ze in de keukenmachine te bewerken)

25g kokosbloesemsuiker

40g boekweitmeel

10g psylliumvezels (verkrijgbaar bij Unlimited Health)

Verwijder de schil van de pompoen en snijd deze in kleine stukjes. Kook de pompoen in een klein  laagje water beetgaar (in ongeveer 10-15 minuten). Voeg circa 1 minuut voordat je de pan van het vuur haalt de gedroogde pruimen toe. Laat het overtollige water weglopen, doe de kokosolie erbij en pureer het geheel. Maal de noten en pitten tot meel en voeg ze met de rest van de ingrediënten toe. Voeg op het laatst de psylliumvezels toe. Doe een vel bakpapier in een cakevorm en doe het geheel hierin. Bak circa 50 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden. Laat goed afkoelen en verwijder het bakblik & bakpapier. Laat opstijven in de koelkast voordat je de cake aansnijdt. Erg lekker met een beetje extra virgin kokosolie erop.

[mailmunch-form id=”580791″]

Bronvermelding recept: Alles draait om je hormonen, Rineke Dijkinga.

Foto credit: Food & Wine 

LEES OOK