Podcast

She Rocks! Q & A met Martine Hilverda

Dagelijks kom ik op Instagram inspirerende vrouwen tegen, vrouwen die hun droom volgen en een verschil willen maken. Deze vrouwen rocken hun wereld big time en daarom zet ik ze hier in de spotlight! Deze Q & A is met Martine Hilverda.

Martine Hilverda ken ik niet van Insta, maar van een cursus Indian Head Massage . Wij mochten oefenen op elkaar en tja, ik kan wel zeggen het die dag liefde op het eerste gezicht was.

Al snel zaten we bij elkaar voor het smeden van allerhande feelgood plannen. Dit resulteerde in het concept The Ultimate Stress Relief, een event waarbij het draait om, je zou het niet zeggen ;): ff lekker ontspannen. Inmiddels zijn we zo’n jaar en 6 succesvolle evenementen verder.

Martine Hilverda is Zen Jezelf coach en gelooft dat stress bijna altijd de onderliggende oorzaak van klachten is.  Een 1 op 1 sessie bij Martine Hilverda staat dan ook vooral in het teken van relaxen met als doel opgeladen en vol energie de deur uit  gaan.

Afijn, genoeg introductie! Tijd voor de vragen!

Groot, groter, grootst: Rock Your World houdt van vrouwen met grote ambities. Wat zijn de jouwe?

Van jongs af aan is het mijn droom om andere mensen gelukkig te maken. Inmiddels weet ik dat dat niet aan mij is, maar dat ik wel kan ondersteunen in dat proces. Om mij heen zie ik zoveel mensen die last krijgen van stress klachten. We moeten zoveel, we verwachten zoveel van onszelf en van elkaar. En hebben soms moeite met het maken van keuzes en het stellen van grenzen. Ik hoop dat ik mijn werk als coach en yogadocent verder kan ontwikkelen en naast offline, ook meer online hiermee kan gaan doen. Body, mind & happiness coach… zoiets! 🙂

Uit ervaring weet ik dat de meeste coaches zelf een hobbelige weg hebben afgelegd om te komen waar ze zijn.  Hoe zit dat bij jou? Ben je altijd zo zen geweest?  En wat heeft ontspannen in het leven staan je opgeleverd?

Zen zijn, oftewel ontspannen zijn heeft mij opgeleverd dat ik mijn energie veel beter kan verdelen. Ik voel sneller aan als ik mijn grens over ga, ik kan dan beter nee zeggen. Ook keuzes maken gaat makkelijker. Ik gebruik mijn intuïtie meer dan ooit. Daarboven in mijn hoofd is het rustig, ik pieker veel minder.

Rond mijn 18e was ik een stuk minder zen en ging ik regelmatig mijn grens over. Op een gegeven moment kon ik gewoon niet meer, ik was uitgeput. Ik heb toen mijn studie gepauzeerd en een coach heeft mij geholpen om alles weer op een rijtje te krijgen. Daar kwam ik erachter dat ik hoog sensitief ben en dat ik oververmoeid raak van teveel prikkels. Een hele intensieve periode, waarin ik mezelf een stuk beter heb leren kennen. Sindsdien gaat het heel goed en voel ik het aan als ik even moet gaan chillen.

En dat chillen… hoe werkt dat bij jou?

Ik krijg stress als het druk is en mijn agenda helemaal vol zit. Zowel met werk gerelateerde dingen als leuke dingen. Dan krijg ik het benauwd. Wat voor mij het beste werkt is om tijd voor mezelf vrij te maken. Ik doe dat door letterlijk een blok in mijn agenda te zetten, zodat er geen afspraken tussen schieten. Tijdens dat ‘vrije’ moment beslis ik waar ik zin in heb. Dat kan zijn een yogalesje volgen, relaxt in bad gaan of een lekker wijntje drinken met vrienden. Voor mij is het belangrijk dat ik dan even niets ‘moet’.

 Er verschijnen dagelijks inspirerende quotes op jouw Instagram feed. Welke is favoriet?

Wat een lastige vraag. Dan ga ik toch voor mijn eigen quote, het zinnetje dat in elke yogales of coach sessie wel eens voorbij komt; ‘Minder denken, meer voelen.’ Uit je hoofd, even stoppen met denken en voelen wat er te voelen valt.

 

Ik ben een boekenwurm en ben altijd op zoek naar leestips. Welke boeken liggen er momenteel op je nachtkastje?

Op dit moment lees ik ‘Vrij’ van Marnix Pauwels, een aanrader! Ik lees nooit 1 boek tegelijk, dus naast Vrij ligt ook ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill. En daarnaast ligt op mijn nachtkastje het kinderboek ‘De tuin van de walvis’ van Toon Tellegen. Dit fantastische boek gebruik ik voor mijn kinderyoga lessen.

 

Over tips gesproken…Welk plekje in Amsterdam is nog te onbekend volgens jou en wil je een shoutout geven?

Dan ga ik voor Klaever Health. Dit is een juicebar waar ze vrijwel alles onder een dak aanbieden. Denk aan voedingssupplementen, personal training, voedingsadvies en een gezondheidscheck. Je kan ook gewoon binnenlopen voor een heerlijke juice. Op deze fijne plek kom je Stefanie (voedingscoach) en Melissa (personal trainer) tegen, twee fantastische vrouwen die samen een sterk team vormen om jou in topconditie te krijgen. Na de zomervakantie zal ik hier doorgaan met het aanbieden van yogalessen, dus kom gezellig een keer meedoen!

 

Via Instagram heb ik mee genoten met jouw eerste keer op Ibiza, afgelopen april. Je gaf yogales en workshops aan de deelnemers van Workation (georganiseerd door Zakenmeisje). Wat heb jij daar geleerd?

Tijdens deze week heb ik vooral heel veel goede tips gehad over het runnen van je eigen bedrijf. Van SEO tot marketing. Eén ding is duidelijk; ik kan alle ondernemers aanraden om dit eens te doen. Wat is het een fantastische ervaring om met allemaal ambitieuze jonge ondernemers een week lang samen te werken en ieder op zijn eigen wijze het bedrijf verder te ontwikkelen.

 

Welke vrouw moet ik interviewen omdat jij vindt dat ze haar wereld Rockt?

Ik heb veel powervrouwen ontmoet de afgelopen jaren… maar toch moet ik het eerste denken aan JOU! Ik bewonder je ambitie en de wijze waarop je alles aanpakt. Daarnaast ben je ook nog eens een fantastische moeder. Zal ik jou eens interviewen?!

Martine Hilverda geeft o.a. yoga les bij Klaever Health. Samen organiseren wij zaterdag 22 juli The Ultimate Stress Relief- The Summer Edition. In oktober organiseert Martine een RELAX retreat op Ibiza. Je vindt Martine Hilverda op Instagram en Facebook.

Hulp nodig met ontspannen? Probeer het Rock Your World – Instant Stress Relief pakket.

 

LEES OOK