Selfcare

Dit is wat deze kristallen je vandaag willen vertellen.

Kristallen, stenen en edelstenen: magie uit de natuur! Ik vind het gebruik van stenen een mooie manier om jezelf beter te leren kennen. Jezelf kennen betekent dat je weet wat je wanneer en hoe nodig hebt, het wil zeggen dat je luistert naar de signalen van je lichaam. Die knie en onderrug zeuren niet zomaar. Hoofdpijn heb je meestal met een reden: je lichaam wil dat je het rustiger aandoet of dat je die ruzie waar je mee in je maag zit oplost.

Maar ja, intunen met jezelf: das soms makkelijker gezegd dan ge- diggydiggy-daan. Hier is een idee: bekijk bovenstaande foto en kies de steen die je het meeste aanspreekt, lees daarna de informatie (zie hieronder) die bij de steen hoort. Past ie bij wat je vandaag nodig hebt? Laat het me vooral weten via Insta of Facebook! Ben heel benieuwd.

Van linksboven naar rechtsonder vind je:

Citrien

Citrien is vooral gunstig voor het aantrekken van overvloed. Het is een nuttige steen om onenigheid in een groep of familie op te heffen. Draag hem in je BH als je last hebt van opvliegers of extra focus nodig hebt.

Groene Fluoriet

Helpt bij maag en darmklachten en absorbeert negatieve energie in de omgeving. Brengt structuur in het dagelijks leven. Fluoriet vergroot de concentratie en bevordert snel denken. Plaats m naast je computer of in je broekzak tegen computerstress.

Aragoniet

Aragoniet is een aardende steen en is nuttig voor mensen die te hard werken en stimuleert delegeren. Het is een ondersteunende steen die inzicht geeft in oorzaken van problemen. Een rusteloos hoofd? Houdt de aragoniet even in je hand of leg m onder je kussen voor het slapengaan.

Carneool

Helpt vertrouwen te hebben in jezelf. Tijdens meditatie houdt ie gedachten van buiten tegen te houden en stemt dagdromers op de dagelijkse werkelijkheid af. Het is een steen van overvloed, die motiveert tot succes in zaken en dergelijke. De steen heeft een positieve werking op lage rugklachten, reuma en de vrouwelijke geslachtsorganen.

Bergkristal

Bergkristal bevordert de concentratie en helder denken. Deze steen werkt zuiverend en verkoelend. Hij stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Vermindert zwellingen, misselijkheid en diarree.

Oranje Calciet

Geeft veel energie en reinigt. Oranje calciet brengt de emoties in evenwicht, heft angst op en overwint depressies. Hij helpt bij de integratie van nieuwe inzichten en creativiteit in het dagelijkse leven.

Maansteen

De steen die een nieuw begin symboliseert. Hij brengt mannelijke en vrouwelijke energie met elkaar in evenwicht. Kan verlichting bieden aan hyperactieve kinderen en helpt bij het behouden van een hormonaal evenwicht.

Rozenkwarts

Is een steen van onvoorwaardelijke liefde en blijvende vrede. Het is het belangrijkste kristal voor het healen van het hart en de hartchakra. De romantische rozenkwarts trekt liefde aan. Leg hem naast je bed om liefde naar je toe te trekken.

Groene Fluoriet– zie boven

Deze stenen vormen de basis van mijn eigen kristallen collectie. Ben jij een newbie en wil je de magische stenen aan je leven toe voegen? Voor RYW stelde ik een Starter Stone Set samen waarin je alle bovenstaande stenen vindt. De stenen zijn krachtige tools om te werken aan je zelfvertrouwen, zelfliefde (mega belangrijk!) en een positieve mindset.

Bron: De kristallenencyclopedie – Judy Hall

 

 

 

LEES OOK