Evenementen

Yoga is THA BOMB! – Review Yogafest Festival

Door de drukte rondom de launch van Rock Your World verving ik de lange yogalessen afgelopen maanden  door 15 -minuten-youtube-vluggertjes in de morgen (hoera voor Adriene!). Afgelopen weekend, op YogaFest, haalde ik de schade echter in en maakte daarmee mijn hoofd, hart en lijf erg blij. Yoga voor, tussen en achter met Ayurveda (dankzij de inspirational talk van Robert Svoboda) als kers op de taart. Hierbij een verslag van de top 3 lessen die ik volgde op YogaFest.

Andreas Trussat: YIN the way IN

Deze man doet het allemaal anders, brengt yoga op een relaxte, luchtige manier. De les startte onverwachts doordat we kort een mede-leerling mochten masseren: een prima startpunt om te ontspannen en zo bij jezelf naar binnen te kijken. De prachtige muziek hielp mij te unwinden en nog dieper in de houdingen te komen.  De begeleidende woorden van Andreas kwamen binnen: waar sta je nu? Wat heb jij nodig en wat heb je niet meer nodig (en kun je het laten gaan)?

Het opruimen van ballast: daar draaide deze serie om. De poses werkten op de nier- en blaasmeridianen. Blaas en nieren hebben een belangrijke functie in het afvoeren van afvalstoffen. De nieren zorgen dat het lichaam koel blijft: belangrijk als je een Pitta persoon bent en snel oververhit raakt (oververhitting kan zich uiten in ontstekingen of woede aanvallen, lees hier meer over Ayurveda & de Pitta dosha). De serie die ik gedaan heb, die ook goed is bij alle soorten rugklachten is nu te zien in YogaMagazine. Liever een les bij Andreas volgen? Zijn studio is in Amsterdam Zuid en het rooster vind je hier. Andreas geeft ook les bij YogaFest.

Libby Love: Jivamukti Beginners Class

Zelfvertrouwen en een enorme drive: zo voel ik mij als ik de les van Libby verlaat. Deze intensieve les liet me volledig in mijn lijf komen, ik voelde mijn lichaam en vond het heerlijk om het uit te dagen. Bekende houdingen, in een nieuw daglicht, alsof ik ze voor het eerst deed. Later lees ik dat voor Libby, het lichaam een voertuig is waarmee we ons levensdoel ontdekken. Heerlijk om tijdens de practice zo meegevoerd te worden en je je inderdaad door het gebruik van je lichaam krachtiger te voelen, je zelfvertrouwen op te laden. Hier vind je meer info over Libby Love.

Andrea Paige: Irrestible Supine Flow

90 minuten Vinyasa flow en dat vanuit een liggende positie op de mat. WOW! Deze practice richtte zich op het volledig openen van het lichaam. En man oh man wat voelde ik de energie stromen na deze les. Andrea liet ons relaxen en re-connecten in en met het lichaam. Wat ik heel bijzonder vond was de manier waarop ze ons onderling met elkaar verbond, alsof er een gezamenlijke energie heerste. Door de inspirerende woorden van Andrea en de good vibes van de klankschalen was dit echt een waanzinnige les. Als je openstaat voor een next level (helende!) yoga practice en op zoek bent naar een volgende stap in bewustwording: volg een les bij Andrea!

 

LEES OOK

Afgelopen weekend verwende ik mezelf met dagen vol rust, massage, mooie gesprekken, fijne vibes, inspiratie en beweging. In deze review