Selfcare

Love and be loved: waarom van jezelf houden belangrijk is

 

Eind 2015 liet ik een handanalyse maken bij Joyce van Nispen.  Tijdens dit consult drukte Joyce mij op het hart om (hoe toepasselijk) 2016 in het teken te zetten van zelf liefde. Mijn privé en zakelijke situatie waren op dat moment nogal chaotisch (op z’n zachts gezegd) en ik was compleet de weg kwijt. De dag na het consult vertrok ik, hoe cliché, naar Bali om de waar-sta-ik-in-mijn-leven-en-wie-ben-ik-eigenlijk balans op te maken. Ik liet me drie weken volledig onderdompelen in liefde, nam tig massages per dag, begon de dag met de zonnegroet, at het heerlijkste van het heerlijkste, voerde allerlei ultra reinigende rituelen uit, bezocht tempels, plakte rijst op mijn voorhoofd en liet als klap op de vuurpijl een self-love reminder hartje op mijn rechterpols tatoeëren (leuk detail: ik viel flauw tijdens het tatoeëren).

Sinds die tijd is mezelf leuk vinden een ongoing proces. Want jezelf leuk vinden, dat gebeurt niet van de 1 op de andere dag. Sterker nog, er zullen heus dagen zijn dat je jezelf even vervloekt. En dat maakt het geheel menselijk. Ik heb van zelf liefde uiteindelijk mijn beroep gemaakt. Met de producten van Rock Your World wil ik je laagdrempelige tools aanreiken om stil te staan bij jezelf. En in de behandelingen van Studio Food & Mood probeer ik zoveel mogelijk liefde te delen.

Maar waarom is het dan zo belangrijk om van jezelf te houden? Nou, das simpel, om liefde te kunnen geven moet je het wel in je hebben. Als je een gat in je hart hebt en die wilt opvullen door de liefde van een ander, zal de relatie met diegene nooit in balans zijn. Dit kan zich bv. uiten in het continu bevestiging zoeken bij een ander. Of dit nu je kind, je partner of je vriendin is. Hoe beter jij zorgt voor jezelf (en dat is wat zelf liefde is), hoe beter je naar je hart kan luisteren en het kunt voeden met hetgeen nodig is. En hoe beter jij afgestemd bent met je hart, hoe beter je je kunt afstemmen met een (toekomstige) partner.

Ok, nu in de praktijk. Hoe werkt dit dan? Wat ik je kan aanraden is om bij jezelf in te checken en na te denken   over de volgende vragen:

Behandel jij jezelf zoals je je beste vriendin behandelt? Ben je vergevingsgezind richting jezelf? Doe je weleens iets helemaal voor jezelf? Gewoon omdat jij het leuk vindt en omdat het je energie geeft? Neem je je lichaam voor lief of voedt je het dagelijk met lekker eten, rust en beweging?

 

Observeer jezelf en schrijf je bevindingen op. Als je het moeilijk vindt om bij je gevoel te komen, raad ik je aan een marma behandeling te nemen. Of ga wat vaker voor yin yoga (als je ashtanga gewend bent, kan deze mildere vorm behoorlijk confronterend zijn, maar probeer er open in te staan). Als je al bekend bent met mediteren zou je op YouTube kunnen zoeken naar hart chakra meditaties: deze zijn gericht op het zonder oordeel naar onszelf kijken. Hiermee kun je bepaalde beperkende gedachtes richting jezelf (dat kan ik niet, dat durf ik niet, ik ben niet mooi genoeg etc.) los laten.

Heb je wat extra hulp nodig? Check dan of een rozenkwarts op je nachtkastje je kan helpen of neem dagelijks een bad met een scheut rozenolie (kies wel een goed merk!).

 

 

LEES OOK

Afgelopen weekend verwende ik mezelf met dagen vol rust, massage, mooie gesprekken, fijne vibes, inspiratie en beweging. In deze review