How to

Waarom je kristallen graag een nachtje buiten spelen in het volle maanlicht

Met volle maan leg je je stenen een nachtje buiten zodat ze zich op kunnen laden met de energie van de maan (die dan op z’n sterkst is). Dit levert niet alleen een mooi insta plaatje op, maar heeft ook daadwerkelijk een functie. Hieronder loop ik het kristallen- opladen-met-volle-maan-voor-dummies met je door.

First things first: een kort lesje astronomie

Rond volle maan (en rond nieuwe maan) zijn de getijdenkrachten (eb en vloed, de beweging van het water) het sterkst omdat de maan en de zon dan op één lijn staan. De maan geeft zelf geen licht. Het licht dat van de maan komt is het weerkaatste licht van de zon. Daarvan komt een deel op aarde terecht. Op aarde zijn de nachten door de variatie in dat ‘maanlicht’ (weerkaatst zonlicht) meer of minder donker. Tijdens volle maan is het donkerder op aarde.

Ik hoor van veel mensen om mij heen (en zelf ervaar ik dit ook zo) dat ze tijdens volle en nieuwe maan onrustig slapen. Een verklaring hiervoor kan zijn dat de energie op dat moment op aarde sterker is dan andere nachten: je bent alerter en slaapt lichter.

En waarom leg je de stenen dan  met volle maan buiten?

Kristallen absorberen energie. Omdat we gaan voor positiviteit willen we eventuele bad vibes afschudden. Net als een piano wil je ze daarom afstemmen op hun oorspronkelijke energie. Door ze buiten te leggen herstem je als het ware de stenen: ze vullen zich tijdens zo’n nacht met energie. Klink dat vaag? Snap ik. Als je zelf het verschil in energie wilt ervaren, kan ik je aanraden een glas water in het volle maanlicht te zetten. Drink de volgende ochtend dit glas water en het proeft echt anders dan gewoon water.

Hoe vaak laat je de kristallen in het volle maanlicht baden?

Volg je gevoel! Er zijn vast kristallen die je vaker gebruikt dan andere. Diegene die je vaker gebruikt kun je dan ook vaker opladen (bv iedere maand), andere (die je minder vaak gebruikt) laad je dan gewoon een paar keer per jaar op.

Zijn er mitsen en maren?

Je kunt alle kristallen buiten leggen. Check alleen even of het gaat regenen of niet. Bij regen zou ik seleniet niet buiten leggen. Deze  lost op in water. Mocht je geen tijd hebben op de nacht van de volle maan, leg de stenen dan de dag ervoor of de dag erna buiten, op die nachten is de energie ook nog sterk.

FF praktisch

Zodra het donker wordt kun je ze buiten leggen. ’s Ochtends neem je de stenen weer mee naar binnen. Laat je stenen ‘s ochtends niet te lang in het zonlicht liggen, sommigen kunnen dan verkleuren. Nog even dit: ook al zie je de maan niet vanwege bewolking, de energie is er gewoon, ongeacht de wolken.

Nog iets anders?

Bedenk dat stenen tools zijn die je helpen met het versterken van je intenties (zaken die voor jou belangrijk zijn) in het dagelijkse leven. Daarom wil je je graag verbinden met de stenen, door ze aandacht te geven ben je bezig met jouw intenties en dat vind ik een prachtige, laagdrempelige manier van mindfull bezig zijn. Je weet toch: alles wat je aandacht geeft groeit!

Nog veel meer weten over kristallen?

Pre-order nu het boek Rock Your Crystals, waarin Hanneke van Rock Your World haar persoonlijke verhaal vertelt (hoe ze van onrustig naar zen is gegaan), de werking van 50 kristallen beschrijft én vertelt hoe je deze beauties in kunt zetten als selfcare tool in je dagelijkse leven.

LEES OOK