How to

Smudge Up Your Life! Oftewel: alles wat je wilt weten over jezelf of een ruimte energetisch detoxen met witte salie

Salie branden als energetische detox: voor als je – net als ik- doodmoe kan thuiskomen na een feestje, festival of een andere plek waar veel mensen samen komen. Smudgen is anno 2018 erg in zwang. Het hoe en het wat leg ik je hieronder haarfijn uit.

 

Smudgen

Smudgen betekent uitroken. Niks nieuws natuurlijk (denk aan het zilveren ding waar de pastoor in de kerk mee zwaait). Salie branden is 1 van de oudste methodes om een persoon, groep mensen, voorwerp of ruimte te reinigen. Het Latijnse woord voor salie is salvia; manieren om te helen. Wanneer je salie brandt vult dat de ruimte met negatieve ionen: een natuurlijke manier om negatief positief te maken.

 

Waarom zou je het doen?

Als je altijd moe bent en geen idee hebt waar het vandaan komt, kan het zijn dat je snel energie van anderen oppikt. Of misschien ben jij iemand die moeilijk loslaat en die makkelijk blijft hangen in die vervelende vergadering of ruzie met een vriendin. Het kan ook zijn dat je de rillingen krijgt als je bepaalde ruimtes in je huis (’s nachts) binnengaat. In deze gevallen is het handig negatieve energie af te schudden en zo plaats te maken voor het nieuwe, het positieve.

 

Let’s smudge it up: het stappenplan voor dummies

  1. Open een raam in de ruimte waar je gaat smudgen: de negatieve energie die je wilt loslaten moet immers weg kunnen. Laat na het smudgen het raam minstens een uur open staan.
  2. Als je all the way wilt gaan kun je bij een Abalone schelp (daar leg je de salie op wanneer je hem gaat branden) en een veer kopen (voor het wapperen van de rook). Ik gebruik een gewoon schaaltje en mijn handen.
  3. Draag- als het even kan- zwarte kleding. Psychologisch gezien geeft zwart je een kalm en aardend gevoel: handige kwaliteiten gezien de uitrook bezigheid.
  4. Steek je salie aan en houd m aan de onderkant vast. Laat hem ongeveer 10 sec branden en blaas m dan uit.
  5. Nu start het wapperen! Loop door de ruimte die je wilt reinigen, het liefst van achter naar de voordeur (verdieping of bungalow) of van boven naar beneden (meerdere verdiepingen in huis) en verspreid door te zwaaien met je handen de rook: altijd van je af. Als je een persoon of jezelf wilt smudgen, sluit je je ogen en werk je van boven naar beneden. Vergeet de handpalmen en voetzolen niet!
  6. Vraag de negatieve energie de ruimte of persoon te verlaten.
  7. Als je klaar bent met smudgen kun je de salie stick doven in aarde of tegen een steen. Gebruik geen water, want dan gaat ie de volgende keer moeilijker aan.

Mocht je nou helemaal geen zin hebben om salie te branden (of misselijk worden van de geur), gebruik dan de Energizing Spray, hierin zit ook salie en dit is een top spray om ruimtes te reinigen.

LEES OOK