How to

Waarom ik fan ben van edelstenen + Meer over het trio: Amethist, Rozenkwarts en Bergkristal.

Ayurvedisch gezien ben ik van het vurige soort, een tijger, ook wel Pitta genoemd. Ik wil graag dingen verklaren (mijn hoofd wint het hier van mijn hart), een eigenschap die bij deze dosha hoort. Tijdens mijn maandenlange speurtocht naar informatie over  amethist en andere (edel)stenen kwam ik onderstaande tekst tegen waar ik zeer content mee was omdat ie resoneerde en die ik graag met je deel:

 ‘Alles in de natuur, inclusief de mens, is uit dezelfde basisstoffen opgebouwd als edelstenen en mineralen. Alles bestaat uit mineralen! Zonder mineralen is een biologisch leven op de aarde niet mogelijk. Edelstenen en kristallen zijn ‘levende materie’, net als mensen, dieren en planten. Ook stenen hebben zich ontwikkeld en zijn aangegroeid, alleen erg langzaam.’ Bron: Semoea.nl

Logisch toch: wij mensen bestaan uit energie, dus een (edel)steen in jouw buurt kan energie aanvullen of afnemen. Los hiervan ben ik hardcore fan van de prachtige natuurverschijnsels en wel om de volgende redenen.

1.       Stenen zijn mooi en fleuren mijn huis op.

2.       Als ik mijn stenen oplaad met een intentie word ik, iedere keer als ik de steen zie of aanraak herinnerd aan hetgeen ik mezelf heb voorgenomen en dat geeft mij een goed gevoel.

3.       Mediteren wordt een stuk makkelijker en tastbaarder (voor mij althans) met een steen in mijn hand. Ik kies een steen, ga even met gesloten ogen op bed liggen met de steen in mijn hand et voila: zenner word ik niet. Leuk detail (en het proberen waard). Soms komen er beelden of vragen in mijn hoofd op, als ik dan later op nazoek waar de betreffende steen voor staat, komt dat meestal overeen met de vragen die in mij opkwamen. Een stukje zelf inzicht, Rock Your World stijl.

In mijn huis ligt een gouden driehoek. Jawel, zo noemt men dat in de (edel)stenen wereld. Dit trio wordt gevormd door een amethist, rozenkwarts en bergkristal. De energie van deze drie kristallen versterkt elkaar. De kristallen worden door ze in een driehoek te leggen met elkaar verbonden. Daardoor neemt hun kracht nog meer toe. De amethist maakt inzichten sterker, rozenkwarts versterkt je hartkracht (de liefde!). Bergkristal reinigt en versterkt je intuïtie. Ik heb de gouden driehoek in huis neergelegd met de intentie om rust, harmonie en gezelligheid toe te voegen. Ik woon samen met mijn vriend en zoon van 5, we zitten niet altijd op hetzelfde level qua humeur (en dat kan soms botsen) dus leek het mij niet onverstandig om wat harmonie en begrip voor elkander aan ons huis toe te voegen.

Zelf ook een gouden driehoek in huis leggen? Zo doe je dat!

1.       Bedenk met welke reden je de driehoek wilt leggen. Misschien kun je deze opschrijven in een boekje. Zo kun je straks bijhouden wat je (positieve) ervaringen zijn.

2.       Maak voor gebruik de kristallen schoon (gebruik hiervoor de energizing spray) en laad ze op met je intentie ( is simpelweg bepalen met welk doel je ze legt).

3.       Plaats de amethist, de bergkristal en je rozenkwarts op een mooie plek in je huis.

4.       Visualiseer je dat je de kristallen met elkaar verbindt.

5.       Ga regelmatig bij je gouden driehoek zitten, steek er een kaarsje bij aan en denk aan de reden waarom je de driehoek hebt gelegd. Je weet toch: alles wat je energie geeft groeit. Go for it!

 

LEES OOK

Afgelopen weekend verwende ik mezelf met dagen vol rust, massage, mooie gesprekken, fijne vibes, inspiratie en beweging. In deze review