How to

Zo geef je je water een boost!

Zo’n 3 jaar geleden kwam ik in een winkel waar er stenen werden verkocht die je in je waterkan kon leggen en die zo bepaalde gezondheidsbevorderende eigenschappen aan het water toevoegde.

Hoewel gefascineerd door dit gegeven, duurde het twee jaar voor ik daadwerkelijk de proef op de som nam en stenen in mijn waterkaraf plaatste. Sindsdien ben ik fan omdat ik vind dat edelsteenwater zachter en lekkerder smaakt.
Ok. Water en edelstenen: what’s the deal?

Wanneer we een steen in het water leggen, neemt het water de informatie op van de steen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk elixer dat op eenzelfde manier werkt als homeopathie. Het wordt via alle lichaamsvloeistoffen door het hele lichaam getransporteerd. Zo vul je jezelf als het ware met de positieve eigenschappen van de steen.

Hoe maak je het?

Reinig de gekozen stenen onder stromend water. Leg de stenen in een  kan of fles en vul deze met gefilterd water. Laat de kan zo enkele uren staan. Het water heeft nu de energie van de stenen overgenomen. Je kunt het water drinken, maar er bijvoorbeeld ook mee koken of aan je badwater toevoegen.

En daarna?

De stenen moeten éénmaal per week schoon worden geborsteld (zachte borstel) onder water, en daarna twee tot drie uur in een schaaltje gladde amethist worden ontladen. Het opladen van de stenen kan daarna in de zon (geen hete middagzon) gebeuren of twee tot drie uur in een schaaltje gladde bergkristal.

Superpowers van de stenen

Bergkristal zorgt voor helderheid en bevordert genezing.

Amethist geeft rust, bevordert een goede nachtrust en werkt ontspannend bij hoofdpijn.

Rozenkwarts verzacht, helpt bij verdriet en zorgt voor rust en harmonie.

What else?

Om dit artikel te schrijven heb ik informatie gebruikt van deze website. Zelf gebruik ik deze kekke waterkan van Ikea.

LEES OOK

Events

Go deep

The ultimate way to de-stress, unwind and recharge your battery. Op 24 juni organiseert Rock Your World samen met Deephouse