Recipes

Go Love Yo Self Zomer Brekkie

‘You gotta take to give’ – Victoria Hyndman– Ayurvedic (Yoga) Expert

Bam! Deze levensles was een paar jaar geleden mijn wake up call. Ik was net moeder geworden en worstelde met mijn nieuwe rol. De zin was het startpunt van de zoektocht naar mezelf, ik besefte hoe belangrijk het was om zen te zijn met mezelf. Hoe kon ik anders mijn zoon de liefde, compassie, geduld en stabiliteit (eigenschappen die ik op dat moment ambieerde) geven die hij nodig had?

Hier begon mijn echte liefde voor yoga (waardoor ik meer in contact kwam met mijn lichaam en geest) en Ayurveda (deze wetenschap gaf inzicht in mijn food&lifestyle gewoontes).
De switch van ik-vind-mezelf-de-slechtste-moeder-ter-wereld naar hey-ik-doe-het-allemaal-zo-gek-nog-niet was lang en ging met vallen en opstaan. Maar er zijn nu 355 dagen per jaar dat ik mezelf leuk  EN een goede moeder vind. #overwinning #bigtime

Voor jezelf zorgen heeft als doel lekker in je vel te zitten. Mentaal en fysiek. Goed eten vormt daarbij een belangrijke pijler. Lekker ontbijten met iets wat JIJ lekker vindt is een grote YES als we het hebben over de dag goed beginnen. Start dat motortje en keep things going! Even een self-love check: eet jij ’s ochtends wat je lekker vindt en voel je je daarna gevuld en tevreden?
Als het koud is ontbijt ik graag met porridge, maar zodra de zon hard schijnt switch ik naar een lichter ontbijt.

Dit heb je nodig voor EEN zomers ontbijt voor twee (’s avonds voorbereiden)!

4 EL chia zaadjes
1 cup plantaardige melk
Een scheut kokosmelk
1 tl vanillepoeder
1 EL rijststroop
1 banaan
Een paar aardbeien
Kokosvlokken

En zo maak je het!

Meng de 2 soorten melk in een afsluitbaar bakje met de chia zaadjes, het vanillepoeder en de rijststroop. Sluit af en zet in de koelkast. De volgende ochtend snijd je de helft van de aardbeien in dunne plakjes en de rest pureer je. Hetzelfde doe je met de banaan. Vul een glaasje met laagjes van de chiapudding, het gepureerde en gesneden fruit. Leef je uit en maak er een kunstwerk van! Top de pudding met de kokosvlokken.
Fun to know: Een rozenkwarts is DE steen van de liefde en geplaatst in de keuken stimuleert ie een liefdevolle eetomgeving. Soulkitchen 2.0. Een setje rozenkwarts shop je hier.

LEES OOK